Review | Australian Gold botanische zonbescherming

Review | Australian Gold botanische zonbescherming

Toen ik het persbericht van Australian Gold en haar botanische zonbescherming zag wilde ik dat dit hét merk in mijn strandtas zou worden. Verantwoord zonnen met producten op basis van minerale SPF en botanische werkstoffen. Klinkt goed toch? Vandaag duik ik in de ingrediëntenlijsten en vertel ik je wat ik ervan vind.

Mijn ervaringen met Australian Gold Botanical sunscreen

Nadat ik mijn blogposts over de verschillende zonnefilters en de ingrediënten die je liever niet in je zonnebrandcrème ziet schreef begon het harde werk: verschillende zonnebrandcrèmes testen! Ik ben de afgelopen twee maanden dan ook (speciaal voor jullie ha!) de tuin in gedoken om alle zonnestraaltjes mee te pakken. Gelukkig was het weer afgelopen weekend fantastisch, it was a hard job 😉

Ik laat je nu een week lang zonnebrandcrèmes zien

Vandaag begint mijn reeks van zonnebrandcrème reviews met de Australian Gold Botanical zonneproducten. Dit merk belooft dat je met de producten verantwoord kunt zonnen vanwege de minerale zonnefilters en botanische werkstoffen die je huid verzorgen. De producten bevatten geen SLS, parabenen, ozybenzone, nano-deeltjes, alcohol, parfum of ftalaten.
Australian Gold Botanical review

Australian Gold Botanical Continuous sprays

De meest bijzondere producten van het merk vind ik de continious sprays. Dit zijn zonnebrandcrèmes in sprayvorm en verkrijgbaar met een factor 15 of 30. Wat me direct opvalt is dat de spray een hele gelijkmatige, fijne nevel geeft. Hij sprayt makkelijk, zelfs ondersteboven maar je moet wel even goed op letten als je de zonnebrand aanbrengt. Doordat de nevel zo fijn is moet je checken of je je hele lichaam wel goed geraakt hebt. De sprays plakken niet, zijn niet vet en trekken lekker snel in. Beide sprays kosten €19,95.
Australian Gold Botanical Continuous sprays review
Review Australian Gold Botanical Continuous sprays

Wat mij als allereerste opvalt is SD alcohol/alcohol denat bovenaan de ingrediëntenlijst staat. Dat verbaast me niet omdat dit een fijne nevelspray is maar dus niet alle Australian Gold Botanical producten zijn vrij van alcohol. Bovendien zie ik de zonnefilter homosalate, ethylhexyl salicylate, butyl methoxydibenzoylmethane, octocrylene, wat chemische zonnefilters zijn en waarvan bovendien een aantal twijfelachtig zijn. Verder valt me op dat deze zonnebrandcrème glycerine, een aardige hoeveelheid parfum, water, vitamine E, vitamine C en Australische eucalyptus bevat.
ingredienten Australian Gold Botanical Continuous sprays

Australian Gold Botanical lotions

Wil je liever een traditionele zonnebrandcrème in plaats van een spray? Dan zijn deze twee lotions met een SPF 15 en SPF 30 misschien wat voor je. Dit zijn mijn favoriete producten omdat de crèmes lekker uitsmeren, de substantie niet plakt, geen witte waas achterlaat en mijn huid verzorgt. Een tube kost €19,95, ongeacht de filter. Vooral opvallend vind ik de heerlijke geur van deze zonnebrandcrème. Alle producten die ik je vandaag laat zien ruiken ongeveer hetzelfde, heerlijk zacht zoet.
Review Australian Gold Botanical lotions

Als ik kijk naar deze ingrediëntenlijst zie ik onder andere meerdere siliconen, water, glycerine en vervolgens de minerale zonnefilter Zinc Oxide. Ook valt mijn oog op parfum en phenoxyethanol, wat een veilige vervanger van parabenen is, alumina (een formule stabilatoren die nodig is in verband met de minerale filter), sheaboter, kakadu plum en Australische eucalyptus.
Ingredienten Australian Gold Botanical lotions

De structuur van deze zonnebrandcrème is een stuk dikker en je merkt dat je hier te maken hebt met een minerale zonnefilter. Toch laat ´ie geen witte waas achter als je hem uitsmeert, fijn!
Hoe bevalt de zonnebrandcreme van Australian Gold Botanicals sunscreen

Australian Gold Botanical SPF 50 Tinted Face Lotion

Tot slot is er speciaal voor je gezicht de tinted face lotion. Deze zonnebrandcrème kun je elke dag gebruiken als primer en bouwt daarnaast heel langzaam een kleurtje op. Ook als je niet in de zon komt! Deze tube kost €19,95 en je doet er onwijs lang mee. Je hebt namelijk maar een klein beetje nodig.
Review Australian Gold Botanical SPF 50 Tinted Face Lotion

De kleur matcht niet helemaal maar zodra je hem uitsmeert op je gezicht zie je hier niets meer van terug.
ervaringen met zonnebrandcrème van Australian Gold Botanicals sunscreen voor het gezicht
Deze ingrediëntenlijst lijkt op die van de Australian Gold Botanical lotions voor het lichaam, alleen bevat dit product geen parfum. Toch heeft ‘ie wel dezelfde zoete geur, maar dan nét wat minder heftig.
Ingredienten Australian Gold Botanical SPF 50 Tinted Face Lotion

En? Belanden deze zonnebrandcrèmes standaard in mijn strandtas?

Nee, eerlijk gezegd zijn dit niet mijn favoriete producten. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik deze lijn niet fijn vind. De sprays hebben een fijne nevel en brengen prettig aan maar ik vind het jammer dat er alcohol en parfum in zit. Bovendien bevatten deze sprays ook niet minerale filters en is deze lijn dus niet 100% vrij van chemische filters.

De lotions uit deze lijn vind ik het fijnst. Deze zonnebrandcrème smeert lekker uit en ruikt bovendien verrukkelijk! Dat komt alleen wel weer door een behoorlijke hoeveelheid parfum, dus niet elke gevoelige huid wordt hier blij van. En de lotion voor het gezicht? Ik vind dit leuk bedacht. De kleur smeert goed uit op je huid waardoor ‘ie goed blend met mijn teint.

Ken jij de Australian Gold Botanical sunscreen producten? Of ben je er benieuwd naar?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

  1. 26 april 2019 / 18:46

    Ik heb momenteel zoveel suncare dat ik deze overgeslagen heb om te testen! Ik was al fan van hun stick!

  2. 26 april 2019 / 20:14

    Je intro klonk zo veelbelovend, maar gaandeweg ben ik toch een beetje afgeknapt op de ingrediënten als ik eerlijk ben. Jammer! Botanisch klinkt zo mooi en wekt toch een beetje de indruk dat het grotendeels natuurlijk is en dat valt me toch tegen als dan blijkt dat dat niet zo is.

  3. 28 april 2019 / 20:47

    Wat fijn dat ze geen slechte ingrediënten zouden bevatten! Dat zie ik toch graag bij producten… maar wat raar, dat doe sprays alsnog al die chemische zonnefilters bevatten. Die sprays hebben namelijk wel echt m’n voorkeur.