Review | Cetaphil huidverzorging voor de extreem gevoelige huid

Review | Cetaphil huidverzorging voor de extreem gevoelige huid

Een merk dat al 70 jaar wordt geadviseerd door dermatologen, daar moést ik meer over weten! Waar ik het over heb? Cetaphil, een merk waarover ik lovende reviews van mensen met een extreem gevoelige huid heb gelezen. Dat klonk als iets voor mij, dus ik heb het uitgebreid voor je getest.

Mijn ervaringen met Cetaphil

Over Cetaphil heb ik veel positieve verhalen gelezen maar die kwamen vooral uit het buitenland. In Nederland was ik het merk eigenlijk nog nooit tegengekomen. En dat terwijl het door veel dermatologen aangeraden wordt. Je koopt de producten onder andere bij Bol.com of Etos en de producten beloven ondersteuning te bieden bij een droge huid, eczeem, acne & psoriasis. Aangezien ik al zolang ik me kan herinneren last heb van eczeem wilde ik de huidverzorging een kans geven om het testen of het écht helpt.

Review | Cetaphil reiniging voor je lichaam en gezicht

Allereerst heb ik de milde huidreiniger van het merk aan mijn skincareroutine toegevoegd. De eerste stap van elke routine: reinigen. Deze lotion is verkrijgbaar in een handzame flacon van 200ml (€10,15) en een grote familie pompflacon van 460 ml (€18,95). Daar doe je super lang mee, ik vind dit een prima prijs.

review Cetaphil huidverzorging bij eczeem

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk ben ik snel klaar: de reinigers bestaan uit water, Cetyl Alcohol, Propylene Glycol, Butylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Sodium Lauryl Sulfate, Stearyl Alcohol. Een combinatie van ingrediënten die ik direct opvallend vond. Twee vette alcoholen, Propylene Glycol is een vochtdrager en ik zie een drietal parabenen en SLS.

De combinatie van ingrediënten had ik niet direct verwacht had bij producten voor een gevoelige huid. Omdat de verhalen die ik heb gelezen zó positief zijn wilde ik het toch proberen. En eerlijk is eerlijk, het werkt! Ik snap niet zo goed hoe maar de combinatie van deze ingrediënten hydrateert mijn huid erg goed en voelt prettig aan.

Review | Cetaphil crème om je huid te hydrateren

De volgende stap is het hydrateren van je huid, de stap waarmee je skincare routine volgens Cetaphil compleet is. De crème is verkrijgbaar in een hygiënische tube (€12,70) of lekkere grote pot. Één crème die geschikt is voor gezicht, lichaam maar die je ook kunt smeren op droge plekjes op je handen, ellebogen en knieën.

De grote pot kost €20,95 en daar doe je onwijs lang mee. Ik vind de pot het fijnst om het te gebruiken voor mijn lichaam, de tube voor mijn gezicht.

ervaringen Cetaphil huidverzorging bij droge huid

De crème bevat geen parfum maar ondanks dat heeft ‘ie toch een frisse geur. Hij is vol, laat droge plekjes op mijn huid als sneeuw voor de zon verschijnen maar is toch absoluut niet vet. Ook op mijn gezicht niet. Sterker nog, mijn make-up kan ik er heel fijn over aan brengen. Het lijkt wel een primer!

De crème bestaat uit een combinatie van water, glycerine, vaseline, siliconen, amandelolie, vette alcohol, uitdrogende alcohol en een tweetal parabenen. Wederom vind ik dit een verrassende combinatie die niet direct mijn voorkeur heeft omdat er een aantal ingrediënten in zitten die erom bekend staan dat ze je huid kunnen irriteren.

Toch snap ik wel waarom deze combinatie goed werkt voor mensen met huidklachten. De crèmes van mijn arts bestaan ook uit minerale olie en dat werkt heel goed voor mijn eczeem. Dat in combinatie met ingrediënten die vocht behouden en toevoegen doet mijn huid ook veel goeds.

Maken deze producten hun beloften waar?

Wat mij betreft is het antwoord op deze vraag absoluut ja. De crèmes zijn heel neutraal en doen wat ze beloven: hydrateren. Over de combinatie van ingrediënten had ik in het begin mijn twijfels. Als je me al langer volgt weet je dat ik niet zo’n fan ben van parabenen. Een paar weken geleden is mijn mening daarover iets bijgesteld. Ik geloof namelijk dat producten die in ons land verkocht worden uitgebreid getest zijn op veiligheid. Bovendien zijn alternatieven voor dit ingrediënten vaak minder veilig maar weten we daar minder van.

Of jij deze ingrediënten wil vermijden laat ik aan jou. Als je er geen moeite mee hebt, dit zijn prima producten die bij mij goed werken. M’n eczeem is minder en mijn huid rustiger en gehydrateerd. En wil je parabenen liever vermijden? Hou dan mijn Instagram in de gaten. Aan het eind van de zomer komt Cetaphil met parabeenvrije producten en zal ik je daar over vertellen!

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. 26 augustus 2019 / 08:14

  Hmm, ik weet niet of dit echt iets voor mij is!

 2. 26 augustus 2019 / 08:21

  Ik vind dit ook hele fijne basis producten voor mijn over gevoelige huid, en gebruik ze al jaren.
  Dat parabenen slecht zijn heb ik zelf niet gemerkt, maar dat alternatieven hiervoor vaak slechter zijn geloof ik ook wel.

 3. ByChristiana
  27 augustus 2019 / 11:22

  Mm, ik weet het niet met die parabenen. Er is hier ZO veel ophef over dat ik dan toch altijd denk dat er wel ‘iets’ mee moet zijn, anders zou er toch immers niet zo veel onderzoek naar gedaan worden?

 4. whippetvinkie11
  27 augustus 2019 / 17:55

  Ik vind het heel fijne producten en ik gebruik ze nu dagelijks. Zij bevallen mij prima.

 5. 28 augustus 2019 / 07:10

  Ik heb toevallig net nog een artikel gelezen over dit merk, begin nu zelf ook wel nieuwsgierig te worden. Denk dat het een goede match zal zijn met mijn huid x

 6. 3 september 2019 / 08:16

  Ik kende dit merk nog niet, maar lijken me fijne producten zeker wanneer je een hele gevoelige huid hebt. Parabenen had ik ook niet zo snel verwacht, maar fijn dat de producten wel werken voor jou én dat het merk binnenkort met parabeen vrije producten komen. Op de een of andere manier heeft dit ingrediënt een negatieve lading gekregen wat inderdaad zoals je zegt misschien niet helemaal terecht is. Ik heb ook nog een product liggen met dit ingrediënt, misschien dat ik het toch gewoon ga uitproberen.