Review | Drs Leenarts zonnebrandcrème

Mijn zoektocht naar de ideale zonbescherming was een behoorlijke klus maar volgens mij heb ik er één gevonden! De Drs Leenarts zonnebrandcrème met SPF 30, inclusief mooie filters en zonder witte waas.

Zonnebrandcrème zonder schadelijke filters

Jeetje wat was het lastig om een fijne zonnebrandcrème te vinden. Er zijn namelijk een aantal slechte ingrediënten in zonnebrandcrème die ik liever vermijd (zoals schadelijke zonnefilters) en dus heb ik van talloze producten de ingrediëntenlijsten doorgespit. Gelukkig heb ik wel een paar fijne gevonden die ik met je wil delen, zoals deze:

Ervaring met Drs. Leenarts

Drs. Leenarts is een merk dat huidverzorging verkoopt van dermatoloog Leenarts. Zoals zij zelf zegt: gewoon producten die doen wat ze beloven, zonder poespas, zonder onnodige toevoegingen en betaalbaar. Hé, dat is dus precies wat ik altijd roep. Like this!

Dr Leenarts zonnebrandcrème met SPF30 review

Eigenlijk valt er niet eens zoveel te zeggen over de Drs Leenarts Suncare SPF 30. Het is echt een product dat doet wat het belooft, zonder overbodige opsmuk. Deze tube kost €12.95 en kun je voor het hele gezin gebruiken. Zowel voor gezicht als lichaam.

Het is een parfumvrije zonnebrand en daardoor erg geschikt voor de gevoelige huid (ook van baby’s). De kans op allergische reacties is klein en hij smeert goed uit. Hij laat geen witte waas achter, is waterresistent en ik zie ook niets terug in mijn kleding.

De zonnefilters die in deze Drs Leenarts Suncare SPF 30 gebruikt zijn, zijn organisch en bevatten geen nano deeltjes. In de ingrediëntenlijst zie ik alleen maar mooie filters. Namelijk Ethylhexyl Salicylate, Ethylhexyl triazone, Diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate en Polymethyl methacrylate. Dus geen Oxybenzon of Homosalate, yes! Bovendien zitten er ook veel voedende ingrediënten in die je huid verzorgen.

Is de Drs Leenarts zonnebrandcrème fijn?

Onwijs fijn! Ik ben echt fan van deze zonnebrandcrème en dikke kans dat ik hem deze zomer nog vaker ga kopen.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. VWillemse
  20 april 2020 / 07:37

  Is ook mijn favoriet.
  Stuk goedkoper dan La Roche posay en Eucerin die ik voorheen altijd kocht.

 2. Ester
  20 april 2020 / 08:32

  Dat klinkt erg goed!
  Laat de creme geen vettig of glanzend laagje achter op je gezicht?

  • Natascha
   Auteur
   20 april 2020 / 12:30

   Nauwelijks, ik kan het het best omschrijven als een wat verzorgende crème. Dat gevoel laat ‘ie achter. Overmorgen heb ik een review van een crème die ik echt speciaal voor m’n gezicht heb uitgezocht en die absoluut niet vet is. Die gebruik ik voor elke dag, deze van Drs Leenarts echt als ik bewust in de zon ga zitten. Misschien kan je daar iets mee?

   • Ester
    20 april 2020 / 13:14

    Dankjewel, ben benieuwd naar je review van de andere creme

 3. 20 april 2020 / 11:14

  Klinkt goed en een heerlijke frisse blauwe kleur! Je hebt er een mooi artikel van gemaakt.

 4. 20 april 2020 / 12:42

  Wat fijn en handig dat je die ingrediëntenlijst zo uitpluist! Ik ben er wel erg benieuwd naar geworden. Vooral of ik ook verschil voel aan mijn huid ten opzichte van de reguliere zonnebrandcrèmes die ik gebruik.

 5. 23 april 2020 / 19:27

  Je hebt me heel benieuwd gemaakt. Mooie ingrediënten en een fijne prijs ook. Volgens mij is dit merk echt een onbekend pareltje. Waar kun je het eigenlijk halen?

  • Natascha
   Auteur
   24 april 2020 / 06:04

   Wat stom dat ik dat vergeten ben te vermelden! Je kunt Drs Leenarts oa gewoon bij de Etos kopen. Lekker makkelijk verkrijgbaar ook dus! En nogmaals, ik heb dit product zelf gekocht. No spon, gewoon echt super enthousiast 😉