Review | Is de Fudge zilvershampoo nu echt zo bijzonder?

fudge zilvershampoo review

Als er één zilvershampoo enorm gehyped is dan is het wel de Fudge zilvershampoo. Maar is ‘ie nou écht zo fijn en bijzonder? Ik heb inmiddels heel wat zilvershampoos versleten maar deze cultklassieker van Fudge nog nooit. Tot vandaag dan, is deze shampoo de hype waard?

Wat is de beste zilvershampoo?

Als je gek bent op assig blond haar dan heb je ongetwijfeld je haar wel eens gewassen met een zilvershampoo. Ik doe het in elk geval regelmatig. Ongeveer 3 keer per jaar laat ik mijn highlights bijwerken met daaroverheen een violetspoeling. Dat maakt mijn haarkleur natuurlijker, assiger en minder geel. Om dat effect thuis bij te houden en op te frissen gebruik ik om de paar weken een zilvershampoo.

Al jaren zweer ik bij de Ivy zilvershampoo van Ami Kappers omdat ‘ie betaalbaar is en het effect goed zichtbaar en ook die van Keune of Guhl vind ik aanraders. De Fudge Clean Blonde Violet Shampoo is misschien wel de bekendste zilvershampoo en die kocht ik na mijn laatste bezoek aan de kapper. Zou deze nog fijner zijn?
Is de Fudge zilvershampoo de hype waard

Review Fudge zilvershampoo

De Fudge Clean Blonde Violet Shampoo koop je in een tube van 300 ml of grote pompflacon van 1000 ml. Ik kocht de 300 ml uitvoering waarvoor ik €13,95 betaalde. Als je het mij vraagt een prima prijs, tenminste als ‘ie echt zo goed is. Met deze tube doe ik trouwens een eeuwigheid want je hebt weinig nodig.
Wat is de beste zilvershampoo

Wat me direct opviel toen ik ‘m opende is de heerlijke geur. Yum! Dat is niet altijd zo bij zilvershampoos.
zilvershampoo fudge review

De ingrediëntenlijst…
is de fudge nzilvershampoo echt zo fijn

De ultraviolette pigmenten neutraliseren gele en koperkleurige tonen in (gekleurd!) blond haar. De dosering in deze shampoo is zo hoog dat je moet oppassen wanneer je poreus haar hebt, dan kan het namelijk violet doorslaan. Je hebt dan ook niet veel van de shampoo nodig. Ik breng hem aan nadat ik mijn haar gewassen heb, en laat het 5 minuutjes intrekken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om ‘m nog langer in te laten trekken of hem op droog haar aan te brengen, dan wordt het effect heftiger. Daar kun je een beetje mee spelen.
nederlandse review fudge zilvershampoo

Omdat de Fudge zilvershampoo zo sterk is, is 5 minuten voor mij perfect. Daardoor slaan mijn blonde plukken niet paars door en heb ik bovendien precies het effect dat ik graag wil. Op de foto hieronder zie je het verschil tussen voor (links) en na (rechts) nadat ik de shampoo een kleine 5 minuutjes heb laten intrekken onder de douche. Zo ziet mijn haar er ook uit als ik naar de kapper ga voor een violetspoeling. De kleur is veel koeler.
fudge shampoo vergelijking

Is de Fudge zilvershampoo de hype waard?

Wat mij betreft wel! Dit is by far de meest effectieve zilvershampoo die ik ooit heb gebruikt. Laat ‘m dan ook niet te lang zitten als je heel erg geblondeerd of poreus haar hebt. Mijn tip? Begin eerst met een paar minuutjes en bouw dit op tot je het effect hebt wat je zoekt. Voor mij werkt dat perfect. Bovendien heeft deze shampoo een fijne geur en scheelt het mij een ritje naar de kapper én geld voor een speciale spoeling.

Heb jij de Fudge zilvershampoo wel eens gebruikt?

Ik heb het product in deze blogpost zelf gekocht. De link in dit artikel is van een webshop waar ik goede ervaringen mee heb. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 16 januari 2019 / 08:36

  Dit is inderdaad z’on fijne shampoo, je haar word ook iets minder stug dan bij andere zilver shampoo’s vind ik.
  En de geur is echt zo lekker!
  Alleen je hoeft je haar toch niet eerst voor te wassen? Ik gebruik deze altijd gewoon , ook om mijn haar schoon te krijgen ..

  • Natascha
   Auteur
   20 januari 2019 / 19:13

   Daar heb je helemaal gelijk in haha. Dat is een persoonlijk dingetje, ik doe dat altijd 😉 Welke zilvershampoo ik ook gebruik haha.

 2. 16 januari 2019 / 08:59

  Hier hoor ik zoveel goeds over, fijn dat hij jou ook goed bevalt! 🙂

 3. 17 januari 2019 / 19:26

  Met zilvershampoo heb ik geen ervaring, maar ik heb dan ook geen blond haar .Ik denk dat dames met assig blond haar (vind dat trouwens heel mooi, mooier dan geel blond) heel blij van je review worden want dit klinkt als een goede zilvershampoo.Op de voor- en na foto is het verschil ook heel goed te zien.

 4. 18 januari 2019 / 16:49

  Nog niet van gehoord, klinkt heel goed, ik gebruik ook een zilvershampoo 1x per week meestal 🙂