Review | Haarverzorging en skincare van Etern’L

Producten eternl bestellen

Ik gebruik sinds een maand of twee haar- en huidverzorgingsproducten van Etern’L. Misschien heb je dit merk gespot op Facebook? Etern’L voert daar namelijk volop campagne. Maar doen deze producten wat ze beloven? Dat vertel ik je vandaag.

Mijn ervaringen met haar- en huidverzorging van Etern’L

Toen ik een mail kreeg van Etern’L met daarin de vraag of ik producten wilde testen, was dat de allereerste keer dat ik kennis maakte met het merk. Niet zo gek, aangezien de producten alleen online worden verkocht. Je spot ze dus niet wekelijks bij de drogisterij maar zijn wat mij betreft wel het checken waard.

Etern’L is in Frankrijk een stuk bekender en is nu ook in Nederland te koop. Mijn interesse was direct gewekt omdat alle producten vrij zijn van parabenen, SLS en SLES. Tijd om te testen dus!ingredienten producten eternl

Review | shampoo, conditioner, haarmasker- en serum van Etern’L

Twee maanden geleden heb ik AL mijn haarverzorgingsproducten tijdelijk aan de kant gezet en ben volledig overgestapt op de producten van Etern’L. Zo kan ik objectief oordelen wat het merk voor mijn haar doet. Ik gebruik de kit met daarin een shampoo, conditioner, masker en serum. In totaal kost deze set €65,00.
Maakt Eternl je haar langer

Over de Etern’L shampoo ben ik erg enthousiast omdat ‘ie sulfaten op basis van kokosolie bevat. Hij is daardoor super mild en hij maakt mijn haren zacht, zonder dat de shampoo siliconen bevat. Er zit wel alcohol in en een redelijke hoeveelheid parfum. Dat zorgt voor een heerlijke, luxe geur, die je bij alle producten in deze review ruikt.

Ik kan me voorstellen dat niet elke gevoelige hoofdhuid tegen deze hoeveelheid parfum kan, al heb ik nergens last van. De conditioner bevat trouwens ook geen siliconen maar maakt mijn haar lekker zacht, door dat er veel verzorgende ingrediënten in zitten.
review shampoo Etern'L

Het haarmasker van Etern’L bevat wel siliconen. Persoonlijk heb ik daar geen moeite mee omdat siliconen niet per definitie slecht zijn. Mijn haar wordt er lekker zacht van en de dimethicone zorgt ervoor dat mijn droge en stugge haar omgeven wordt met een fijn laagje.
review haarmasker EternL

Tot slot gebruik ik ook het aanvullende haarserum dat je aanbrengt op droog of handdoek droog haar. Ik spray dit serum een paar keer per week na het douchen tussen mijn haarwortels. Als je dit elke dag doet zou je haar sneller moeten gaan groeien en dikker worden. Ik merk niet zo veel van dit effect. Misschien moet ik het daar nog langer voor gebruiken?
Werkt het serum van EternL

Review | Huidverzorging van Etern’L

Naast alle producten voor mijn haar, heb ik ook al mijn skincare 2 maanden geleden opzij gezet. Daar was ik eerlijk gezegd wel blij mee, want ik had behoorlijk wat verschillende producten door elkaar gebruikt en dat effect zag ik terug op mijn huid. Mijn huid was vetter dan normaal, met allerlei bultjes en pukkeltjes.
review eternl cremes

Een week nadat ik alleen nog maar de skincare van Etern’L gebruikte was mijn huid weer volledig rustig. De combinatie van de dag- en nachtcrème werkt voor mij super goed. De dagcrème is lekker licht van structuur. De nachtcrème is wat voller maar absoluut niet vet. Precies goed!

Beide producten zijn voor vrijwel elk huidtype geschikt omdat ze erg goed hydrateren en een anti-age werking hebben. Het enige nadeel is wel ook hier weer de behoorlijke hoeveelheid parfum, test van te voren even of jouw huid hier niet op reageert. Beide potjes kosten €30,00 per stuk.
review huidverzorging EternL
is de creme van eternl fijn

Onder de dag- en nachtverzorging breng ik het hyaluronic acid serum aan. Dit serum is één van de populairste producten van het merk en dat snap ik best. Hij ruikt neutraal, maakt mijn huid zacht en trekt snel in.

Wat ik wel jammer vind is dat het hyaluronzuur in het tweede deel van de ingrediëntenlijst staat, waardoor ik me afvraag in hoeverre deze hoeveelheid écht wat kan doen voor bijvoorbeeld rimpels. Voor deze verpakking betaal je €40,00.
review HYALURONIC ACID SERUM eternl
Eternl hyaluronic acid serum review

Werken de producten van Etern’L echt?

Ik vind ze in elk geval harstikke fijn! Vooral van de dag- en nachtcrème ben ik fan. Mijn huid reageert er goed op en is weer helemaal egaal en gehydrateerd. Ook over de haarverzorging ben ik enthousiast. Het zijn prima producten die doen wat ze moeten doen. Zonder sulfaten. Let er wel op dat alle producten die ik je vandaag heb laten zien een aardige hoeveelheid parfum bevatten. Ik vind dat geen probleem, de geur is juist heerlijk. Maar heb je een gevoelige huid? Kijk dan eerst hoe jouw huid erop reageert.

Wat ik nog niet had genoemd, is dat de haarverzorgingsproducten van Etern’L allemaal beloven dat je haar er sneller van gaat groeien, minder uitvalt en dikker oogt. Persoonlijk heb ik daar niet direct iets van gemerkt, zelfs niet nu alle verpakkingen bijna leeg zijn.

Wil je het zelf proberen? Met de code ‘Natascha‘ krijg je 10% extra kortingscode op alle producten die ik je heb laten zien (beide creme’s, het serum en de haarverzorgingsset).

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 29 maart 2019 / 17:42

  Klinkt wel lekker, ik gebruik biotine dat heeft wel veel minder haaruitval opgeleverd ben er blij mee, mooie review

 2. Monique Raas
  16 augustus 2019 / 11:55

  Ik heb shampoo, conditioner, masker en serum aangeschaft. Wanneer gebruik ik wat? Wat ik vreemd vind, is dat op het masker staat dat je daarna conditioner moet gebruiken. Op beide staat 5 minuten indertijd. Is dat nou echt nodig??

  • Natascha
   Auteur
   16 augustus 2019 / 12:01

   Hoi Monique, Ik gebruik een masker altijd ééns per week, de conditioner nadat ik shampoo heb gebruikt. Ik gebruikte deze producten ook niet achter elkaar maar dat is persoonlijk. Over het algemeen is de info uit de gebruiksaanwijzing niet uit de lucht gegrepen en staat het er niet voor niets maar in het geval van het masker laat ik hem zelfs wat langer intrekken. Maar dat is puur persoonlijke voorkeur 😉 Je kan het best even uitproberen wat voor jou werkt.