La Saponaria | Biologische en veganistische skincare voor kids

Biologische en veganistische skincare voor kids

Vandaag wil ik je graag kennis laten maken met het biologische en veganistische skincare merk La Saponaria. Ik testte de shampoo, bodylotion en babybillencrème die ik bestelde bij My Green Universe.

Review | Biologische huidverzorging voor baby’s en kindjes

Met mijn liefde voor skincare kies ik de producten die ik voor mijn peuter gebruik zorgvuldig uit. Hoewel ik toen ik zwanger was dacht dat ik hierover heel veel blogs met tips en reviews kon schrijven, doe ik dat zelden. Tess heeft een gevoelige, kwetsbare huid en die wil ik niet beschadigen omdat ik zo nodig producten moet testen. Ik gebruik altijd dezelfde, milde producten voor haar.

Tot een paar weken geleden dan. Ik ontdekte het biologische en veganistische skincare merk La Saponaria via de ‘groene webshop’ MyGreenUniverse en was daar erg nieuwsgierig naar. La Saponaria komt uit Italië en alle producten worden met de hand en aandacht voor het milieu gemaakt. Ze bevatten weinig chemische toevoegingen, zijn betaalbaar en zien er schattig uit.
review La Saponaria voor babys

Mijn ervaringen met de La Saponaria shampoo

Ziet deze flacon er niet leuk uit? Haren wassen is hier in huis een drama maar La Saponaria heeft op al haar verpakkingen een leuke paarse Hippo! Het bekende boekje van de ‘Brutale Hippo’ vind Tess fantastisch, dus deze flacon automatisch ook. Hij is ook nog eens handig in gebruik, bevat 200ml en kost €9,95.
ervaringen La Saponaria shampoo en lichaamswash

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk zie ik de zachte reiniger Coco Glucoside, kamille, hamamelis, calendula, abrikozenpitolie en glycerine. Helaas bevat de shampoo een harde alcohol en (een relatief kleine hoeveelheid) natuurlijke parfum. Dat geeft de shampoo wel een subtiele kamille geur die ik erg prettig vind. De shampoo is dun waardoor je de haren van je kindje makkelijk kunt wassen. Fijn!
review La Saponaria shampoo en lichaamswash

De La Saponaria bodylotion voor de huid van je baby of die van jou?

Na het douchen kun je je kindje insmeren met de bodylotion van het merk. Deze heeft dezelfde subtiele geur, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Stiekem gebruik ik ‘m ook voor mezelf haha. De flacon bevat 150 ml inhoud en kost €14,95.
review La Saponaria bodylotion

De bodylotion bevat olijfolie, kamille, hamamelis, glycerine, sheaboter, abrikozenpitolie, calendula en rozemarijn maar helaas ook weer uitdrogende alcohol en een kleine hoeveelheid parfum.
Ervaringen La Saponaria bodylotion

La Saponaria crème voor de babybillenhuid

Speciaal voor de meest gevoelige huid, die van je baby’s billetjes, is er de La Saponaria Protective nappy change cream. Deze gebruik je na het verschonen en is ontwikkeld om luieruitslag tegen te gaan. Dit potje is super handig in gebruik maar let wel op dat je niet te hard of te vaak op het pompje drukt. Één pompje is voldoende. Voor 190 ml betaal je €8,95.
review La Saponaria crème voor de babybillenhuid

Net zoals de meeste crèmes tegen luieruitslag bevat de nappy change cream zinkoxide maar ik zie ook verzorgende sheaboter, olijfolie, abrikozenpitolie, hamamelis, kamille en calendula. Ook hier zie ik weer de alcohol en parfum in de INCI ingrediëntenlijst.
review La Saponaria Protective nappy change cream

Wat vind ik er van?

Ik ben erg enthousiast over de producten van La Saponaria. De shampoo bevat geen agressieve reinigers maar maakt vieze haren wel schoon en heeft bovendien een subtiele kamille geur. Ik vind dat heerlijk maar het betekent wel dat de producten niet parfumvrij zijn, ook al is de parfum van natuurlijke oorsprong.

Het enige minpuntje dat ik kan bedenken zijn de harde alcoholen die in alle drie de producten zitten. Jammer, maar ondanks dat vind ik de producten nog steeds erg mild en blijf ik ze gebruiken. Niet alleen voor Tess, de bodylotion staat stiekem ook regelmatig in mijn badkamerkastje.

Kortingscode My Green Universe

Wil je de producten zelf proberen? Met de kortingscode ‘Beauty‘ krijg je 15% korting op je bestelling bij Mygreenuniverse.

Let jij op de ingrediënten van je kids?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.