Review | MÁDARA natuurlijke zonnebrandcrèmes

review MÁDARA natuurlijke zonnebrandcrèmes

Nadat ik een reeks blogartikelen schreef over soorten uV filters kreeg ik veel vragen over natuurlijke zonbescherming en of ik er daar een aantal van wilde laten zien. Dus speciaal voor jullie; mijn ervaringen met de zonnebrandcrèmes van MÁDARA.

Mijn ervaringen met MÁDARA

Ruim een jaar geleden maakte ik kennis met MÁDARA. Een huidverzorgingsmerk dat natuurlijke extracten van planten uit de Baltische regio in haar producten gebruikt. Met veel plezier heb ik de Fundamental Beauty Trio Set gereviewd en sindsdien ben ik fan van het merk. Toen ik op zoek ging naar zonnebrandcrèmes met minerale filters kwam ik natuurlijk dan ook bij dit merk uit.

wat is een fijne natuurlijke zonnebrandcreme

MÁDARA SUN20 Weightless Sun Milk SPF20 review

De MÁDARA SUN20 is een lichte zonnebrandmelk met alleen maar natuurlijke, minerale filters en de flacon zelf maakte me al erg enthousiast. De verpakking is hygiënisch en werkt prettig. Bovendien gaat ‘ie niet snel open in je tas, fijn! Voor deze verpakking betaal je €22,95.

MÁDARA SUN20 Weightless Sun Milk SPF20 review
review MÁDARA SUN20 Weightless Sun Milk SPF20

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk zie ik als hoofdbestanddeel aloë vera sap en nog meer verzorgende ingrediënten als frambozenzaadolie, olijfolie, bijenwax en vitamine C en E. Ook valt mijn oog op parfum. De filters die gebruikt zijn, zijn allemaal natuurlijk en bevatten bovendien geen nano deeltjes. Yes!

ingredienten MÁDARA SUN20 Weightless Sun Milk SPF20

Wat me direct opvalt is dat de zonnebrandcrème aan de dikke kant is maar toch snel intrekt. Hij laat geen witte waas achter en de crème smeert fijn uit. Ik merk alleen wel dat mijn huid wat stroef aanvoelt, een beetje zoals wanneer je uit de zee komt.

MÁDARA SUN20 Weightless Sun Milk SPF20 ervaringen
ervaringen MÁDARA SUN20 Weightless Sun Milk SPF20

MÁDARA SUN15 Beach BB Shimmering Sunscreen SPF15 review

Het tweede product van MÁDARA dat ik gebruik is de SUN15 Beach BB Shimmering Sunscreen met SPF15. Deze zonnebrandcreme is anders dan zijn voorganger, hij heeft namelijk een licht kleurtje en laat een prachtige glans achter op je huid. Voor deze tube betaal je €21,95.

MÁDARA SUN15 Beach BB Shimmering Sunscreen SPF15 review

De ingrediëntenlijsten van beide cremes lijken best wel op elkaar. Ook deze creme bevat aloë vera, glycerine, bijenwax, parfum, frambozenzaadolie, vitamine C en E. En natuurlijk diverse natuurlijke zonnefilters, wederom zonder nano deeltjes.

is de MÁDARA SUN15 Beach BB Shimmering Sunscreen SPF15 fijn

Deze creme is lichtbruin van kleur en valt daardoor heel mooi op je huid weg. Hij is wat dunner van structuur en smeert daarom nog makkelijker uit. Tegelijkertijd corrigeert hij hele lichte oneffenheden en laat de crème een glansje achter. Mooi om je benen mee in te smeren en te flaneren!

review MÁDARA SUN15 Beach BB Shimmering Sunscreen SPF15
ervaringen MÁDARA SUN15 Beach BB Shimmering Sunscreen SPF15

Hebben jullie ervaringen met MÁDARA natuurlijke zonnebrandcrème?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

 1. 11 mei 2020 / 19:42

  Het is alweer een hele tijd geleden sinds ik iets van Madara heb gebruikt. Ik heb dit merk ontdekt toen ik net met bloggen begon. Sindsdien hebben ze zeker niet stil gezeten. Het enige dat ik een beetje jammer vind is dat ze (volgens mij synthetische) parfum aan de zonnebrandcrème hebben toegevoegd. Verder ziet de ingrediëntenlijst er top uit en staat aloë vera zelfs helemaal bovenaan!

  • Natascha
   Auteur
   12 mei 2020 / 11:44

   Klopt inderdaad, de parfum die toegevoegd is, is niet van natuurlijke oorsprong 🙂