Review | Madara organic skincare

review madara huidverzorging

Kennen jullie het organic skincare merk Madara al? Ik ontdekte dit merk eind vorig jaar en ben heel enthousiast over deze vegan huidverzorging dus ik vertel je er graag meer over.

Mijn ervaringen met Madara organic skincare

Madara is een huidverzorgingsmerk dat natuurlijke extracten van planten uit de Baltische regio in haar producten gebruikt. Klinkt tof toch? Ik ken het merk zelf van een aantal ‘groene’ bloggers die ik volg, een groot deel van het assortiment van Madara is dan ook vegan. Om je een beeld te geven van Madara laat ik je vandaag de Fundamental Beauty Trio Set, met hierin een cleanser en een dag- en een nachtcrème, en een huidolie zien. Ik gebruik deze producten nu een tijdje en vertel je vandaag wat ik ervan vind.
review madara skincare

Madara Purifying Foam reiniger

Mijn kennismaking met Madara begon met de Purifying Foam reiniger die make-up verwijdert en onzuiverheden belooft te verminderen. De foam zit in een handige pompflacon van 150 ml die €19,50 kost.
review Madara Purifying Foam reiniger

Als ik kijk naar de ingrediënten zie ik water, verschillende milde reinigers, rozenwater en alcohol. Weliswaar van natuurlijke oorsprong maar toch vind ik het een beetje jammer. Verder zie ik wel veel mooie ingrediënten als glycerine, kamille extract, calendula en een kleine hoeveelheid parfum. De cleanser heeft dan ook een hele neutrale geur. Je hebt ongeveer 1 of 2 pompjes nodig waardoor je heel lang met de flacon doet.
Madara Purifying Foam reiniger review

Dag- en nachtcrème van Madara in de Fundamental Beauty Trio Set

Na de foamcleanser gebruik ik de dag- en nachtcrème die ook allebei onderdeel zijn van de Fundamental Beauty Trio Set. Deze tubes bevatten 25 ml inhoud. Dat is niet fullsize maar wel groot genoeg om te kijken of de crèmes je bevallen. Ik vond ze in elk geval erg fijn! Voor overdag gebruik ik de deep moisture fluid, een heerlijke lichte moisturizer. In de nacht gebruik ik de regenerating night cream die celvernieuwing stimuleert en een stuk voller is. De complete set kost € 19,95.
review madara dagcreme

Dat de nachtcrème een stuk voller is zie je als je de crèmes naast elkaar uitsmeert. Als ik de ingrediëntenlijsten met elkaar vergelijk zie ik dat ze beiden veel mooie ingrediënten bevatten als jojobaolie, sheaboter, rozenwater, calendula en nog veel meer natuurlijke extracten. Beide producten bevatten ook weer de natuurlijke alcohol en een kleine hoeveelheid parfum. Daar merk ik trouwens niet veel van, de crèmes ruiken neutraal. Een beetje kruidig en zoet tegelijk.
review madara nachtcreme

Madara Infusion Vert Firming Antioxidant Body Oil

Naast de gezichtsverzorging gebruik ik ook al een tijdje de Infusion Vert Firming Antioxidant Body Oil. Deze grote fles bodyolie kost €27,00 en vind ik heerlijk! De olie hydrateert en verbetert tegelijkertijd de elasticiteit van je huid. Hij is dus super geschikt voor de droge winterhuidjes en om striae bij zwangerschap of gewichtsverlies te voorkomen.
Review Infusion Vert Firming Antioxidant Body Oil

De bodyolie bestaat oa. uit zonnebloemolie, meerdere verzachtende ingrediënten, paardekastanje, citroenmelisse, tijm en natuurlijke vitamine E. Hij is dun, smeert goed uit en trekt snel in.
review madara bodyolie

Zijn de producten van Madara organic skincare fijn?

Ja, ik ben enthousiast! Deze bodyolie is één van m’n favoriete smeersels voor deze winter omdat ‘ie mijn huid lekker soepel en zacht houdt. De Fundamental Beauty Trio Set is een goede keuze als je eens wilt kijken of de skincare wat voor je is. Hoewel alle producten uit deze set alcohol bevatten vind ik de producten wel super mild. De reinigingsfoam is heel zacht en laat absoluut geen trekkerig gevoel achter. De dag- en nachtcreme hebben een lekkere kruidige geur en doen gewoon wat ze moeten doen, fijn!

De producten van Madara koop je bij diverse groene (online) drogisterijen en kun je ook bij Bol.com bestellen.

Ken jij Madara organic skincare al?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. ByChristiana
  10 januari 2019 / 08:45

  Ik ken het merk en ik heb er in het verleden ook wel eens wat van geprobeerd. Andre heeft ook heel lang een stuk zeep van het merk gebruikt en die kocht hij steeds opnieuw;-)

 2. 10 januari 2019 / 16:54

  Volgens mij heb ik dit wel eens in de LookFantastic box gehad, volgens mij was ik er wel te spreken over 🙂

 3. 10 januari 2019 / 19:05

  Het merk laat ook bij mij belletjes rinkelen, maar meid, ouderdom… ik weet niet of ik er al ervaring mee heb.

 4. 12 januari 2019 / 17:56

  Ik kende het merk al, heel erg fijn inderdaad! Heb er ooit eens een cleansing foam van gehad.

 5. 13 januari 2019 / 20:00

  Ik kende het merk al en heb er een getinte body lotion van gehad, die me erg goed beviel. Daarna heb ik, geen idee waarom niet, eigenlijk niks meer van dit merk geprobeerd. Vooral die foam reiniger lijkt me fijn, maar wel een beetje jammer van de alcohol..

 6. 14 januari 2019 / 11:19

  Ik heb van het merk wel eens een handcrème gehad, die vond ik zo lekker. Ik heb er toen nog een paar ingeslagen. De foam cleanser klinkt ideaal, op de alcohol erin na dan. De body oil klinkt ook ideaal, ik vind een oil sowieso lekkerder dan een bodylotion!