Review | Nivea Sun Sensitive zonbescherming voor het hele gezin

Review | Nivea Sun Sensitive zonbescherming voor het hele gezin

Vandaag review ik de Nivea Sun Sensitive zonbescherming die je voor het hele gezin kunt gebruiken. Ik vertel je over onze ervaringen met deze nieuwe producten en pluis de ingrediëntenlijsten voor je uit.

Mijn ervaring met de nieuwe Nivea zonbescherming voor de gevoelige huid

Als er één merk is waarvan ik in mijn leven al heel wat flessen zonnebrandcrème heb versleten dan is het wel Nivea. Ik weet dat het merk bij jullie ook populair is, want betaalbaar, fijn en makkelijk verkrijgbaar.

Toen ik Nivea Sun Sensitive productlijn voor volwassenen en kindjes zag was ik dan ook direct nieuwsgierig. Zijn deze nieuwe producten fijn? En hoe zit het met de ingrediënten? Dat zocht ik voor je uit, en met de warme weken die we achter de rug hebben, heeft mijn hele gezin de producten uitgebreid voor je kunnen reviewen.
Ervaringen met Nivea Sun Sensitive

Nivea Sun Kids Sensitive Protect & Play

Je huid beschermen tegen de zon is voor iedereen belangrijk, maar voor kinderen misschien nog wel nét een tikje meer. De Nivea Sun Kids Protect & Play Sensitive lijn heeft daarom een SPF 50+, is waterbestendig en geparfumeerd. Dat laatste vind ik echt fantastisch, want daardoor is het ook geschikt voor de gevoelige (eczeem-achtige) huid van mijn dochter.

Om het aanbrengen van zonnebrandcrème leuk te maken voor kinderen, heeft Nivea een zonnespray en roll-on verpakking op de markt gebracht. Beiden werken heel makkelijk, leuk!
Nivea Sun Kids Sensitive Protect & Play ervaringen
review Nivea Sun Kids Sensitive Protect & Play

Als ik de ingrediëntenlijsten van beide producten bekijk valt me op dat ze erg op elkaar lijken. Beide cremes bevatten oa water, homosalate, alcohol denat en meerdere zonnefilters. Bijvoorbeeld Butyl Methoxydibenzoylmethane (dit is avobenzone, een twijfelachtige filter), en de mooie filters Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine (Tinosorb S), Ethylhexyl Salicylate en Ethylhexyl Triazone. Verder zie ik onder andere verzachtende en verzorgende ingrediënten, glycerine, panthenol, vitamine E en Aloe Vera.

Nivea zonnemelk voor de gevoelige huid van volwassenen

Voor volwassenen heeft Nivea de Sensitive Immediate Protect zonnemelk met SPF50 op de markt gebracht. Ook deze zonnebrandcrème is erg geschikt voor de gevoelige huid en beschermt bovendien tegen irritaties veroorzaakt door de zon. De crème is niet vet, trekt super snel in en is bijna geurloos.

De ingrediëntenlijst lijkt een beetje op de zonnebrandcrèmes voor kids. Ik zie onder andere water, homosalate, alcohol, een combinatie van mooie en veilige filters en een aantal die ter discussie staan, verzorgende ingrediënten, verzachtende siliconen, glycerine, zoethoutwortel, Aloë Vera en meerdere verdikkings- en conserveringsmiddelen.
review Nivea Sensitive Immediate Protect Zonnemelk

Nivea gezichtszonnecrème voor de gevoelige huid

Speciaal voor je gezicht is er de Face Sensitive Gezichtszonnecrème met een hoge factor. Ook deze crème is niet vet, trekt snel in en ik kan mijn make-up er prima overheen aanbrengen, fijn!

Hij is geparfumeerd, iets waar ik erg vrolijk van wordt. Wel zit er een behoorlijke hoeveelheid alcohol denat in. Ik merk daar in het gebruik niet zo veel van maar als je de crème net aanbrengt ruik je het wel. Verder lijkt de ingrediëntenlijst erg op de andere crèmes.
Nivea Face Sensitive Gezichtszonnecrème ervaringen
review Nivea Face Sensitive Gezichtszonnecrème

Zijn de nieuwe Sun Sensitive zonnebrandcrèmes van Nivea fijn?

Ik vind van wel! De crèmes voor kinderen zitten in een leuke én handige verpakking en alle crèmes smeren fijn uit en trekken snel in. Wij gebruiken hier in huis trouwens alle crèmes door elkaar hoor, zo smeer ik me regelmatig in met de zonnebrandcrème voor kinds. De gezichtscrème vind ik ook fijn, alleen jammer dat ‘ie alcohol denat bevat.

Nivea gebruikt geen filters die ik liever vermijd. Homosalate is wel een zonnefilter waar wat discussie over is, maar dit is tegelijk ook de meest gebruikte. Alle andere zonnefilters zijn mooi en bovendien bevat geen van de producten parfum. Een dikke plus!

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

 1. 12 juli 2019 / 08:23

  Ik vind deze lijn echt top! Ik heb zelf de Spray zonnebrand met factor 50 en die bevalt mij erg goed. 🙂

 2. 12 juli 2019 / 20:37

  Ik gebruik ook graag zonnebrand van Nivea. Volgens mij is er deze week een 1+1 actie bij Kruidvat als ik me niet vergis. Morgen snel inslaan. Hopelijk kan ik het nog in Nederland gebruiken en anders gaat het mee op vakantie.

 3. ByChristiana
  14 juli 2019 / 13:20

  Weet je dat ik nou nog nooit een roller zonnebrandcrème gebruikt heb? Haha, misschien omdat dat altijd producten voor kinderen zijn;-) ? Ik gebruik deze zomer zonnebrandproducten van Payot, Vichy en natuurlijk La Roche Posay. We komen net terug uit het verzengend hete Rome en ze hebben hun werk perfect gedaan!