Sanex Natur Protect deodorant zonder alcohol en aluminiumzouten

Sanex natur protect deodorant zonder alcohol en aluminiumzouten

Toen ik de Sanex Natur Protect deodorant zag wilde ik ‘m persé uitproberen om te reviewen. Deze deo bevat namelijk geen alcohol of aluminiumzouten maar bamboe! Klinkt goed toch? Maar werkt het ook?

Op zoek naar de beste deodorant zonder aluminiumzouten

Als je mij wat langer volgt dan weet je dat ik het liefst geen deodorant gebruik waar aluminiumzouten in zitten. Járenlang zwoor ik bij de deo van Salt of the Earth maar na mijn bevalling werkte deze ineens niet meer. Ik bespaar je de ins- en outs maar dankzij hormonen heb ik grover geschut nodig.

De eerste deo die ik in mijn zoektocht kocht was van Loveli. Een prima product waar ik redelijk enthousiast over ben. Maar toch gebruik ik liever een spray en daarom ging mijn zoektocht naar dé beste deodorant zonder aluminiumzouten verder. Bij Etos zag ik de Sanex Natur Protect deodorant met bamboe staan en besloot ik die te proberen.

Review | Sanex Natur Protect deodorant met bamboe

Ik kocht de Sanex Natur Protect deodorant met bamboe in 2 uitvoeringen: één die je 24 uur bescherming belooft en één die dat 48 doet. Beiden hebben een lekkere frisse geur die niet overheersend is.

Ze kosten €4,29 per stuk en daarvoor krijg je een grote spuitbus met 200ml. Sanex is trouwens heel vaak in de aanbieding met een 1+1 actie dus dat is zeker de moeite waard om in de gaten te houden.

Één van de eerste dingen die ik doe als ik een nieuwe deodorant kopen is het lezen van de ingrediëntenlijst. Beiden zijn exact hetzelfde! Ik zie onder andere siliconen, parfum en bamboo poeder. Dat is het ingrediënt dat zorgt voor een vocht absorberende werking. Het verbaast me trouwens niet dat de ingrediëntenlijsten gelijk zijn, in werking merk ik namelijk ook geen verschil tussen beide.

Maar werkt het ook?

Misschien een teleurstellend antwoord; maar mijn ervaring is ja én nee. Het is een prima deodorant die ik je kan aanraden. Er is alleen wel een maar. Ook deze deodorant is niet erg geschikt als je bovenmatig transpireert of last hebt van hormoonzweet.

En zo gaat mijn zoektocht naar dé beste deodorant zonder aluminiumzouten verder. Serker nog; ik overweeg serieus gewoon weer over te stappen naar een variant mét want dan kom ik in elk geval wel weer fris voor de dag.

Ik ben benieuwd of ik mijn zoektocht vervul voordat ik met borstvoeding stop. Mijn ervaring is dat ik dan namelijk weer prima met minder grof geschut af kan. Heb jij die holy grail al wel gevonden? Dan hoor ik het graag zodat ik ‘m kan proberen!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments

  1. 3 juni 2020 / 19:10

    Jammer dat Salt of The Earth niet meer werkt voor jou. Bij mij vind ik het ook minder goed werken dan eerst. Misschien hebben ze toch iets aan de formule verandert… Ik gebruik er momenteel een van Fa (Fiji Dream) met watermeloen en Ylang Ylang geur. Deze bevat geen aluminiumzout en bevalt mij heel goed in ieder geval.

  2. 4 juni 2020 / 08:14

    Ik heb toevallig van de week eindelijk de Salt of the earth deo gekocht, die variant zonder geur. Ik had er zoveel positieve verhalen over gelezen dat ik er toch wel heel benieuwd naar was. Ik vind hem op dit moment re-de-lijk,ik wil hem nog wat langer testen, maar hij werkt in ieder geval beter dan de Odorex die die ik daarvoor had.