Review | Sebastian Professional dark oil haarverzorging

Sebastian Professional dark oil haarverzorging review

Met een zwak voor luxe haarverzorging besloot ik mezelf een aantal producten uit de Sebastian Professional dark oil lijn cadeau te doen. Inmiddels gebruik ik deze populaire haarverzorging al een paar weken en vertel ik je wat het voor mijn haar doet (en wat niet!).

Mijn ervaringen met Sebastian professional dark oil

Misschien ken je de Dark oil van Sebastian Professional wel. Een populaire haarolie en één van de bestsellers van dit luxe haarverzorgingsmerk. Die fles heb ik even laten staan, ik was vooral erg nieuwsgierig naar de shampoo, conditioner en het haasmasker die op de populaire olie geïnspireerd zijn.

review Sebastian Professional dark oil haarverzorging

Review | Dark oil lichtgewicht shampoo

De Dark oil lichtgewicht shampoo van Sebastian sprak mij zo aan omdat ‘ie een speciale mix van oliën bevat en toch lichtgewicht belooft te zijn. Mijn haar kan namelijk wel wat voeding gebruiken. Ik gebruik graag een olie in de punten van mijn lokken maar wil geen ‘wetlook’ kapsel. Voor een flacon van 250ml betaalde ik iets minder dan 25 euro.

ervaringen met de Sebastian professional dark oil shampoo

Wat me als eerst opviel is de heerlijk ‘donkere’ geur van deze lijn. Yum! Dat maakt het elke ochtend een feestje om hier mijn haren mee te wassen.

Al na de eerste dag merk ik dat mijn haar toch wat zwaar aanvoelt en na een week krijg ik ook jeuk op mijn hoofd. Als ik de ingrediëntenlijst bekijk valt mijn oog op SLS, vrij veel parfum, wat reinigende bestanddelen, parabenen en onderaan de lijst arganolie en jojobaolie.

Sebastian professional dark oil shampoo review

Dark oil conditioner

De conditioner uit de lijn sluit perfect aan op de shampoo. Hij belooft je haar glad te maken en te ontwarren zonder te verzwaren, mét behoud van natuurlijke body. Dat laatste is trouwens wat ik ook absoluut ervaar. Sinds ik de Sebastian Professional Dark Oil producten gebruik blijft mijn haar stukken beter in model!

Sebastian professional dark oil conditioner review

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk zijn opvallende ingredienten; siliconen, parfum en vrij onderaan arganolie. Eerlijk gezegd vind ik dat wat teleurstellend.

ervaringen met de Sebastian professional dark oil conditioner

En als afsluiter het Dark Oil haarmasker

Tot slot sluit ik mijn haarverzorgingsroutine af met een heerlijk luxe masker. Voor het Sebastian Professional Dark Oil Haarmasker betaalde ik bijna 35 euro, een fikse prijs voor een masker. Maar dat vind ik niet erg als ‘ie ook goed z’n werk doet.

review sebastian professional dark oil masker

Helaas ben ik over het effect niet zo enthousiast. Mijn haar wordt er snel vet van en voelt ook zwaar aan. Als ik de ingrediëntenlijst bekijk zie ik water, een anti-statisch middel, verschillende vet-alcoholen en wederom onderaan arganolie en jojobaolie.

sebastian professional dark oil masker review

Zijn de Sebastian Dark oil producten fijn?

Ik vind de producten niet mega slecht maar ben ook zeker geen fan. Ondanks dat ik regelmatig olie in mijn haar gebruik, lijken deze producten toch te veel en te zwaar. Mijn haar wordt sneller vet dan normaal en mijn hoofdhuid jeukt. Bovendien vind ik de ingrediëntenlijst ook niet heel bijzonder. Nee, deze producten koop ik niet opnieuw.

Heb jij deze producten wel eens zelf gebruikt? Wat vond je ervan?

Ik heb deze producten zelf gekocht. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

  1. 24 juni 2020 / 06:24

    Ik ken het merk eerlijk gezegd helemaal niet, maar ik word ook niet zo enthousiast van de ingredienten eigenlijk:-( Ik heb zelf nogal lastig haar (vrij dun, snel klitterig) dus ik ben ook niet de makkelijkste met haarverzorging. Normaal ga ik voor siliconenvrije producten omdat mijn haar anders snel vet wordt. Echter gebruik ik nu producten van Maria Nila waar wel siliconen in zitten, maar daar ben ik toch wel heel blij mee.

  2. 25 juni 2020 / 20:54

    Wauw wat een prachtige producten zeg, ze zien er qua uitstraling enorm goed uit!

  3. 27 juni 2020 / 17:00

    Wat onwijs jammer dat de producten zo tegenvallen! Ik ben altijd zo blij met jouw reviews, waarin jee de bestanddelen zo uitpluist!