Review | Skin academy PURE gezichtsverzorging

Review | Skin academy PURE gezichtsverzorging

Heb jij de producten van Skin academy al bij Etos gespot? Dit merk, dat sinds kort in Nederland verkrijgbaar is, verkoopt gezichtsverzorgingsproducten zonder kleur- en geurstoffen.

Mijn ervaring met de producten van Skin academy | PURE

Als skincare addict ben ik altijd op zoek naar fijne smeersels, die als het even kan, zo min mogelijk overbodige ingrediënten bevatten. Toen ik hoorde van Skin academy was ik dan ook direct enthousiast. De PURE-lijn die ik je vandaag laat zien is geschikt voor alle huidtypes en ontwikkeld om huidirritaties te voorkomen. Sinds een week of 2 kan je dit merk kopen bij Etos maar ik heb de producten inmiddels al bijna 2 maanden in gebruik. Tijd dus om te zeggen wat ik ervan vind, en de ingrediëntenlijst eens door te spitten.
ervaringen met Skin academy

Skinacademy pure | Cleansing facial wash

Voor de eerste stap in je skincare routine is er een facewash in een lekkere grote tube. Deze bevat 150 ml en kost €5,99. Hij haalt mijn make-up er moeiteloos af en is bijna geurloos. Als ik de ingrediëntenlijst van de cleanser bekijk valt me direct op dat ‘ie SLES bevat maar ik zie ook verzorgende ingrediënten als glycerine en Aloë vera, groene thee-extract, keratine en panthenol, die wellichtwaar wel onderaan de ingrediëntenlijst staan.
review Skinacademy pure Cleansing facial wash
Ervaringen Skinacademy pure Cleansing facial wash

Skinacademy pure | Cleansing facial scrub

Om je huid extra te reinigen, en dode huidcellen te verwijderen, heeft het merk een scrub in haar assortiment. Deze gebruik je 1 á 2 keer per week en heeft een super zachte scrubkorrel. De geur is weer heel neutraal en ik vind hem heerlijk in gebruik.

In de ingrediëntenlijst zie ik SLES, siliconen, glycerine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine (een twijfelachtige emulgator waar best veel mensen allergisch voor zijn), Aloë vera, groene thee extract en panthenol. Deze tube van 150 ml kost ook €5,99.
review Skinacademy pure Cleansing facial scrub
ervaringen Skinacademy pure Cleansing facial scrub

Skinacademy pure | Cleansing micellair water

Een product wat natuurlijk ook niet mag ontbreken in een PURE-lijn: micellair water. Ik ben er gek op, en gebruik het elke dag. Deze van Skinacademy haalt mijn oog make-up er in no time af en prikt op geen enkele manier in mijn ogen. Je betaalt €5,99 voor een fles van 200 ml.

In de fles zit naast water ook Sodium Coceth Sulfate (een milde reiniger gemaakt van het alcohol uit kokosnoten) en Aloë vera, groene thee extract en panthenol. Het laatste bestanddeel in de INCI-lijst is Phenoxyethanol, een conserveermiddel met antibacteriële eigenschappen maar waar veel mensen gevoelig op reageren en dat ter discussie staat.
Review Skinacademy pure Cleansing micellair water

Skinacademy pure | Daily moisturizer

Voor de dagelijkse verzorging van je huid heeft Skin academy een dagcrème met SPF 15 ontwikkeld. Ik gebruik deze crème nu 2 maanden en kan ‘m niet anders omschrijven als een fijne basiscrème. Hij is niet vet maar wel rijk, bevat geen parfum en ruikt daardoor neutraal. Wat ik wel jammer vind is dat de crème in een pot zit. Zonde dat er niet gekozen is voor een hygiënische verpakking die beter bij het merk en haar filosofie past.

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk zie ik water en de twijfelachtige chemische zonnefilters octocrylene en Butyl Methoxydibenzoylmethane (heet ook wel avobenzone). Verder zie ik verzorgende amandelolie, glycerine en sheaboter en valt me op dat de crème ook cetearyl alcohol, Aloë vera, groene thee extract en panthenol bevat. Deze pot bevat 50 ml en kost €6,99.
review Skinacademy pure dagcreme

Ervaringen Skinacademy pure Daily dagcreme

Skinacademy pure | Moisturising eye cream

Tot slot is er voor de gevoelige huid onder je ogen een speciale oog crème, in een fijne tube met 25ml product. De crème brengt makkelijk aan, trekt snel in maar vind ik wel wat aan de dunne kant. Van mij mag een oogcrème wel iets voller zijn, maar dat is natuurlijk persoonlijk. De oogcrème bevat minerale olie, cetearyl alcohol, glycerine, siliconenen, Aloë vera, groene thee extract en panthenol. Hij kost €6,99.
Review Skinacademy pure Moisturising oogcreme
Ervaringen Skinacademy pure Moisturising oogcreme

Wat vind ik van de PURE-lijn van het nieuwe Skin academy?

Ik heb hier eerlijk gezegd mixed feeling bij. De producten vind ik stuk voor stuk fijn in gebruik. De facewash en scrub zijn mild, de micellair reiniger doet méér dan goed z’n werk en de dagcrème hydrateert mijn huid zoals het hoort. Over de werking van de producten ben ik dus enthousiast, bovendien zijn ze bijna geurloos, betaalbaar en bevatten geen parfum.

Toch ben ik niet heel enthousiast over de andere ingrediënten waar het merk voor heeft gekozen. In vrijwel alle producten zitten wel ingrediënten die ter discussie staan en die ik liever vermijd. Jammer, daardoor zou ik de gezichtsverzorging van Skin academy zelf (niet) opnieuw kopen.

Ken jij de producten van Skin academy al? En wat vond je ervan?

 

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Comments

 1. 8 juni 2019 / 09:18

  Wat een fijne eerlijke review.
  Ik ben altijd op zoek naar goed betaalbare en goed werkende milde parfumvrije skincare producten.
  Mijn huid reageerd nogal snel op veel ingredienten en ook vrij heftig meteen.
  Ik hoopte op een fijn nieuw budget merk, maar helaas.
  De creme zit in een pot, waar ik sws niet blij van word en ook de ingredienten zijn niet helemaal hetgene waar ik naar op zoek ben.
  Heel jammer, en heel blij dat ik eerst jouw review heb gelezen 🙂

 2. 8 juni 2019 / 11:07

  Wat een goede review, ik wil het micellair water wel proberen uit deze lijn en eventueel de face wash, de rest laat ik denk ik aan mij voorbij gaan.

 3. 9 juni 2019 / 11:29

  Ik kende dit merk nog niet, maar het ziet er wel heel interessant uit!

 4. 9 juni 2019 / 11:45

  Wat jammer dat je niet helemaal weg van deze lijn bent! Ik word er ook niet mega enthousiast van als ik het zo lees, maar wie weet als ik het probeer! Ik ben in ieder geval wel erg nieuwsgierig geworden naar dit merk.

 5. 10 juni 2019 / 20:29

  Ah nice deze kende ik nog niet. Bedankt voor de super goede review.