Review | Skinnies eco sunscreen revolution

Ken jij het merk Skinnies eco sunscreen revolution nog niet? Dan moet je zeker even verder lezen. Het is een innovatief zonbeschermingsmerk dat haar producten niet verdund met water.

Mijn ervaringen met Skinnies eco sunscreen revolution

Toen ik het persbericht van Skinnies las wist ik al snel dat dit merk niet mocht ontbreken in mijn reeks blogs over zonbescherming. Het is namelijk een erg bijzonder merk waar je in deze review meer over leest.

Skinnies heeft een beperkt assortiment maar eigenlijk alles wat je nodig hebt. Er is een tube met SPF 30, één met SPF 50, een gekleurde BB cream en twee producten speciaal voor kids. Die eerste twee laat ik zien want die heb ik dankzij het mooie weer uitgebreid voor je kunnen testen.

review Skinnies zonnegel

Review Skinnies Conquer SPF50+ zonnegel

Skinnies SPF50 zonnegel kun je voor alle huidtypen gebruiken en heeft een hoge beschermingsfactor. Deze tube van 35ml kost €26,73. Dat lijkt heel weinig maar toch doe je er super lang mee. Hoe dat komt vertel ik je later in deze blogpost. Bovendien zijn de crèmes van Skinnies vegan en dierproofvrij en is deze uitvoering niet schadelijk voor het zeeleven aldus het merk.

Skinnies Conquer SPF50+ Zonnegel review

Het bijzondere aan de formule is dat ‘ie transparant is. Hij laat dus geen witte waas achter en past zicht direct aan jouw huid aan. De producten van Skinnies zijn sowieso bijzonder want ze zijn niet aangelengd met water. Je ziet het ook aan de structuur, het lijkt wel een verzorgende bodybutter. Als de tube nog koud is moet je hem dan ook even kneden. Niet erg, want als je deze zonnegel gebruikt is het toch warm 😉

ervaringen Skinnies Conquer SPF50+ Zonnegel

Als ik de ingrediëntenlijst verder bekijk zie ik geen parabenen, parfum of alcohol maar wel verzorgende ingrediënten zoals manuka-olie. Yeah! Wat betreft de gebruikte zonnefilters heeft Skinnies hier gekozen voor een mix van Uvinul A Plus, Bemotrizinol en Octocrylene. Alleen die laatste vind ik een minder mooie filter.

review Skinnies Conquer SPF50+ Zonnegel

Skinnies sunscreen zonnegel SPF 30

Skinnies heeft ook een zonnebrandcrème met een factor 30 in haar assortiment. Deze tube van 35ml kost €18,59 en is dus wat goedkoper dan de SPF 50. Ik vind de verpakkingen van Skinnies echt super fijn en je gooit ze makkelijk in je tas.

Skinnies sunscreen zonnegel SPF 30 review

Het verschil met de andere zonnegel zit ‘m vooral in de gebruikte zonnefilters. Als ik deze ingrediëntenlijst bekijk zie ik wederom geen parabenen, parfum of alcohol maar wel verzorgende ingrediënten. Hier zijn echter vooral chemische zonnefilters gebruikt, zoals: Avobenzone, Bemotrizinol, Octocrylene en Oxybenzone.

review Skinnies sunscreen zonnegel SPF 30

Is de zonnebrandcreme van Skinnies fijn?

Ja zeker! Ik vind dit hele fijne producten om jezelf te beschermen tegen de zon. De producten bevatten geen parfum of alcohol en zijn erg verzorgend. Bovendien is de substantie zo geconcentreerd (want geen water!) dat je maar een hoeveelheid ter grootte van een erwt nodig hebt voor je gezicht, nek en oren.

Wat ik alleen wel jammer vind is dat er een aantal zonnefilters zijn gebruikt die ter discussie staan. Qua ingrediënten vind ik de SPF 50 uitvoering dan ook het mooiste. Toch zijn ze beiden wel innovatief en fijn in gebruik!

Ken jij Skinnies eco sunscreen revolution al?

Deze producten heb ik ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 24 april 2020 / 08:14

    De producten zien er echt heel goed uit, strakke uitstraling hoor.. wat fijn dat jij ze ook zo fijn vind.

  2. 25 april 2020 / 08:43

    Ik verbaasde me er ook over hoe bizar weinig je maar nodig hebt om je goed in te kunnen smeren. Het voelt ook zo lekker zacht aan!

  3. 26 april 2020 / 12:41

    Ik kende dit merk nog niet, maar je hebt me nieuwsgierig gemaakt. Verpakkingen zien er ook leuk uit en qua ingrediënten spreken ze me ook aan.