Natuurlijke skincare | Urtekram green matcha

Review Urtekram green Matcha producten

Als skincare lover hoop ik dat 2020 in het teken mag staan van het ontdekken van veel mooie beautymerken. Ik trap het jaar af met de green matcha producten van Urtekram. 100% natuurlijk en super fijn!

Review | Urtekram green Matcha producten

Urtekram is een merk dat ik al een tijd ken maar waar ik (bedenk ik me nu) nooit een blogpost over heb geschreven. Zonde eigenlijk, want Urtekram is een skincaremerk dat 100% biologische, vegan en dierproefvrije producten verkoopt die ook nog eens betaalbaar zijn.

Vandaag laat ik je de producten uit de green matcha lijn van Urtekram zien. Al deze producten beschermen je huid tegen vervuiling van buitenaf en bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder het gezonde green matcha uit Japan.

Urtekram green Matcha producten review

De cream wash

Sinds een maand of twee staat de verkwikkende cream wash met matcha geur in mijn badkamer. Deze fijne grote tube bevat 180 ml inhoud kost €6,05.

review urtekram green matcha cream wash

De cream wash ziet er niet heel smakelijk uit, maar voelt wel zo aan. De geur is verkwikkend en subtiel en de cream wash schuimt zachtjes. Heerlijk voor in de ochtend om mee wakker te worden.

urtekram green matcha cream wash review

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk zie ik aloë vera, water, kokosnoot en maïssuiker zeep, plantaardige versterkers en stabilisators, glycerince, extract van microalgen, matcha thee, limoenolie en een natuurlijk parfum.

urtekram green matcha cream wash ingredienten

Green Matcha scrub

Om je doucheritueel met dezelfde geurbeleving compleet te maken zit er een scrub in het assortiment. Deze scrub zit in een tube met 150 ml inhoud en kost €6,69. Kijk dat vind ik mooi, goede én betaalbare beauty!

review urtekram green matcha scrub

Sinds ik zwanger ben heb ik echt talloze scrubs verslonden (want ik scrub en smeer m’n buik heel vaak in!) en deze behoort absoluut tot mijn favorieten. Hij is mild en romig maar je voelt hem wel.

urtekram green matcha scrub review

Wat erin zit? Onder andere water, castorparels, groente emulgatoren en stabilisatoren, aloë vera, sheabutter, amandelolie, glycerince, maiszetmeel, jojoba-olie, matcha thee, soja-olie, chili- extract, limoenolie, algenextract, hyaluronzuur, vitamine E en natuurlijke parfum.

ingredienten urtekram green matcha scrub

En de bodymilk van Urtekram

Om de frisse green matcha geur nog langer te behouden kun je de bodymilk uit de lijn gebruiken. Deze zit in een handige pompflacon, bevat 245 ml bodymilk en kost €8,05.

review urtekram green matcha body milk

Naast de frisse matcha geur is het eerste dat me opvalt aan deze bodymilk de structuur. Die is namelijk super dun. In het begin moest ik daar aan wennen, het lijkt me vooral in de maanden heerlijk. Nu mag een smeersel van mij wel ietsje dikker zijn maar eerlijk is eerlijk; in het resultaat merk je daar niets van. De bodymilk trekt mega snel in maar hydrateert als een malle. Perfect!

urtekram green matcha body milk review

Ook hier zie ik weer veel mooie ingrediënten op de flacon. Denk aan water, glycerince, plantaardige versterkers en stabilisators, aloë vera, olijfolie, amandelolie, maiszetmeel, jojoba-olie, matcha thee, limoenolie, extract van microalgen, hyaluronzuur, vitamine E, magnoliabastextract en een natuurlijk parfum.

urtekram green matcha body milk review

Zijn de producten van Urtekram fijn?

Dat ik enthousiast ben over de green matcha lijn van Urtekram zal geen verrassing meer zijn. De producten zijn puur, dierproefvrij en natuurlijk. Maar bovenal zijn ze heel fijn in gebruik, hebben ze een frisse geur en zijn ze ook nog eens betaalbaar. Wat mij betreft een mooie ontdekking om het jaar mee te beginnen. Ik denk dat je hier in 2020 meer van Urtekram voorbij zult zien komen want ik wil het merk verder ontdekken.

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. Willemse
  8 januari 2020 / 09:01

  Urtekram is inderdaad een fijn merk, maar moest wel heel erg aan de geur en structuur wennen.
  Vooral bij hun shampoo’s.

  • Natascha
   Auteur
   8 januari 2020 / 09:23

   De shampoos ken ik zelf nog niet, ben wel benieuwd wat je bedoelt met de structuur 🙂

 2. 8 januari 2020 / 19:52

  Klinkt super fijn! Ik heb al verschillende positieve reviews van Urtekram voorbij zien komen, maar heb zelf nog ervaring met het merk. Denk dat het zeker ook iets voor mij is want ben dol op 100% natuurlijke skincare. Mooie samenstelling hebben deze producten ook. Vooral de scrub en body wash met als 1e ingrediënt aloë vera.