Review | Wasbare wattenschijfjes van Imse Vimse en LanaLuna

Review | Wasbare wattenschijfjes van Imse Vimse en LanaLuna

Vandaag vertel ik je over mijn ervaringen met wasbare wattenschijfjes van Imse Vimse en LanaLuna. Dit leek me een makkelijke manier om een duurzaam steentje bij te dragen maar is het ook fijn in gebruik?

Mijn ervaringen met wasbare wattenschijfjes

Tot mijn twintigste gebruikte ik nooit wattenschijfjes. Simpelweg omdat mijn moeder ze nooit gebruikte en ik daarom niet beter wist. Totdat ik het eens probeerde en merkte dat ik hiermee de laatste restjes van mijn make-up er makkelijker af kreeg dan met een washandje. Bovendien voelde het zachter aan en dus ging ik vanaf dat moment elke maand naar de Hema of Kruidvat voor een grootverpakking wattenschijfjes.

Tot ik vorig jaar steeds vaker wasbare wattenschijfjes zag en me ineens besefte hoe makkelijk en duurzaam dat is. Want elke dag al die watjes weggooien terwijl er een prima alternatief is? Dat wilde ik proberen.
ervaringen met LanaLuna wasbare wattenschijfjes

Waar koop je wasbare wattenschijfjes?

En hoe weet je welk merk je moet kiezen? Ik speurde talloze online shops af en kwam uiteindelijk terecht bij LanaLuna. Een betrouwbare website met genoeg keuze, ook uit andere wasbare hygiene producten. Ik kocht een set van 10 zwarte schijfjes van het merk Imse Vimse (€9,95 in totaal) en een aantal losse die de eigenaresse van LanaLuna zelf maakt. Daar betaalde ik 1 euro per stuk voor.

Review Imse Vimse wasbare wattenschijfjes

De Imse Vimse wasbare wattenschijfjes koop je in een set van 10 waarbij je kunt kiezen uit de kleuren wit, roze of zwart. Ik besloot voor zwart te gaan omdat als je de witte schijfjes niet goed gescheiden wast, ze in no time grauw zijn. Dat doet natuurlijk niets af aan de werking, maar ik had dat ook bij mijn Aquarius Hair turban en op de één of andere manier stoort me dat toch. Nadeel van een donkere kleur is wel dat je niet goed kunt zien of er nog make-up van je gezicht af komt.
Review Imse Vimse wasbare wattenschijfjes

Deze wattenschijfjes zijn lekker groot en gemaakt van badstof. Daardoor reinigen ze makkelijk je hele gezicht maar de stof is wel wat ruw. Persoonlijk vind ik dat niet erg omdat het grondig reinigt maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die voor hun ogen liever zachter materiaal gebruiken.
Imse Vimse wasbare wattenschijfjes review

De Imse Vimse wasbare wattenschijfjes set wordt geleverd met een waszakje, een must have! Ik verzamel de wattenschijfjes en gooi ze vervolgens allemaal tegelijkertijd, in dit zakje, in de wasmachine. Je hoeft er geen speciale was voor te draaien, ik gooi ze gewoon bij de zwarte was. Wassen kan tot 60 graden én ze kunnen zelfs in de droger. Al zijn ze op een wasrek ook in no time droog, een stuk milieuvriendelijker ook.
waszakje voor wasbare wattenschijfjes

Review LanaLuna wasbare wattenschijfjes

Het principe van de LanaLuna wasbare wattenschijfjes is hetzelfde, alleen zijn deze gemaakt van 2 laagjes biologische katoen en fleece en heb je de keuze uit tig verschillende kleuren. In totaal bestelde ik 6 stuks wat samen met de 10 wattenschijfjes van Imse Vimse betekent dat ik een hele week vooruit kan. Prima want na die week draai ik sowieso wel een wasje zodat alles weer schoon is.
Review LanaLuna wasbare wattenschijfjes
Het grootste verschil met de wattenschijfjes van Imse Vimse vind ik het materiaal. Het biologische katoen en fleece is een stuk zachter en voelt daardoor comfortabeler aan op de huid rondom mijn ogen. Ze zijn niet persé slechter of beter maar puur wat zachter. Het is maar net wat jij zelf fijn vindt. Gebruik ze trouwens niet voor het verwijderen van nagellak, daar zijn wasbare wattenschijfjes niet voor bedoeld.
LanaLuna wasbare wattenschijfjes review

BeautyOpinie

Ik ben fan geworden van wasbare wattenschijfjes! Gek genoeg hoefde ik er helemaal niet aan te wennen, deze gekleurde lapjes stof gebruik ik sinds ik ze kocht elke dag. Het is net zoals een gewoon wattenschijfje. Maar dan beter voor het milieu. Ik vind het veel fijner dan een washandje maar de Make-up eraser die ik een paar maanden geleden reviewde vind ik eerlijk gezegd nog wel wat fijner.

Ben je op zoek naar zachte maar toch iets ruwe wattenschijfjes? Kies dan die van Imse Vimse. Wil je wat een zachtere stof? Kies dan wattenschijfjes die gemaakt zijn van katoen en fleece.

Heb jij wel eens nagedacht over wasbare wattenschijfjes?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Comments

 1. 8 februari 2019 / 09:17

  Klinkt goed! Ik gebruik zelf liever gewone wattenschijfjes, maar ik heb inderdaad wel zo’n doek voor mijn gezichtsmake-up. Ik combineer het vaak een beetje 🙂

 2. 8 februari 2019 / 10:05

  Ik zou eigenlijk ook gaan voor zwarte want bij die witte blijf ik het idee hebben dat je toch nog resten blijft zien als ze gewassen zijn.

  Ze klinken in ieder geval wel goed. Misschien toch eens overwegen.

 3. 8 februari 2019 / 10:22

  Ik vind dit zo een super goed initiatief. Ik vind het zelf altijd zo zonde dat je wattenschijfjes maar 1 keer kunt gebruiken. Ik ga deze bestellen.

 4. sabrina
  9 februari 2019 / 11:33

  Ik vind wattenschijfjes zo’n jammer product wat je steeds weggooit. Dit is een stuk beter voor de berg afval. Lijkt me ook wat, nu gebruik ik een doek die ook super werkt.

 5. ByChristiana
  10 februari 2019 / 07:24

  Zeker wel eens over nagedacht, maar ik zou het niet snel zelf gaan gebruiken. Ik heb toch het idee dat nooit zo hygiënisch is als wanneer ik gewoon elke keer een nieuw schijfje pak. Maar het initiatief is natuurlijk wel geweldig en zeer milieu-vriendelijk.

 6. 10 februari 2019 / 09:22

  Goeie! Ik heb er eigenlijk nog niet zo bij stil gestaan om wasbare wattenschijfjes te gebruiken. Als ik ze zou nemen zou ik zeker voor de zwarte gaan omdat ik me zou irriteren aan make-up vlekken die er niet uitgaan. Ik heb ook een make-up eraser met een leuk flamingo printje en vind het zonde om ’em te gebruiken omdat ik bang ben dat er vlekken op komen die er niet meer uitgaan. Misschien toch maar eens doen want ’em in de kast laten liggen is natuurlijk ook zonde.

 7. 10 februari 2019 / 17:55

  De laatste tijd lijkt er steeds meer aandacht voor dit soort dingen te zijn, super! Ik vind het wel een beetje lastig: als je alsnog producten moet gebruiken om je makeup te verwijderen, lijkt me dit heel gek. Ik heb van die wattenschijfjes van Jemako, waar je alleen maar water voor nodig hebt om ze te gebruiken: die werken ook heel goed! Moet nog een keer wat extra bestellen, want na gebruik wel even wassen ;-).

 8. 11 februari 2019 / 15:58

  Wat een bijzonder concept. Ik had hier nog nooit wat over gehoord. Erg goed dat er nu ook milieuvriendelijke alternatieven zijn

 9. 12 februari 2019 / 20:01

  Mooie conclusie! Misschien moet ik de ‘eraser’ ook maar eens aanschaffen om de vergelijking te maken.

  Inmiddels gebruik ik de wasbare wattenschijfjes al twee jaar met ontzettend veel plezier. Als ik zie hoeveel bergen afval dat scheelt, wow..!

 10. Monique
  20 november 2019 / 07:14

  Heb je ook tips om ze echt goed schoon te houden? Ik heb witte, maar door de make up zijn ze nu na paar keer al hartstikke zwart. Ik was ze op 60 graden maar ze worden nu al niet meer schoon.

  • Natascha
   Auteur
   20 november 2019 / 08:41

   Hoi Monique, helaas heb ik daar niet echt tips voor. Precies om die reden heb ik zwarte gekocht, die blijven ook echt zwart. Misschien wat soda bij je was gooien? Dat doe ik altijd als mijn witte was niet wit meer is 🙂