Zarqa gezichtsverzorging

Zarqa gezichtsverzorging

De komende periode zie je wat meer ‘groene’ huidverzorgingsproducten terug op mijn blog. In de winter ben ik altijd een stuk zorgvuldiger bij het kiezen van mijn producten. Met de koude wind, de regen en de warmte van de kachel binnen heeft je huid veel meer te verduren. Mijn huid is veel droger en heeft meer voeding nodig. Ik probeer daarom zoveel mogelijk overbodige ‘meuk’ uit mijn producten te skippen. Eén van de merken die ik deze winter gebruik is Zarqa. Een tijdje geleden ontving ik de Zarqa gezichtsverzorging producten. Een reiniger, een dagcrème, een serum en een masker. In principe alle producten die je nodig hebt, dus tijd voor een uitgebreide review. Kijk je mee?
DSC07104

Zarqa Face care

Zarqa Face Care heeft effectieve producten om je huid in een gezonde balans te krijgen en te houden, zoals het merk zelf beweert. De producten zijn geschikt voor ieder huidtype en zorgen voor een intensieve behandeling die de kwetsbare of beschadigde huid nodig heeft. De geavanceerde formules werken reinigend, herstellend en voedend op de huid. Wist je trouwens dat Zarqa het enige merk in Nederland is dat een natuurlijk basis heeft en geen parfum of conservering bevat? De combinatie van geen parfum (ook niet op basis van etherische oliën), geen conservering én een natuurlijke basis is uniek. En dat is iets waar de gevoelige huid veel baat bij kan hebben.
Zarqa gezichtsverzorging

Zarqa Soft Cleansing Foam

Ik begin met het product dat je als eerste gebruikt in je reinigingsroutine: een cleansing foam. Zarqa belooft je met dit product een reinigend schuim voor een frisse, schone huid. Het product is pH-huidneutraal en sulfaat vrij. Vorig jaar heb ik een aflevering gezien van de Keuringsdienst van Waarde waarin producten met Dode Zeezout werden onderzocht, en Zarqa bleek één van de weinige merken die ook écht zeezout uit de Dode zee gebruikte .Top! Voor een verpakking van 150 ml betaal je €10,69. De Zarqa Soft Cleansing Foam ziet er lekker strak uit, mooi afgestemd op alle andere producten uit de lijn. De foam krijg je makkelijk uit de verpakking door één of meerdere keren op het pompje te drukken. Werkt ook super handig met mijn Mia Clerasonic!
De Zarqa Soft Cleansing Foam

Stiekem ben ik eigenlijk niet zo’n fan van schuimende reinigingsproducten. Meestal zitten hier vrij agressieve ingrediënten in waar mijn huid heel droog van wordt. Gelukkig is dat bij de Zarqa Soft Cleansing Foam absoluut niet het geval, er zitten namelijk geen sulfaten in maar toch schuimt de foam lekker.
De Zarqa Soft Cleansing Foam
Zarqa

Zarqa Skin Calming Serum

De tweede stap in de Zarqa gezichtsverzorging routine is het serum. Je kunt dit serum elke dag, zowel in de ochtend als in de avond aanbrengen. Dat doe je nog voor je een dag- of nachtcrème aanbrengt. Ook dit serum past weer helemaal bij alle andere producten, lekker clean en handig en hygiënisch in gebruik. Voor een verpakking met 50 ml inhoud betaal je €16,99.
Skin Calming Serum
Skin Calming Serum
Het Zarqa Skin Calming Serum is er één op basis van Rijstkiemolie, Olijfolie Extract, Provitamine B5, Urea en Betaïne die je huid hydrateren. Bisbolol heeft een kalmerende werking en de extracten van Zouthoutwortel en Algen brengt je huid tot rust. Het is een serum dat absoluut niet vet aanvoelt, mijn huid voelt alleen maar lekker zacht aan. Je hebt ook maar een heel klein beetje van het product nodig. Het pompje doseert alleen niet heel zuinig, dus je gebruikt al snel te veel van het product. Daar is eigenlijk niets mis mee, ik vind het juist lekker 😉 Alleen zo is het flesje wel eerder leeg.
Skin Calming Serum
Skin Calming Serum

Zarqa Hydra Face Cream

De derde stap, na het aanbrengen van het serum is de Hydra Face Cream. Een crème met een 24-uur hydratatie complex waardoor je het product zowel voor de nacht als overdag kunt gebruiken. Én er zit een UV A en B straling in. Een mooie, simpele tube die handig in gebruik is en ook nog lekker hygiënisch is. Voor een tube met 50 ml inhoud betaal je €15,79.
Hydra Face Cream

De ingrediënten van de Hydra Face Cream bestaan uit mineralen uit de Dode Zee (wat je huid hydrateert) Sheabutter, Allantoine, Macadamia olie en Vitamine E. Dat zijn ingredienten die vochtregulerend, verzachtend en voedend zijn voor je huid. De substantie van deze crème is iets stevig maar zeker niet té. Mijn huid voelt lekker zacht aan, zonder dat het vet wordt.
Skin Calming Serum
Hydra Face Cream

Zarqa Calming Face Mask

De laatste stap uit de Zarqa gezichtsverszorging producten is het Calming Face Mask. Een masker dat je bijvoorbeeld één keer per week aanbrengt nadat je je huid gereinigd hebt.Ook dit masker ziet er weer lekker clean uit, passend bij de andere producten. Voor een tube van 50 ml betaal je €12,99.
Calming Face Mask

Het Zarqa Calming Face Mask is een masker dat speciaal gemaakt is om je huid extra te voeden. Zo zit er Kaolin en Sheabutter in. De substantie is lekker dik en romig en voelt daardoor aangenaam aan op je gezicht. Na een minuut of 15 spoel je het masker weer af en mijn huid voelt elke keer als ik dit masker gebruik heerlijk glad en zacht. En geen rood plekje te zien!
Calming Face Mask
Calming Face Mask

BeautyOpinie

Als 16 jarig meisje gebruikte ik de Zarqa gezichtsverzorging al, en als 29 jarig meisje wordt mijn huid misschien wel nog blijer van deze producten. Het zijn goede basis producten., niets meer en niets minder eigenlijk. De Soft Cleansing foam is mild maar reinigt mijn huid goed. Het serum en de face cream maken mijn huid lekker zacht en gehydrateerd. Vaak krijg ik van nieuwe dagcrèmes pukkeltjes maar daar heb ik hier absoluut geen last van. En het masker? Dat gebruik ik één keer per week om mijn huid extra te voeden. Alle producten bevatten fijne ingrediënten zonder overbodige meuk. Dat betekent dus ook geen parfum. De producten hebben dan ook geen lekker geurtje máár hebben ook niet het muffe geurtje dat je vaak tegenkomt bij ‘groene’ producten. Het ruikt eigenlijk nergens naar. Ik blijf deze producten zeker gebruiken en ik denk dat ik er nog een paar aanschaf.
Zarqa gezichtsverzorging
Heb jij wel eens producten van Zarqa gebruikt? Wat vond jij ervan?

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. 17 december 2015 / 09:35

  Ik heb helaas nog niets geprobeerd van Zarqa, maar ik ben zeker wel benieuwd geworden. Ik zou vooral hun masker eens willen proberen!

 2. Sanae
  17 december 2015 / 10:00

  Ik stond laatst bij de Tuinen de twijfelen om Zarqa producten aan te schaffen. Nu weet ik zeker dat ik niet moet twijfelen. Klinkt allemaal heel goed!

 3. Babs
  17 december 2015 / 10:02

  Ik ken het masker en de face cream, het serum en foam (nog) niet. Vooral het serum lijkt mij wel wat.

  • Natascha
   Auteur
   18 december 2015 / 14:29

   Wat vind jij van het masker en de gezicht crème? Ik vond de foam ook wel echt heel erg fijn!

 4. 18 december 2015 / 19:12

  Dit merk kende ik nog niet, maar het lijkt mij wel erg fijn om is te proberen 🙂 x

 5. 21 december 2015 / 21:32

  Klinkt inderdaad als een fijne basis, ik kende het merk nog niet!

 6. Rina IJzermans
  31 mei 2016 / 05:50

  Helaas heb ik wel een zeer ernstige allergische reactie van de Zarqa hydra face cream, na 1x smeren. Jammer want ik had het product gekocht vanwege hetgeen op de verpakking staat, voor gevoelige huid en parfumvrij en conserveringsvrij. Ik ben uiteraard niet allergisch voor noten.