Een natuurlijk tintje met de geleidelijke zelfbruiners

Review zelfbruiners van MineTan

Ben je op zoek naar een fijne zelfbruiner die heel geleidelijk zijn werk doet? Ik gebruik deze zomer de zelfbruiners van MineTan en ben daar erg enthousiast over. Tijd dus voor een review!

Review | Zelfbruiners van MineTan

Ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen MineTan kent, want ik had er voor deze zomer ook nog nooit van gehoord. En da’s best jammer want dit merk met zelfbruinende producten bevat mooie ingredienten die bovendien veganistisch en PETA-vriendelijk zijn. Alle producten zijn parabeenvrij en bevatten naast zelfbruinende ingredienten ook voedende ingredienten die je huid verzorgen.

Wat ik zelf ideaal vind aan de zelfbruiners van dit merk, is dat er voor iedere huidstint wel een passend product is en alle producten verkrijgbaar zijn in de vorm van mousses, geleidelijke bruining, gezichtsbruiners en zelfbruinerdruppels. Zelf koos ik via de webshop Bodyskin voor de geleidelijke zelfbruiners van MineTan omdat je hiermee langzaam een natuurlijk kleurtje kunt opbouwen.
Zelfbruiners van MineTan review

Zelf bruinende druppels voor in je dagcrème

Al járen meng ik een aantal keer per week zelfbruinende druppels door mijn dagcrème. Ik probeer namelijk zo veel mogelijk met mijn gezicht uit de felle zon te blijven maar vind wel dat ik er met een kleurtje gewoon nét even wat fijner uitzie.

Een gewone zelfbruiner erop smeren durf ik dan ook weer niet, het lijkt me zo vervelend als het eens misgaat en je met oranje vlekken op je gezicht rondloopt! Mijn oplossing is dan ook druppels zelfbruiner die je toevoegt aan je dagcrème. Ik vind dat de meest veilige en natuurlijke manier voor een fake tan op je gezicht!

De Mine Tan luxe olie is daar een fijn voorbeeld van. Ik meng een druppel of 4 door mijn dagcrème of serum en ga daarna gewoon direct met mijn make-up aan de slag. Het kost heel weinig moeite maar toch merk je na een paar dagen dat je langzaam een bruine teint krijgt. Met dit flesje doe ik máánden en hij kost €29,95.
Zelf bruinende druppels voor in je dagcrème

De MineTan Luxe Oil Tan Drops breng je aan doormiddel van een handige pipet. Ik kan me bijna niet voorstellen dat je per ongeluk te veel zelfbruiner zou aanbrengen, hij doseert heel zuinig. Bovendien bevatten deze druppels ook verzorgende ingrediënten als kokosolie, hennepzaadolie, jojoba-olie, arganolie, rozenbottelolie, druivenpitolie en avocado-olie.
Review Mine Tan luxe olie druppels

In principe kun je deze zelfbruiner het hele jaar door je dagcrème mengen, dan blijf je een subtiel teintje houden. Op de foto hieronder heb ik de zelfbruiner 7 dagen achter elkaar gebruikt en het effect is zichtbaar maar wel subtiel.
zelfbruiner effect MineTan

Geleidelijk je lichaam bruinen

Als ik zelfbruiner voor mijn lijf gebruik ben ik iets minder bang aangelegd, maar ook dan doe ik er alles aan om een Oompa Loempa effect te voorkomen. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar een zelfbruiner die geleidelijk bruint, zoals de Mine Tan luxe olie die ik nu al een maand gebruik. Voor deze grote flacon met 300ml inhoud betaal je €24,95.
Review MineTan Luxe Oil

De foam ruikt lichtjes naar kokos en voelt super zacht aan. Je kunt op de foto hieronder zien dat ‘ie verzorgende oliën bevat en daardoor brengt deze zelfbruiner heel fijn en geleidelijk aan.

Ervaringen met zelfbruiners van Minetan

Na één dag tannen zag ik nog geen verschil maar na 3 dagen wel! Het nadeel aan deze geleidelijke zelfbruiner is dus wel dat je hem vaak moet gebruiken maar het voordeel is dat je hem makkelijk en snel aanbrengt. De kans op strepen is super klein!

Zelfbruiner

Heb jij ervaring met de zelfbruiners van MineTan?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Comments

 1. 22 juli 2019 / 18:58

  Het verschil is zeker goed te zien op je benen. Ziet er heel natuurlijk uit net zoals op je gezicht. Vind dat de zelfbruiner een subtiel sunkissed effect geeft. Zelf gebruik ik geen zelfbruiners, maar voeg af en toe wel een paar druppeltjes vloeibare bronzer toe aan mijn dagcreme op dagen dat ik mezelf er echt heel bleek uit vind zien.

 2. ByChristiana
  23 juli 2019 / 19:37

  He, wat een goed idee om wat druppels zelfbruinende olie te mengen met je crème. Zo voorkom je inderdaad makkelijk het gevreesde oempa-loempa effect;-) Ik gebruik eigenlijk nooit zelfbruinende producten voor het lichaam.

 3. 25 juli 2019 / 16:37

  Wat fijn dat het gelijkelijk bruint, ik zoek zoiets al jaren. Had er ooit 1 van Yves Rocher.

 4. 2 augustus 2019 / 16:50

  Ik heb dit soort producten nog nooit geprobeerd, maar het resultaat ziet er goed uit.