Review | Natuurlijke zonproducten van Lavera

ervaringen ntuurlijke zonnebrandcrèmes van Lavera

Wat een geluk hebben we met het prachtige weer deze lente! Daardoor kon ik lekker veel verschillende zonbescherming testen, waaronder de natuurlijke zonnebrandcrème van Lavera. In deze review lees je daar alles over én laat ik je direct de aftersun en natuurlijke zelfbruiners zien. Voor als je liever de zon niet in gaat maar toch een bruin tintje wilt.

Mijn ervaring met de zonnebrandcrème van Lavera

De afgelopen maanden kreeg ik regelmatig de vraag of ik zonnebrandcrèmes met natuurlijke filters wilde testen, dus voor jullie speciaal deze review! Lavera is een merk dat ik vaker zelf koop omdat ik over het algemeen tevreden ben over de kwaliteit en de producten ook fijn geprijsd zijn. Hoe het met deze zomerse producten zit?

fijne natuurlijke zonnebrandcremes

Zonnebrandcrème van Lavera review

De natuurlijke zonbescherming van Lavera is verkrijgbaar in een zonnespray en zonnebrandcrème. Zelf koop ik zelden een spray omdat ik niet zo gek ben op de nano-deeltjes die daar vaak in zitten. In de zonnebrandspray van Lavera zitten die gelukkig niet! De flacon bevat 125ml inhoud, is te koop in verschillende SPF hoogtes en deze met factor 20 kost rond de 12 euro.

Review Lavera zonnebrandspray

De flacon heeft een fijne spraydop die ik erg prettig in gebruik vind. Bovendien is de nevel fijntjes en spray je er in no time je hele lijf mee in. De substantie is dun, trekt snel in en laat geen witte waas achter. Fijn!

Lavera zonnebrandspray review
ervaring met de natuurlijke zonnebrandcrèmes van Lavera

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk zie ik inderdaad geen nano deeltjes. De natuurlijke zonnefilters die gebruikt zijn, zijn zinc oxide en titanium dioxide. Verder valt mijn oog op veel verzorgende natuurlijke oliën en fruit-extracten maar helaas ook alcohol denat en parfum.

ervaring met de natuurlijke zonnebrandcrèmes van Lavera

Smeren, smeren, smeren

Voor wie liever een gewone crème gebruikt is er ook de ouderwetse tube. Deze is een paar euro goedkoper maar verder vergelijkbaar met de zonnespray. Hij bevat allemaal natuurlijke zonnefilters, calendula extract, jojoba olie, bijenwax en sheaboter. Ook hier zit alcohol en parfum in. De zonnebrandcreme van Lavera is ook verkrijgbaar in meerdere SPF sterktes.

review zonnebrandcreme van lavera

De zonnebrandcrème van Lavera is een stukje dikker dan de spray maar nog steeds dun van structuur en heel goed uit te smeren. Ik verbaas me ook nu weer hoe fijn dat gaat, zonder witte waas! Wat me wel opvalt is de ‘natuurlijke’ geur, een mix van lavendel lijkt het wel.

ingredienten zonnebrandcrème van Lavera
is de zonnebrandcrème van Lavera fijn

Natuurlijke zelfbruiners

Wil je liever niet in de zon maar toch een kleurtje? Lavera heeft twee verschillende natuurlijke zelfbruiners in haar assortiment die tussen de 10 en 15 euro kosten.

Beide zelfbruiner bevatten verzorgende ingrediënten (zoals zonnebloemolie en biologische macadamia-olie) én dihydroxyacetone. Dit is een onschadelijk suikermolecuul dat reageert op bepaalde eiwitten in de bovenste lagen van je huid en waardoor in een uur of 5 een subtiel bruin kleurtje verschijnt.

Natuurlijke zonnebrandcrèmes van Lavera review

De selftanning lotion heeft de dunne substantie van een bodylotion en is daarom erg handig om snel je lijf mee in te smeren. De crème is een klein tikje vaster van substantie en vind ik daarom het handigst voor m’n gezicht. Dankzij de de witte kleur zie je alleen niet welk stuk huid je al hebt ingesmeerd, zorgen dat je niets vergeet dus!

review Natuurlijke zonnebrandcrèmes van Lavera

Het was voor mij de eerste keer dat ik een natuurlijke zelfbruiner gebruikte maar eigenlijk merk ik weinig verschil met ‘chemische’ als ik het resultaat bekijk. De zelfbruiner van lavera heeft niet die typische zelfbruiner geur, ook hier ruik ik weer die natuurlijke mix van lavendel.

Dit is het subtiele effect na 5 uurtjes. Op de foto is het altijd wat lastig te zien maar er zit wel degelijk verschil in. Als je de volgende dag nog eens smeert wordt het effect gelijk een stuk heftiger. Allebei vind ik mooi, geen oranje gloed maar een mooie diepbruine tint.

natuurlijke zelfbruiner ervaringen

En voor na het zonnen: een aftersun

Om je natuurlijke zonbeschermingsroutine compleet te maken verkoopt Lavera ook een aftersun lotion. Deze bevat biologische aloë vera en sheaboter en vind ik een heerlijke afsluiter van een zomerse dag. De verpakking bevat 200 ml en kost €8,99.

Review Lavera aftersun

Is de zonbescherming van Lavera fijn?

Ja, absoluut! Ik vind alle producten die ik je vandaag heb laten zien fijn. De zonnebrandcrème van Lavera beschermt goed en laat geen witte waas achter. Alleen vind ik het ongelooflijk jammer dat ‘ie (natuurlijke) parfum bevat. De zelfbruiners doen precies wat ze beloven en laten een mooie teint achter zonder chemische geur. En de aftersun is heerlijk om je huid mee te hydrateren. Kortom; mooie producten met natuurlijke ingredienten!

Ken je Lavera nog niet? Los van de producten van vandaag, vind ik het echt een merk om in de gaten te houden als je gek bent op natuurlijke skincare. Voor jezelf én voor kindjes, de babyshampoo bijvoorbeeld is een hit hier in huis. Betaalbaar én goed voor gevoelige huidjes. Even een kleine tip achteraf 😉

Dit product heb ik ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

 1. VWillemse
  5 juni 2020 / 07:52

  Fijne review weer.
  Het is inderdaad een fijn merk, maar zonnenbrand producten had ik hiervan nog nooit gebruikt.
  Inderdaad jammer van de parfum, dat is het enige dat mij laat twijfelen.

 2. 8 juni 2020 / 07:53

  Dat klinken als erg fijne producten! Je hebt ook weer prachtige productfoto’s gemaakt en ik ben zelf benieuwd naar die zelfbruiner!

 3. 8 juni 2020 / 13:47

  Ik ben de producten momenteel ook aan het testen. Fijn om jouw mening ook te lezen! De Aftersun is hier momenteel favoriet, maar ik hoop de zonnebrand aankomende week ook vaker te kunnen gebruiken.