Review | Zonnebrandspray van Pascaud zonder parfum

review Sunscreen spray pascaud

In de reeks zonnebrandcrème reviews hier op BeautyOpinie was ik misschien wel het meest benieuwd naar de zonnespray van het merk Pascaud. Ik wil je vandaag vertellen waarom en laat je direct capsules zien die je huid van binnenuit beschermen tegen schadelijke Uv-stralen.

Review | Zonbescherming van Pascaud

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen Pascaud kent. Ik ontdekte het merk zelf eind vorig jaar bij Care cosmetics. Pascaud is van Nederlands/Belgische bodem en ontwikkelt sinds 2000 beauty innovaties, eigen behandelconcepten en producten onder te verdelen in vier pijlers: cosmetica, voedingssupplementen, apparatuur en make-up. Pascaud is een salon exclusief merk en valt onder de cosmeceuticals. Kort gezegd komt het erop neer dat de producten qua werkzaamheid tussen cosmetica en een geneesmiddel inzitten.

Pascaud heeft 3 zonbeschermingsproducten in haar assortiment waarvan ik de 3-in-1 zonnebrandspray en de bronze stim supplementen in huis heb.
Review Zonbescherming van Pascaud

Pascaud spray met hoge uv-bescherming

Hoewel ik meestal kies voor een traditionele zonnebrandcrème vind ik deze zonnespray super handig! Hij is namelijk fijn in gebruik, sprayt zuinig en smeert heel fijn uit. Bovendien is de textuur een beetje waterig waardoor je de nevel niet inademt. Wat voor mij een dikke plus is dat dit een hydraterende spray is. Je beschermt dus je huid tegen verbranding (ongeveer factor 30) en verzorgt je huid tegelijkertijd. De sunscreen spray met SPF30 van Pascaud bevat 200 ml en kost €51,95.
Ingredienten Zonnebrandcreme van Pascaud
pascaud Sunscreen spray review

Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst zie ik water, ethylhexyl methoxycinnamate (de meest gebruikte chemische zonnefilter ter wereld maar waar discussie over is als het gaat om de oestrogene werking), diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate (een veilige zonnefilter), een vochtinbrenger, alkyl benzoate, betaine en glycerine. Ook zie ik de twijfelachtige zonnefilter octocrylene, wolalcohol, sheaboter, de minerale zonnefilter titaniumdioxide, vette alcohol, siliconen, arabische gom, en uitdrogende alcohol.
Ingredienten Sunscreen spra

Tabletten voor een betere bruining?

Tabletten slikken om bruiner te worden is eerlijk gezegd niet aan mij besteed. Nu bekend is dat de zon schadelijke straling met zich meebrengt, hoor ik in de beautywereld steeds gekkere uitvindingen om bruin te worden zonder zon. Gekke injecties of tabletten, brrrr. Ik vind dat helemaal niets.

De bronzestim tabletten van Pascaud wilde ik wél proberen. Deze zijn namelijk niet perse ontwikkeld om bruin te worden zonder zon maar wel om sneller bruin te worden en van binnenuit te beschermen tegen Uv-straling. Bovendien zou het moeten helpen bij een zongevoelige huid en zitten de capsules vol anti-oxidanten. Een doosje met 30 tabletten kost €28,55.
Bronzestim pascaud review

De capsules bestaan uit 100mg PABA (een onechte vitamine helpt bij het herstellen van de normale haarkleur en beschermt de huid tegen de schadelijke UV-A en UV-B straling van de zon), 7,2mg bèta-caroteen, L-fenylalanine 50mg en L-tyrosine 50mg (beiden aminozuren), Vitamine C (ascorbinezuur) (83.3% ADH) 50mg, lycopeen 5% 40mg en citrus bioflavonoïden-complex (anti-oxidanten) 25mg, selenium (als selenomethionine) (150% ADH) 105mcg, Vitamine E (d-alpha-tocoferol) (100% ADH) 10mg, Koper (als aminozuurchelaat) (100% ADH) 1mg, luteïne (anti-oxidant) 3mg, foliumzuur (100% ADH) 200mcg en magnesiumstearaat.
Review Pascaud Bronzestim

En wat vind ik ervan?

Ik vind de zonnespray van Pascaud super fijn! Hij bevat geen parfum, trekt snel in en brengt makkelijk aan. Eerlijk is eerlijk, toen ik de ingrediëntenlijst bekeek kreeg ik wel wat twijfels. Zo ‘bijzonder’ zijn de ingrediënten namelijk niet, en dat had ik wel van dit merk verwacht. Toch vind ik de spray wel zo fijn dat deze flacon inmiddels in mijn strandtas zit.

Net zoals de bronzestim capsules. Ik ben niet zo`n held met dit soort capsules maar je kunt deze gelukkig heel makkelijk open breken en door je yoghurt roeren. Inmiddels gebruik ik de supplementen nu twee weken en maak ik de kuur af zodat ik op vakantie kan beoordelen of ik ècht verandering merk. Natuurlijk ga ik jullie na mijn vakantie vertellen of het werkt. Maar of dat nu wel of niet het geval is, het gaat hier niet om `gekke` ingrediënten maar om vitamines. Dus baat het niet dan schaadt het ook niet toch?

Wil je meer weten over Pascaud of waar je de producten koopt? Dan vind je hier meer informatie.

Ken jij de producten van Pascaud al?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Comment

  1. 30 april 2019 / 18:52

    Pascaud kende ik nog niet, maar dankzij jou nu wel . De ingrediënten vind ik ook niet heel bijzonder, maar vind vooral de spray wel bijzonder aan de prijs . Geweldig om te krijgen, maar zelf zou ik ’em eerlijk gezegd niet kopen. Ben benieuwd hoe de capsules bevallen en of je er iets van merkt tijdens je vakantie.