Review | Zonnebrandcrémes van Louis Widmer

Review zonnebrandcreme Louis Widmer

De zonnebrandcrèmes van Louis Widmer gebruik ik al zo lang ik me kan herinneren en elk jaar zit er wel een tube in mijn strandtas. Dit jaar natuurlijk ook, dus ik dook eens dieper in de ingrediëntenlijsten en vertel je er vandaag meer over in deze review.

Mijn ervaringen met de zonnebrandcrèmes van Louis Widmer

Mijn eerste kennismaking met Louis Widmer was toen een verkoopster van de DA drogisterij om de hoek mij het merk aanraadde. Ik zat in de pubertijd en kon niet veel zonnebrandcremes verdragen. Inmiddels is dat gelukkig anders maar nog steeds vind ik het belangrijk om zonbescherming van goede kwaliteit te kopen.

De producten van Louis Widmer zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en bijna alle zonnebeschermingsproducten zijn verkrijgbaar in zowel een licht geparfumeerde versie als 100% zonder parfum. Precies zoals ik het graag zie!
review Zonbescherming van Louis Widmer

Sun Protection Face 30 | Zonnebescherming én anti-ageing dagverzorging

In een zonnebrandcrème voor je gezicht wil je natuurlijk liever geen parfum en daarvoor ben je bij Louis Widmer aan het juiste adres. Dit is niet de eerste zomer dat deze crème in mijn badkamer staat, ik vind hem super fijn. Hij is niet vet, ik krijg er geen pukkeltjes van en bovendien werkt ‘ie in combinatie met mijn make-up. Hij is verkrijgbaar in factor 50 en 30 en voor deze tube met 50 ml betaal je €20,20.
Louis Widmer zonnebrandcrème zonder parfum review
Ingredienten Louis Widmer Sun Protection Face 30

Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst zie ik water, ibutyl adipate (een oplosmiddel), dimethicone, de veilige zonnefilter butyl methoxydibenzoylmethane en het ter discussie staande octocrylene. Verder valt me op dat de crème ook aminozuren, glycerine, panthenol en tocopheryl acetate (vitamine E) bevat.
review Louis Widmer Sun Protection Face 30

Louis Widmer All Day 50+ zonnebrandcrème

En daar is ‘ie dan: de zonnebrandcrème voor de zongevoelige huid. Dit is dé zonnebrandcrème waar ik Louis Widmer van ken. Ideaal als je een gevoelige huid hebt maar hij is geschikt voor iedereen. Hij trekt snel in, smeert goed uit en ruikt lekker fris maar niet te geparfumeerd. Deze variant bevat dan ook een klein beetje parfum, er is ook een uitvoering waar helemaal geen parfum in zit. Deze tube van 200 ml kost €22,30.
review Louis Widmer All Day 50+
Louis Widmer All Day 50+ review

Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst zie ik de chemische zonnefilters octocrylene en avobenzone waarover wat discussie is, de veilige zonnefilters Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate en Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Tinosorb S, Octyltriazone, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid en ook valt me op dat de crème siliconen, aminozuur, phenoxyethanol (een vervanger van parabenen) en een kleine hoeveelheid parfum en alcohol bevat.
Ingredienten Louis Widmer All Day 50+

Speciaal voor kinderen

Voor Tess heb ik dit jaar de Kids Skin Protection Cream in huis. Voor mijzelf vind ik het fijn wanneer een zonnebrandcrème mild is maar voor Tess haar huid vind ik dit een absolute must. En daarvoor zit ik bij de Kids Skin Protection Cream van Louis Widmer goed. Voor deze tube van 100 ml betaal je €18,20.
review Kids Skin Protection Cream louis widmer

Wanneer je deze zonnebrandcrème uitsmeert zie je direct dat hier gebruik gemaakt is van minerale zonnefilters. De creme is een stuk dikker dan die je hierboven gezien hebt. Toch vind ik de witte waas reuze meevallen! Als je de substantie even uitwrijft verdwijnt ‘ie helemaal in je huid.
louis widmer Kids Skin Protection Cream review

Deze zonnebrandcrème bevat de minerale zonnefilter titanium dioxide (nano), C12-15 alkyl benzoate (een stof uit cranberries en kokosnoot olie en die de huid zachter maakt), het veilige tridecyl salicylate en ook zie ik onder andere siliconen, glycerine, magnesium, alumina en plantaardige wax.
ingredienten Kids Skin Protection Cream louis widmer

En voor na het zonnen een aftersun

Voor na het zonnen heeft Louis Widmer een aftersun die speciaal ontwikkeld is voor mensen met allergieën. Hij is super licht en smeert daardoor heerlijk uit, helemaal als je huid warm is door de zon. Hij trekt snel in, verfrist en mijn huid voelt lekker zacht aan. De flacon bevat 150ml inhoud en kost €16,20. Naast deze lichtgeparfumeerde versie is er ook één zonder parfum.
review aftersun van louis widmer
ingredienten aftersun louis widmer

De aftersun bevat onder andere water, alcohol denat, verzachtende middelen, panthenol, siliconen, glycerine, vitamine A-palmitaat, aloe vera en een ether van melkzuur en menthol.
louis widmer aftersun review

En wat vind ik er uiteindelijk van?

Ik ben fan van de zonbescherming van Louis Widmer! Wat ik tof vind is dat het merk voor ieder wat wils verkoopt. De zonnebrandcrème voor kids is ideaal als je geen chemische zonnefilters wilt gebruiken maar geen fan bent van een witte waas. De zonbescherming voor het gezicht staat hier ook standaard in de badkamer, net zoals de Louis Widmer All Day 50+ zonnebrandcrème. Ze smeren fijn uit en doen bovendien wat ze moeten doen. Tot slot vind ik ook de aftersun fijn maar kies ik persoonlijk liever voor een smeersel zonder alcohol.

Heb jij wel eens zonnebrandcrèmes van Louis Widmer gebruikt?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 28 april 2019 / 16:18

  Ik heb het merk pas ontdekt, maar ik ben ook fan van de gezichtscrème en de All Day 50+ zonnebrandcrème!

 2. 30 april 2019 / 18:46

  Ik kende het merk al wel, maar ben nog niet bekend met hun zonnebrandcrèmes maar mijn nieuwsgierigheid is wel gewekt! Fijn dat ze crèmes met en zonder parfum hebben en ook lijkt me de kids variant erg fijn, die ga ik denk ik wel voor mijn dochter halen. Goed om te weten dat ie geen witte waas achterlaat.

 3. Viona
  15 april 2020 / 20:49

  Beste, ik heb een vraag ik heb voor mijn dochtertke van 1 jaar 50+ alle day die raadde de man van de DA mij aan ze heeft een zeer gevoelige huid zoals ik, is deze wel geschikt voor kindjes want nergens lees ik dat hij voor kids gebruikt kan worden
  Kan iemand me hier bij helpen?
  Bedankt gr

  • Natascha
   Auteur
   16 april 2020 / 06:28

   Hoi Viona, In principe hoef je voor kindjes niet persé een speciale zonnebrandcrème voor kinderen te gebruiken hoor. Je moet alleen even opletten op de ingrediënten. De zonnebrandcrème voor kindjes van Louis Widmer bevat nano deeltjes maar geen chemische filters. Nano deeltjes bevat de all day ook, alleen dan ook nog chemische filters en een beetje parfum. Dat is een ingrediënt dat ik liever niet op mijn baby zijn huid smeer (ivm overgevoeligheid!). Bij mij raadde een verkoopster bij DA trouwens ooit exact hetzelfde aan. En je bent natuurlijk vrij om elk merk te kopen. Persoonlijk kan ik je de zonnebrandcrème van Drs. Leenarts aanraden. Die kun je voor jezelf gebruiken en ook voor baby’s en kinderen. Ik heb deze net zelf gekocht en hij bevalt goed, en heeft mooie ingrediënten. Toevallig heb ik er net een review over geschreven en die komt morgen online 😉