Review | Rituals Sakura Spring douche olie

Rituals Sakura Spring douche olie

Ik geloof dat ik de halve Rituals winkel al wel eens geprobeerd heb. Het is één van mijn favoriete merken. Vooral omdat de producten voor mij echt een ‘ritueel’ zijn. Mijn favoriete lijn van Rituals is Sakura Spring; zoete kersenbloezem en rijstmelk. Een heerlijk geurende combi! De douchegels zijn meestal te agressief voor mijn huid, maar hoe zit het met de Rituals Sakura Spring douche olie?

Review Rituals Sakura Spring douche olie

De verzorgende doucheolie verandert in zijdezacht schuim en laat je huid heerlijk zacht aanvoelen, althans dat is wat het merk je belooft. Geniet van de bijzondere geursensatie van organische Rijstmelk en oosterse Kersenbloesem. De doucheolie helpt je langer bruin te blijven. De olie voedt en hydrateert je huid tijdens het douchen, zodat je minder pigment verliest. Zo geniet je nog langer van je vakantiekleur.
Rituals Sakura Spring douche olie

Wat mij allereerst opvalt is dat het eerste ingrediënt soja olie is. Er zitten meerdere verzorgende oliën, glycerine en vette alcoholen in. Maar parfum staat ook vrij hoog in de ingrediëntenlijst. Iets wat vaak het geval is bij producten van Rituals. Ook zit er MIPA-Laureth Sulfate in. Deze stof is afgeleid van Sodium Lauryl Sulphate. Een reiniger die voor schuim zorgt maar je huid ook uitdroogt. Een stof die ik eigenlijk liever vermijd. MIPA-Laureth Sulfate is een iets mildere versie maar toch…
Rituals Sakura Spring douche olie

De verpakking is gewoon een plaatje. Niet anders dan ik van Rituals gewend ben. Een doorzichtige groene flacon van 200 ml die super mooi in mijn badkamer staat. De fles is trouwens iets dunner dan de douchegels van Rituals.
Rituals Sakura Spring douche olie

De dop werkt hygiënisch en is zuinig in gebruik. Van mij had er stiekem wel meer uit mogen komen, nu moet je een aantal keer ‘pompen’ om er een ruime hoeveelheid uit te krijgen. Aan de andere kant; zo gebruik je een stuk minder product en doe je er veel langer mee. Veel product heb je namelijk helemaal niet nodig.
Rituals Sakura Spring douche olie

De substantie voelt heerlijk zacht aan en is vrij dun. Zodra het product in aanraking komt met water veranderd het in een heel licht schuimende emulsie. Rituals Sakura Spring douche olie

Mijn ervaringen met de doucheolie van Rituals

Dit is een heerlijk product dat garant staat voor een relax beautyritueel. Precies wat ik gewend ben van Rituals. De geur van dit product vind ik heerlijk en is stiekem ook de reden dat ik elke keer weer producten uit deze lijn koop. Het is zoet, en toch niet té overheersend. De olie is een stuk milder dan de douchefoams of douchegels van Rituals en dat vind ik fijn. Echt verzorgen doet de Rituals Sakura Spring douche olie alleen niet voor mijn gevoel. Het is gewoon een heerlijk product om je af en toe mee te verwennen. Wil je een product dat je huid écht verzorgt dan zou ik kiezen voor een product met meer verzorgende oliën en minder parfum en zonder sulfaten. Rituals Sakura Spring douche olie met 200 ml inhoud kost € 8,50.

Ben jij ook fan van Rituals? Wat is jouw favoriete lijn?

Dit product heb ik zelf gekocht. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Comments

 1. 5 augustus 2014 / 06:27

  Hmmm lijkt mij echt een heerlijk product. Op het moment heb ik een body mist van Rituals met kersenbloesem geur, en daar ben ik ook helemaal verleifd op!

 2. 5 augustus 2014 / 07:19

  De geur lijkt mij heerlijk, Het klinkt ook als een fijn product. Jammer dat het minder verzorgend is.

 3. Sylvana
  5 augustus 2014 / 08:00

  Dat klinkt heel erg goed! Als ‘ie ook nog eens heel goed zou verzorgen, zou het helemaal een topproduct zijn. Maar dit klinkt ook al zeker als de moeite waard :).

 4. Jasmijn
  5 augustus 2014 / 08:18

  Ik ben dol op Rituals! Ze hebben altijd zulke fijne producten 🙂 Ik vind de roze lijn vooral echt ontzettend lekker <3

 5. saskia
  5 augustus 2014 / 09:32

  Ik heb hem ook en vind hem heerlijk!!!

 6. 5 augustus 2014 / 11:03

  Lijkt me echt heel erg fijn, sowieso vin ik producten van Rituals heel fijn. X

 7. 5 augustus 2014 / 14:51

  Hey deze ken ik nog niet, maar ik weet nu al dat ik de geur heerlijk ga vinden 🙂

 8. Michaela
  6 augustus 2014 / 05:28

  Klinkt super goed! Alleen wel jammer dat hij niet echt verzorgend is.

 9. Yudeska
  6 augustus 2014 / 06:12

  Wat lijkt me dit een fijn product! Zeker meenemen als ik hem weer tegen kom

 10. 6 augustus 2014 / 16:37

  Ik ben echt enorm fan van Rituals. Werkelijk alles wat ik tot nu toe van hun geprobeerd heb is zó heerlijk in gebruik. Echt een topmerk als je het aan mij vraagt!

 11. 8 augustus 2014 / 20:31

  Ik ben absoluut fan van Rituals, hun producten zijn heerlijk! Douche olies gebruik ik het liefst in de winter, dan heeft mijn huid het ook echt nodig 🙂