Budgettip! | 100% squalane gezichtsolie

Saloos Intensive Care 100% squalane review

Zoek je een fijne én betaalbare olie voor je gezicht? Één die neutraal is en niet vet? Lees dan verder want ik ontdekte de Saloos Intensive Care. Een gezichtsolie die bestaat uit 100% squalane en ik vind ’t een enorme aanrader!

Een fijne toevoeging aan je beautyroutine

Ik weet dat veel mensen huiverig zijn om een huidolie toe te voegen aan hun beautyroutine maar echt, probeer het eens. Ik zweer erbij! Als je het juiste product koopt en het op de juiste manier gebruikt krijg je er écht geen vette huid van. Er zijn meerdere oliën die fijn zijn om op je gezicht aan te brengen, waaronder deze gemaakt van 100% squalane.

fijne betaalbare huidolie

Wat doet squalane voor je huid?

Kort gezegd: VEEL! Squalane is een stof die van nature voorkomt in ons lichaam (in talg) en heeft super veel goede eigenschappen. Het wordt veel gebruikt in de medische industrie, speelt een belangrijke rol bij UV straling, werkt hydraterend en verzachtend en is een anti-ager en anti-oxidant. Iets wat je dus graag in je skincare ziet!

Let alleen wel even op als je producten met dit ingrediënt koopt: van origine wordt squalane gewonnen uit haaien-lever, waar ze deze dieren voor ombrengen. Iets wat ik liever niet promoot, laat staan ondersteun. Gelukkig is er een diervriendelijke manier. Ze kunnen dit ingrediënt ook winnen uit olijfolie, rijstkiemolie of tarwekiemolie. En dat laatste doet Saloos, dat heb ik uiteraard even voor je gecheckt.

Wat doet squalane voor je huid

Saloos Intensive Care 100% squalane review

Onlangs bestelde ik bij Notino.nl een flesje Saloos Intensive Care, afkomstig uit Tsjechië. Het is een droge olie die erg geschikt is voor je gezicht maar die je ook prima op de rest van je lijf kunt gebruiken. Een multifunctioneel product dat ook nog eens lekker betaalbaar is. Voor dit flesje met 20 ml betaal je €7,90.

Saloos Intensive Care 100% squalane ervaringen
review Saloos Intensive Care 100% squalane

Wat ik zo fijn vind aan deze gezichtsolie is dat hij razend snel opgenomen wordt. Het vettige gevoel verdwijnt in no time en mijn huid blijft zacht achter. Zonder vet te worden, ook op de lange termijn. Zelfs niet als ik hem vaker en langer achter elkaar gebruik. Daarnaast weet je ook wat je op je lijf smeert want de Saloos Intensive Care bestaat uit 100% squalane. Volledig plant based. Geen overbodige toevoegingen of parfum. Super mild dus en daarmee denk ik dat heel veel huidjes hier blij van worden. Kortom: een tip die ik je niet wilde onthouden.

goedkope huidolie squalane

Gebruik jij een olie in je beautyroutine?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 2 april 2021 / 06:53

    Wat een fijne tip! Ik had zelf nog nooit van squalane gehoord. Goed dat je erbij vermeldt dat er ook een plant based variant is. Ik had er anders nooit bij stil gestaan dat ze dit ook van haaienlever maken. Die laatste variant smeer ik dus liever niet op mijn huid! Zelf gebruik ik momenteel een nachtolie van Garnier met hennepzaadolie (ook lekker vegan) en die bevalt me erg goed.