Shapewear die wel lekker zit, het bestaat!

Fijne shapewear

Fijne shapewear is onmisbaar in je garderobe en tegelijkertijd iets waar veel vrouwen een haat-liefde verhouding mee hebben. Want wie kent rolletjes die zich verplaatsen en pijpjes die omkrullen niet? In deze blogpost deel ik mijn tips en tricks voor de beste shapewear met je.

Een boost voor je outfit (en zelfvertrouwen)

Voor ik deze blogpost begin wil ik eerst even kwijt dat ik shapewear zie als een basisstuk in mijn gaderobe. Niet om kilo’s slanker te lijken of een buikje te doen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar voor een strakker silhouet zodat sommige kleding nét even wat mooier valt. Ik zie het als het ware als goed ondergoed, dé basis voor je outfit. En ja, dat is in de meeste gevallen geen sexy lingerie haha. Ik kwel mezelf er dus niet mee omdat ik mezelf niet goed genoeg vindt, het geeft me wel soms nét even dat beetje extra zelfvertrouwen om een jurkje te rocken.

Wat is de beste shapewear?

Wanneer je op zoek bent naar de beste shapewear is één ding belangrijk om te onthouden: koop gewoon je eigen maat. Te klein zit niet lekker en zorgt ervoor dat eventuele rolletjes zich gaan verplaatsen. Bovendien kan het zorgen voor fysieke problemen, als het afknellen van zenuwen en bloedvaten of organiseren onder te veel druk zetten. Te groot kopen heeft ook geen zin, dan verdwijnt het effect.

Wat voor jou de beste shapewear is, is natuurlijk compleet afhankelijk van jouw figuur, budget en wat jezelf wel en niet prettig vindt. Goed én fijn zittend corrigerend ondergoed hoeft in elk geval helemaal niet duur te zijn. Zo koop ik een aantal van mijn favorieten gewoon bij HEMA:

Broekjes

De corrigerende boxershort vind ik een aanrader in de zomermaanden. Omdat een jurkje dan nét even mooier over de buik en heupen valt en het bovendien helpt tegen schurende bovenbenen. HEMA heeft dit soort broekjes in verschillende ‘shape gradaties’ waarvan vooral de light shapewear erg comfortabel is.

Onderjurk

Het allerfijnste onder een jurkje vind ik toch een onderjurk. HEMA verkoopt een zwarte onderjurk met een ronde hals en verstelbare dunne schouderbandjes waar ik al jaren bij zweer. Je hebt ze ook in een uitvoering waarbij het corrigerende gedeelte net onder je bh valt waardoor je borsten mooi uitkomen en daaronder als het ware alles gladgetrokken wordt. Die zijn het aller aller fijnst!

Extra comfort? Kies dan bamboo

Voor een strak shirt boven een jeans zijn er hemdjes van bamboo, die zitten heerlijk. Het effect is licht corrigerend en erg comfortabel. Kies wel een exemplaar dat nét ietsjes langer is waardoor je hem in je broek kunt stoppen. Dat voorkomt omhoog rollende randjes die je de hele dag irriteren.

Draag jij shapewear? Ik vond het vroeger echt verschrikkelijk en oncomfortabel maar de laatste jaren heb ik het langzaam maar zeker ontdekt. Nogmaals; voor mij heeft dit dus niets te maken met ontevreden zijn over je lichaam. Want ieder lichaam is een goed lichaam. Net zoals goed zittend ondergoed zorgt het er soms voor dat mijn outfit nét even mooier valt en daarmee is het voor mij een basis item in mijn garderobe.

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hema.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 31 maart 2022 / 08:07

    Ik heb zo’n shaping broekje die ik graag draag. Dat scheelt toch altijd iets haha (of dat denk ik in ieder geval en dat is ook wat waard;-))