Deze ingrediënten? Liever niet in je zonnebrandcrème

Slechte ingrediënten in zonnebrandcrème

Naast slechte zonnefilters zijn er nog andere ingrediënten waarvan je moet weten of ze je juist wel of niet in je zonnebrandcrème zou moeten hebben. Daar vertel ik je vandaag meer over.

Slechte ingrediënten in zonnebrandcrème die je beter kunt skippen

De afgelopen dagen verschenen hier meerdere blogposts waarin ik je vertelde over het verschil tussen natuurlijke en chemische zonnefilters en slechte Uv-filters die ik liever niet op mijn lijf smeer. Maar er zijn nog een aantal ingrediënten die eigenlijk niet in een goede zonnebrandcrème thuishoren:

  • Parfum geeft je crème een heerlijke geur maar kun je beter niet gebruiken. Dat geldt eigenlijk voor alle crèmes die je op je huid smeert. Het geeft een grote kans op allergische reacties, net zoals etherische olie van citrusvruchten, limonene, linalool, menthol en lavendel want natuurlijke ingrediënten zijn niet altijd goed voor je huid. Bovendien kan parfum pigmentvlekken veroorzaken.
  • Alcohol, en dan vooral de alcohol denat versie doet ook niet veel goeds voor je huid, het droogt het namelijk uit. Meer hierover lees je in deze blogpost over verschillende alcoholsoorten in crèmes.
  • Parabenen zou je kunnen vermijden vanwege de grote kans op allergische reacties. Vooral mensen met een droge en gevoelige huid kunnen last krijgen van jeuk, rode vlekken en een schilferige huid. Meer hierover lees je in mijn blogpost zijn parabenen schadelijk?
  • Nano deeltjes zie je soms bij de minerale Uv-filters. Zinkoxide en Titaniumdioxide om een witte waas te voorkomen. Het nadeel is alleen dat je deze kunt inademen en dat is slecht voor je. Dit kun je voorkomen door een zonnebrandcrème te kopen en geen zonnebrandspray. Deze nano deeltjes kunnen alleen wel in de zee terechtkomen waar ze behoorlijke schade kunnen toebrengen.

Al met al is het een hele lastige zoektocht, vind je niet? Soms zie ik oprecht door de bomen het bos niet meer. Toch denk ik de laatste weken een aantal fijne cremes gevonden te hebben die ik je kan aanraden. De komende tijd deel ik die hier, dus hou mijn blogposts in de gaten!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Comment

  1. 15 april 2020 / 08:28

    Ik vind het altijd onwijs interessant hoe jij het allemaal uitzoekt. Ik probeer er altijd wel op te letten, maar soms vind ik het echt te moeilijk. Daarom zijn artikelen als deze heel erg fijn!