Makkelijke en vooral snelle make-up tips voor langslapers

Snelle make-up tips

Heb jij ‘s ochtends ook altijd weinig tijd om je make-up fatsoenlijk aan te brengen? Dan kan je deze snelle make-up tips vast gebruiken.

Komen jullie ‘s ochtends ook altijd tijd te kort? Ik wel! Als moeder van twee kids (6 en 7) heb ik in de ochtend geen tijd om alles te doen wat ik zou willen. Dat had ik voordat ik kindjes had ook al hoor hihi. Ik ben gewoon gek op mijn bed en houd van uitslapen. Dat hebben mijn kinderen nu trouwens ook. Wanneer wij dan eenmaal wakker zijn, zijn we eigenlijk al aan de late kant. Lang heb ik geprobeerd geshaped en wel de deur uit te gaan maar dat werkte niet. Helemaal zonder make up de deur uit gaan wordt ‘m ook niet. Dus ik ben op zoek gegaan naar een look waarbij ik er fris uit zie en niet te veel tijd aan kwijt ben. Die snelle make-up tips wil ik graag met je delen!

Snelle make-up tips

 • Ik begin met een goed gereinigde huid en kalmerende dagcrème die bij mijn huidtype past. Mijn gezicht wordt snel rood dus ik kies een niet irriterende vette crème.
 • Vervolgens pak ik een highlighter of een glanzende primer om een “inner glow” te realiseren. Mijn favoriete producten hiervoor zijn de Catrice beautifying primer of de Illamasqua radiance veil. Foundation blijft bij beide producten goed zitten en ze geven een mooie gezonde gloed.
 • Dan pak je een foundation of bb crème, ik kies de laatste tijd vaak voor een bb creme van Armani.  Deze egaliseert je huid zonder dat het een duidelijke make up gevoel geeft. Is mijn huid wat onrustiger, dan gebruik ik de Bourjois healthy mix serum foundation.
 • Dan zijn je wenkbrauwen aan de beurt.  De nieuwe dunne wenkbrauw potloden van Catrice (ja alweer Catrice, wie is er nou geen fan haha) zijn ideaal en een goede dupe voor de Anastasia potloden.
 • In principe kun je dan stralend de deur uit! Heb je nog 1 minuutje over? Besteed dan wat aandacht aan je wimpers. Hoewel ik ze altijd krul (is in 2 seconden gepiept), sla ik mascara vaak over in de ochtend. Handige tip is om je wimpers eerst door te kammen met een schoon borsteltje. Je wimpers zijn dan al mooi gesepareerd dus dit scheelt je weer tijd als je met de mascara aan de slag gaat. Pak je wimpers goed vanaf de aanzet mee en kam ze rustig door.

Tada! Je bent klaar om te gaan.

Sta jij eerder op om uitgebreid te kunnen make-uppen? Of ga je net zoals ik liever voor een snelle look.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Comments

 1. 22 juni 2017 / 04:32

  Een glanzende primer of highlighter aanbrengen voor je BB cream is een goede tip voor een snelle, mooie glow. Ik ben iedere ochtend zo’n 5 min. bezig met mijn make-up… althans met dit warme weer als mijn gezicht al wat bruin is. Ik doe er een gezichtscrème op, een product/ primer met SPF, snel mijn wenkbrauwen wat intekenen, een snelle eyeliner (kost me zo’n 30 sec.) en mijn wimpers. Vaak haal ik nog snel mijn blush/ highlighter kwast over mijn wang/ jukbeenderen en ik ben klaar. Vanochtend was ik 3,5 min. bezig ofzo. Lekker vlot haha!

  • 22 juni 2017 / 10:22

   nu met dit mooie weer gebruik ik nog wel eens een bronzer met glans, krijg je gelijk dat op vakantie gevoel!

 2. 22 juni 2017 / 05:46

  Goede tips! Ik blijf me opmaken zoals ik eerst ook deed, maar nu ik twee kindjes heb waarvan een baby van 3 maanden doe ik dit alleen in stroomversnelling haha. Lukt tot nu toe redelijk goed!

  • 22 juni 2017 / 11:21

   Het is mij ook nog een hele tijd gelukt maar sinds ze op school zitten heb ik toch een drukkere planning in de ochtend. Dus ik ben iets minder make-up gaan dragen. Ik zou eerder kunnen opstaan maar doe ik toch liever niet ☺️

 3. 22 juni 2017 / 06:35

  Als ik naar de sportschool ga, doe ik niks op. Destijds toen ik werkte was een mascara voldoende. Hoefde mij voor niemand op te tutten!

  • 22 juni 2017 / 11:23

   Ik doe dan alleen mijn wenkbrauwen verder vind ik het ook niet prettig om te sporten met foundation of iets.

 4. 22 juni 2017 / 12:31

  Fijne tips! Ik spendeer eigenlijk nooit veel tijd aan make-up in de ochtend. Meestal gebruik ik een dagcrème, beetje concealer, transparante wenkbrauwgel en mascara. Maar als ik wat leuks ga doen of ik heb een feestje vind ik het wel leuk op mij op te tutten 🙂

  • 22 juni 2017 / 13:23

   Ja dat vind ik ook altijd nog leuk om te doen. Dan neem ik er ook lekker de tijd voor.

 5. 22 juni 2017 / 14:20

  Ik ga eigenlijk altijd voor een snelle look! Al helemaal in de zomer, mijn huid is dan al zo egaal dat ik eigenlijk alleen een beetje concealer gebruik. Scheelt ook nogal wat warmte op je gezicht, haha! Malou x

 6. 23 juni 2017 / 17:48

  Fijne tips! Ik sta niet eerder op voor mijn make-up, daarvoor slaap ik te graag haha! Ik gebruik elke ochtend ongeveer hetzelfde soort producten wat ik in een redelijk tempo op kan doen. Wanneer ik echt haast heb doe ik vaak alleen wat mascara op en verder helemaal niks 🙂

 7. Agnes A
  27 juni 2017 / 15:47

  Als ik echt geen tijd heb dan doe ik gewoon een beetje gezichtscrème op met concealer voor de kleine rode plekjes en mascara. Ik ga de deur niet uit zonder mijn mascara, dat is zo simpel maar heeft een enorm effect.