Soft & Gentle deodorant zonder aluminium

Soft & Gentle deodorant zonder aluminium

Een tijdje geleden heb ik alle deodorant met aluminium uit mijn badkamer verbannen dus toen ik hoorde van de Soft & Gentle deodorant zonder aluminium kocht ik ze direct om te testen voor BeautyOpinie.

0%

Afgelopen zomer schreef ik een blogpost over de mega populaire lady speedsticks. Ik schreef toen dat ik wel begrijp waarom deze deodorants zo populair zijn. Dit is namelijk één van de weinige deodorants waarbij ik me de complete dag geen zorgen hoef te maken dat iemand me ruikt. Zelfs na een zweetaanval (met die nog steeds rondvliegende hormonen in mijn lijf hihi) ruik ik nog steeds fris. Alleen ze bevatten alumium, bummer!
Soft & Gentle deodorant zonder aluminium

Over het gebruik van aluminium in deodorant is discussie. Er zijn wetenschappers die het gebruik van aluminium in deodorant in verband brengen met borstkanker. En hoewel ik vaak heb gelezen dat er geen wetenschappelijk bewijs gevonden is dat dit bevestigd hoor ik de laatste tijd ook veel andere berichten. Ik weet het soms niet meer maar heb wel het gevoel dat ik liever deodorant gebruik zonder dit ingrediënt. Wil je weten hoe je aluminium in je deodorant herkent? Check dan mijn BeautyDossier over aluminium in deodorant.

Soft & Gentle deodorant zonder aluminium

Mijn zoektocht naar een nieuwe deodorant was niet makkelijk. Ik heb vrijwel alle etiketten in de schappen van de drogisterij doorgespit en in 75% van de deo’s zag ik aluminium. Voor Jarno kon ik zelfs helemaal geen deodorant zonder aluminium en alcohol vinden. Bijzonder toch?
Soft & Gentle deodorant zonder aluminium
Wel spotte ik voor mijzelf de Soft & Gentle 0% aluminium deodorant. Een speciale lijn van het merk Soft & Gentle met 3 daarin verschillende geuren. Ik kocht er twee; Active en Care. Beiden hebben een hele neutrale geur. De derde deodorant; Floral is vrij bloemig, wat ook direct de reden is dat ik juist die liet staan.
Soft & Gentle deodorant zonder aluminium

BeautyOpinie

Het belangrijkste bij een deodorant vind ik dat ze mijn huid niet irriteren én natuurlijk goed werken! En op dat vlak scoren allebei de deo’s een dikke voldoende. Eerlijk is eerlijk; mijn lady speedstick werkt een stukje beter. Ik heb gewoon het idee dat een deodorant mét aluminium voor mij persoonlijk beter werkt. Alleen dat wil ik dus niet meer! De Soft & Gentle deodorant zonder aluminium vind ik een goed alternatief, irriteert niet, laat geen witte strepen achter en ruikt fijn. Het nadeel alleen is dat die fijne geur bij mij in de loop van de dag wel mengt met transpiratie, zo jammer! Ik ga dus verder op zoek naar mijn holygrail.

Je koopt deze deodorant voor €2,99 per stuk bij Etos of Albert Heijn.

Gebruik jij een deodorant met of zonder aluminium?

Volg:
Share:

18 Reacties

  1. 15 februari 2017 / 06:29

    Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet weet of mijn deodorant van Sanex aluminium bevat. Ik ga eens kijken! Ik gebruik hem al jaren en ik heb qua werking nog geen betere gevonden. Ik ben wel benieuwd geworden naar deze van Soft & Gentle.

    • 15 februari 2017 / 09:21

      Ik had er ook altijd één van Sanex en die van mij bevatte helaas wel aluminium. Maar het is wel een beetje wat je zegt, de werking is ook belangrijk 😉

  2. 15 februari 2017 / 06:38

    Prima budgetoptie van een ”gezonde” deodorant dus! Fijn!

  3. 15 februari 2017 / 07:29

    Dat klinkt prima! Soms moet je concessies doen als je een bepaald ingrediënt liever vermijdt, dat is helaas niet anders. Ik ben op dit moment ook een natuurlijk deodorant aan het testen, volgens mij ook zonder aluminium.

    • 15 februari 2017 / 09:20

      Precies, en ik blijf gewoon lekker verder zoeken. Ik ben benieuwd welke jij aan het testen bent, als ‘ie zonder aluminium is ga ik je blog in de gaten houden (nouja dat doe ik sowieso al hihi).

  4. Jolanda
    15 februari 2017 / 07:48

    Zonder aluminium. Ik koop mijn deo bij de drogisten in Duitsland!

    • 15 februari 2017 / 09:18

      Dank je voor je reactie Jolanda, ik ga ook vaak beautyshoppen in Duitsland dus ga dan even kijken. Welk merk heb jij?

  5. 15 februari 2017 / 08:22

    Prima prijs voor deze deodorant, ik had hem duurder verwacht!

    • 15 februari 2017 / 09:17

      Ja he? Ik vond het ook een prima prijs, helemaal niet duur!

  6. Annette
    15 februari 2017 / 10:42

    Ik heb zelf geen problem met een deo met aluminium. Ik heb een sterke deo nodig door de week en door de Secret deo voel ik me gewoon zelfverzekerd omdat ik zeker weet dat ik geen geur verspreid :). Ik wissel het wel af met een fijne van Balea zonder en die gebruik ik dan in het weekend en op mijn thuiswerkdag.

  7. 15 februari 2017 / 15:33

    Dit klinkt echt super goed! Ik heb letterlijk 10 minuten geleden een perspakket open gemaakt waarin allerlei Sanex Zero producten in zaten, ben benieuwd of die Aluminium bevatten. Ik ga meteen kijken!

  8. 15 februari 2017 / 20:02

    Ik ben ook al een tijdje opzoek naar iets zonder alu en het valt niet mee om iets te vinden wat net zo goed is. Ik heb HET product nog niet gevonden maar voor deze prijs ga ik het ook eens proberen.

  9. 15 februari 2017 / 20:09

    Ik zag ze laatst staan bij de Etos, wil ze zelf ook graag uitproberen en ze zijn niet duur. Ben zelf ook erg gehecht aan mijn Lady Speed Sticks, maar las onlangs ook het een en ander over aluminium in deo. xx

  10. 15 februari 2017 / 20:25

    Oh dit klinkt zeker wel goed! Ze zien er ook mooi uit en als ze dan ook nog eens goed voor je zijn is dat helemaal top natuurlijk.

  11. 16 februari 2017 / 12:12

    Eerlijk gezegd wist ik niet van de aluminium discussie en zie dat mijn Odorex deo roller aluminium bevat. Ik ga me er in verdiepen wat ik ervan vind en of ik het nodig vind om een andere deo te gaan gebruiken!

  12. 22 februari 2017 / 15:19

    Dit merk kende ik nog niet, fijn om te weten dat er een betaalbare variant te vinden is in de winkels! Ik had er eigenlijk nooit zo over nagedacht!

  13. Marianne Stroober
    10 april 2017 / 08:36

    Ik ben absoluut niet tevreden over Soft&Gentle 0% aluminium Floral!
    Binnen enkele uren ruik ik mijzelf al en dat is zeer onprettig daar ik met heel veel mensen in contact kom!
    De busjes zien er aantrekkelijk uit en 0% alcohol is natuurlijk veel minder gevaarlijk, maar de werking is voor mij 0,0!
    Ik heb helaas alledrie de busjes tegelijk gekocht en hoop ze terug te kunnen brengen!

    • 11 april 2017 / 06:18

      Hoi Marianne, wat fijn dat je laat weten hoe ze jou bevallen. Floral is de enige die ik niet getest heb, is deze zoet? Ik heb dan ook vaak dat de parfum zich vermengd met zweet, en da’s niet fijn 😉 Daarom heb ik er ook bewust voor gekozen om deze niet te kopen. De andere twee geuren zijn namelijk neutraler. Het gaat trouwens niet zozeer om alcohol maar om de aluminiumzouten. Mijn ervaring is dat deo’s met aluminium zouten inderdaad vaak wat sterker werken maar ik wil dat ingrediënt liever niet meer gebruiken. Hoop dat je ze terug kunt brengen en anders zou ik de fabrikant even een mailtje sturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *