Review | SOPHIA MAE balm

SOPHIA MAE balm review

In deze SOPHIA MAE balm review lees je wat ik vind van de verzorgende balsem die Monica Geuze heeft uitgebracht. Ik heb de ingredientenlijst voor je uitgeplozen en ‘m uitgebreid voor je getest. Is ‘ie de moeite waard?

SOPHIA MAE lifestyle

SOPHIA MAE ken je ongetwijfeld als het lifestylemerk van Monica Geuze. Aan het begin van dit jaar introduceerde de populaire influencer haar ’tweede kindje’, een merk dat staat voor de inner muse die iedereen in zich heeft. Bij SOPHIA MAE kun je terecht voor geurkaarsen, roomsprays, een journal en een verzorgende balm.

Die laatste moest ik als skincare junkie natuurlijk uitproberen, helemaal omdat ik online lovende recensies las. Later dit jaar volgt er trouwens ook nog een haarproduct en een shimmering oil, can’t wait to try that!

monica geuze balm review

SOPHIA MAE balm review

De SOPHIA MAE balm koop je op de website van het lifestylemerk en sinds kort ook bij de Bijenkorf. Daar bestelde ik ‘m zelf ook, voor 16 euro. Als je geluk hebt trouwens, want hij is regelmatig uitverkocht. Mocht dat bij jou ook het geval zijn, laat dan je e-mailadres achter. Zodra ‘ie weer op voorraad is krijg je dan een mailtje.

balsem van Monica Geuze

Deze balsem is speciaal ontwikkeld voor de droge huid die af en toe wat extra verzorging nodig heeft. Hij wordt veel gebruikt als lippenbalsem maar je kunt hem ook op droge plekjes op de rest van je lichaam gebruiken. Kennen jullie de Elizabeth Arden 8 hour cream nog? Daar doet’ ie me enorm aan denken. De textuur is dik en vettig maar smeert goed uit als hij de warmte van je lichaam aanneemt.

Review SOPHIA MAE balm

Ingrediënten

Één blik op de ingrediëntenlijst en ik snap direct waarom dit product me aan de klassieker van Elizabeth Arden doet denken. De SOPHIA MAE balm bevat petrolatum (wat je waarschijnlijk beter kent als vaseline) en paraffinum liquidum, beide minerale olie. Over dit ingrediënt gaan verhalen de ronde (lees ook eens mijn blogpost ‘Is minerale olie slecht?‘ maar ik gebruik het graag! Het heeft een beschermende en herstellende werking en het doet wonderen voor droge plekjes en eczeem. Verder valt mijn ook op aroma (parfum), glycerine, lanoline, sojaboon- en castor-olie.

ingredienten SOPHIA MAE balm

En, is de balsem van Monica Geuze fijn?

Ja! Kort gezegd doet de SOPHIA MAE balm precies wat ‘ie belooft. De minerale olie in dit product doet droge plekjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Denk daar een warme geur van vanille en rozen bij en je hebt een meer dan prima lippenbalsem. Die geur vind ik trouwens fijn maar niet spectaculair zoals ik op Social media las. Heb jij een gevoelige huid? Probeer dan wel even uit hoe jouw huid reageert op dit aroma. De gevoelige huid vindt rozenaroma namelijk niet altijd fijn. Mijn huid reageert er gelukkig goed op en daarmee heb ik er een fijne basic balm bij!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 12 april 2022 / 10:44

    Oeh, je hebt me heel benieuwd gemaakt! Ik ken Monica Geuze eigenlijk alleen van naam…ik had ook geen idee dat ze een merk op de markt had gezet. Maar het product klinkt zeker fijn, de prijs is ook prima, lijkt mij.

  2. 12 april 2022 / 20:51

    Ik had nog niet eerder van dit merk gehoord. Monica Geuze ken ik eigenlijk ook alleen van naam. Houd het niet meer bij wat de celebs allemaal qua beauty merken lanceren . Lijkt me overigens een fijne balsem!