Tip! | Ga eens naar Speelbos Sallandse Heuvelrug

speelbos Nijverdal voor kinderen leuk

Nu de kans groot is dat veel van jullie dit jaar de zomer in Nederland doorbrengen wil ik een leuke tip met je delen. Ga eens naar Speelbos Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. Super leuk voor mama, papa én kids!

Ervaringen Speelbos Sallandse Heuvelrug

Wandelen, spelen, klimmen én klauteren; dat is altijd een goed idee! Na onze rondreis door Amerika hebben wij en onze peuter de bossen ontdekt en sindsdien gaan we er regelmatig lekker op uit.

Dat je daarvoor niet ver weg hoeft te gaan bleek wel toen we voor het eerst naar Speelbos Sallandse Heuvelrug gingen. Voor ons op slechts een half uurtje rijden en midden in het prachtige Salland!

ervaringen leuk speelbos salland

Je vindt dit speelbos naast buitencentrum de Sallandse Heuvelrug, in Nijverdal waar je goed kunt parkeren. Een prachtige plek waar trouwens veel meer te doen is dan alleen spelen in het speelbos. Dit nationale park is fantastisch om te wandelen, te mountainbiken, te fietsen of om te genieten van de heide.

Spelen in Speelbos Nijverdal

Aan de rand van dit natuurpark vind je dus het Speelbos Nijverdal. Een route van twee kilometer die heel goed te doen is met kindjes die nog niet zo ver kunnen lopen. En zelfs de buggy of kinderwagen kun je meenemen.

Konijntjes zoeken speelbos nijverdal

Volg de houten eekhoorns

Tess vond alleen het volgen van de houten eekhoorntjes al geweldig, en daarmee was het voor haar al appeltje- eitje om de juiste route te volgen. Er zijn trouwens ook routeboekjes te koop met extra opdrachten, daarvoor betaal je €1,50.  

speelbos nijverdal ervaringen

Het leuke aan het Speelbos Sallandse Heuvelrug is dat er enorm veel te klauteren en te klimmen valt. Je vindt er houten bruggen over waterplassen, wigwams, boomhutten en wipwaps en schommels. Bovendien liggen overal boomstammen en vind je er zandheuvels. Juist die simpelste dingen waar kids zich uren mee kunnen vermaken.

wandelen sallandse heuvelrug
speelbos Nijverdal voor kinderen leuk
een leuk speelbos in nijverdal

En mijn persoonlijke favoriet: de kabelbaan! Hoe dat er precies aan toeging zie je op mijn Instagramaccount.

wat is er te doen in nijverdal

Wat wij zelf zo heerlijk vinden aan dit speelbos in Nijverdal is dat het er prachtig is. Een stuk mooier dan andere (speel)bossen in de omgeving als je het ons vraagt. Die hoge bomen en het wijds opgezette speelbos, geven ook jou het idee dat je écht buiten bent en midden in de natuur staat.

Maar als volwassene kun je ook altijd gewoon het kind in je herontdekken!

speelbos nijverdal voor volwassenen

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 25 juni 2020 / 20:37

    Wauw het ziet er prachtig uit zeg, heerlijk altijd he in een bos.. zo rustgevend