Stedentrip Moskou

Stedentrip Moskou

Vandaag heb ik een heel tof fotodagboek voor je. Zoals je misschien weet zijn we net terug uit Moskou dus ik heb je héél veel tofs te laten zien. Moskou is ZO bijzonder!

Een bijzondere stedentrip

Als ik iemand vertelde dat wij naar Moskou gingen was de eerste reactie meestal: ‘Huh, Moskou? Why?!’ Er zijn niet veel mensen die bij het uitzoeken van een stedentrip aan Moskou denken. En da’s best zonde want het is maar een goede drie uur vliegen naar deze stad en je bent in een compleet andere wereld. Wij wilden dit jaar een bijzondere stedentrip maken en die missie is in elk geval geslaagd. Het was een fantastische ervaring!

Moskou in de Russische Federatie

Als je denkt aan Rusland denk je vast aan Moskou, de hoofdstad van dit uitgestrekte land. Veel mensen denk daarbij ook direct aan het communisme maar wist je dat Moskou een stad is met enorm veel rijken? Het stikt er van de diplomaten, elke vijf minuten kwam er wel een geblindeerde auto, voorzien van toeters en bellen, voorbijrazen. Omdat het geen makkie is om je in een auto door deze stad te verplaatsen kozen wij er voor om alles met de metro te doen. Hoewel je op moet letten (of jouw Russisch moet wel ok zijn!?) wijst alles zichzelf en is het spotgoedkoop. En het metronetwerk in Moskou is heel bijzonder, voorzien van marmer en kunst.

Toen we op dag één voor het eerst uit de metro stapten keken we direct onze ogen uit. Deze straat, die je naar het Rode Plein leidt, is zó bijzonder! Je weet gewoon niet waar je moet kijken. Hoe zou dit er in het donker uitzien? Op de eerste dag konden we dit niet direct bekijken…

Maar een dag later wel! Hoe tof is dit?

Het fijne aan de stad Moskou is dat de stad heel compact is. De stad is immens maar als je wilt kun je alle écht grote highlights in één dag bekijken. Op het Rode Plein vind je namelijk het historisch museum, de Basiliuskathedraal, het mausoleum van Lenin, het Kremlin en ook warenhuis Gum.

Misschien vraag je je af waarom een warenhuis zo bijzonder is dat het een toeristische attractie is? Nou hierom! Aan het Rode Plein vindt je dit bijzondere winkelcentrum. Ook als je niet van shoppen houdt is dit winkelcentrum zeker het bezoeken waard. Alles is er even prachtig!


Even stiekem een fotomomentje hoor haha

Moskou by night zat er voor ons helaas niet in want op reis met een kindje van 1.5. Één avond zijn we toch voor een half uurtje (met Tess in de draagzak) teruggegaan. Niet alleen de winkelstraat, het warenhuis, de kathedraal; alles is in het donker nog nét even mooier. Zo overweldigend, wauw!

Er valt zoveel te ontdekken

Onze stedentrip duurde vijf dagen, waarvan we 3 volle dagen de tijd hadden om de stad te bekijken. Op dag één en twee scheen de zon volop dus daar wilden we van genieten. We besloten daarom niet het Kremlin in te gaan maar het Alexanderpark in te duiken. Hier liepen we langs het Graf van de Onbekende soldaat. De vlam die je hier ziet brandt voor alle Russen die in de Tweede Wereldoorlog de dood vonden. Heel indrukwekkend!

Even uitrusten in de schaduw en samen kijken wat er allemaal voor heerlijks op de menu staat.

De laatste dag hing er behoorlijk veel smog in de stad waardoor alles er helaas een stuk minder mooi uitzag. We hebben een enorm stuk gewandeld in Gorky Park en langs de Moskva. Vanaf hier zag je pas goed hoe groot het Kremlin eigenlijk is.

De laatste dag was de Christus de Verlosserkatheraal onze eindbestemming. Ik vind het bijzonder dat deze kathedraal niet overal genoemd wordt als must see. Ik vond ‘m namelijk fantastisch mooi! We konden helaas niet naar binnen maar ik spiekte toch stiekem even haha. De Christus de Verlosserkatheraal is vrij nieuw, omdat het een replica is. De Russisch-orthodoxe kerk staat er sinds 2000 en is gebaseerd op een 19de eeuwse kerk die door Stalin werd opgeblazen om plaats te maken voor het Paleis van Sovjets, dat er niet eens gekomen is.

To be continued

Eigenlijk zou ik nog eindeloos door kunnen gaan met vertellen over de prachtige bouwwerken die we hebben gezien maar voor mijn gevoel is er geen één foto die de werkelijkheid goed doet overkomen. Moskou was zo bijzonder, de cultuur is zo anders, de taal de mensen, de architectuur. Het was een enorm gave reis die vanwege de compactheid van de stad goed te doen is met een kindje. Ik krijg via Social media best veel vragen over op vakantie gaan met een baby/dreumes dus speciaal op verzoek ga ik daar binnenkort nog wat uitgebreider over vertellen.

De reis er naar toe is even een gedoe want je hebt een visum nodig dat ik echt schreeuwend duur vond (bijna 400 euro voor 3 personen) maar het was het dubbel en dwars waard!

Welke stad zou jij nog eens willen bezoeken?

 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties

 1. 23 april 2018 / 04:58

  Je hebt gelijk .. ik moet echt naar Moskou toe!

 2. 23 april 2018 / 05:07

  Wauwwww prachtig! Hier zou ik ook nog wel eens heen willen, alleen dan zonder kids.

 3. 23 april 2018 / 08:04

  Ik wil hier zo graag nog heen! Staat echt op mijn wishlist, samen met St Petersburg <3

 4. 23 april 2018 / 09:15

  Ohh, wauw! Prachtige foto’s! En zo leuk dat je genoten hebt! Ik moest bij het lezen van je verslag wel direct denken aan de songtekst van ‘Wind of Change’: I follow the Moskva, down to Gorky Park..
  Moskou lijkt me super om eens te bezoeken, inderdaad een compleet andere wereld, en eigenlijk toch zo dichtbij.

 5. 23 april 2018 / 10:49

  Wat een indrukwekkende stad is het! En die metro, wauw! Je kijkt je ogen uit, ik had geen idee dat die zo mooi waren daar.
  Leuk al die foto’s, als je er meer hebt, zet ze erop!

 6. 23 april 2018 / 17:16

  Ik wist dat het daar zo mooi is natuurlijk, maar ik moet zeggen dat het toch iets beter eruit ziet als wat ik in het foto album bij ons thuis zag.
  Ik wil nog steeds naar China.

 7. 24 april 2018 / 07:10

  Ohh wat klinkt het super, heb zin om op vakantie te gaan! 🙂

 8. 24 april 2018 / 07:13

  Wauw, wat een indrukwekkende foto’s! Hoewel wij heel graag stedentrips doen, zou Moskou inderdaad niet in me opkomen. Ik had ook het idee dat het veel verder weg was haha;-) Prachtige foto’s en wat een heerlijke herinneringen.