Review Too Faced kerstcollectie | Sugar Cookie oogschaduwpalette

too faced sugar cookie palette review

Het Sugar Cookie Eye Shadow palette moest mijn ultieme kerstcadeautje worden. Ik deed mezelf deze superschattige, limited edition oogschaduw cadeau omdat ‘ie me fantastisch leek. Maar echt verrast? Meh, nee dat ben ik niet dus ik schreef er een uitgebreide review over. Kijk je mee?

De Too Faced Kerstcollectie van 2018

Het Sugar Cookie Eye Shadow Palette van Too Faced is een limited edition die speciaal voor de Kerstdagen is gemaakt. Elk jaar heeft Too Faced een speciale Kerstcollectie en dit jaar staat deze in het teken van allerlei schattige make-up, waaronder het Sugar Cookie Eye Shadow Palette.

Ik kocht ‘m een paar weken geleden tijdens de 25% kortingsactie bij Douglas en betaalde er daarom een kleine 19 euro voor. Was ‘ie niet in de aanbieding geweest? Dan had ik hem ongetwijfeld ook gekocht want ik vond de nude kleuren, paarse tinten en shimmers perfect bij mijn groene ogen. En aangezien Too Faced mij zelden teleurstelt als het gaat om kwaliteit, lag ‘ie in no time in mijn winkelmandje.
swatches Too Faced cookie

Review | Sugar Cookie Eye Shadow Palette

Het Sugar Cookie Eye Shadow Palette heeft een handig formaat en is ideaal om mee te nemen op reis. De twee highlighters bevatten allebei 0,95 gram inhoud en de overige 6 kleuren 0,8 gram. Dat is niet super veel maar voor de meeste vrouwen prima. Het palette bevat een mooie combinatie van matte en shimmer tinten die bovendien naar vers gebakken cookies ruiken. Jaaaaaa, yum!
review too faced cookie palette

Too Facced Sugar Cookie Eye Shadow Palette swatches

Van links naar rechts, en van boven naar beneden, zie je de zilveren Nom Nom, de nude kleur Milk & Cookies, diep magenta vol met glitters met de naam Half baked, en de donkerpaarse Tough cookie die ook vol glitters zit. Daaronder zie je de lichte Butter & Love, goud beige Fresh from the oven, roze Cookie pusher en de middenbruine Burt to a crisp. Let vooral op de namen, it’s all in the details toch?

Toen ik het doosje opende stond ik te popelen om de kleuren op mijn hand te swatchen. Op de linker foto zie je de bovenste rij, op de rechter foto de onderste. Ik merk direct dat de oogschaduws vrij poederig zijn maar ben wel erg enthousiast over het pigment. Dus rap aan de slag met een look!
Too Faced Cookie swatches

Ik was van plan om een look te maken met Half baked maar waar deze op mijn arm nog enorm mooi uitkwam merk ik daar op mijn ooglid ineens niets meer van. De enige manier om deze kleur écht tot zijn recht te laten komen is door hem nat aan te brengen. De standaard bruine kleuren Milk & Cookies en Burnt to a crips hebben wel een mooi pigment. Onder mijn ooglid en in mijn arcadeboog gebruik ik tough cookie maar ook deze vind ik minder intens dan gehoopt. Je ziet de shimmer simpelweg niet terug op mijn oog.
Too faced swatches nederlands

Is het Sugar Cookie Eye Shadow Palette zijn geld waard?

Al met al vind ik het Sugar Cookie Eye Shadow Palette prima maar zou ik hem je niet aanraden als cadeautip. Voor een palette van ruim 23 euro ben ik niet erg onder de indruk. De matte tinten zijn prima maar de glimmers uit dit palette komen gewoon niet tot hun recht. Op mijn ooglid zijn ze niet zo bijzonder als in de verpakking. Dat had ik wel verwacht van Too Faced en dat in combinatie met de prijs én het feit dat de oogschaduws behoorlijk poederig zijn maakt dat ik toch een beetje teleurgesteld ben. Jammer!

Wat vind jij van het merk Too Faced?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 1. 21 december 2018 / 07:59

  Breng je dit soort oogschaduws droog aan? Ik raad altijd aan om dit soort oogschaduws nat aan te brengen, je zult zien dat het palette dan echt fantastisch is. Ik heb hem zelf ook en ik kan er toch hele opvallende looks mee maken 🙂

  • Natascha
   Auteur
   21 december 2018 / 08:19

   Hi Kelly, ik breng ze normaal gesproken droog aan maar schrijf in mijn review ook dat de kleur wél (of beter gezegd alleen want zo staat het er haha) tot z’n recht komt als je hem nat aanbrengt. Dat werkt dus absoluut maar ik verwacht van zo’n palette eerlijk gezegd dat dat niet persé noodzakelijk is. Alleen om hem nog krachtiger of opvallender te maken.

 2. 21 december 2018 / 08:12

  Super mooi palette, zowel aan de binnen als buitenkant maar jammer dat ie je toch iets tegenvalt. Zonde dat de oogschaduws op je oog niet zo mooi uitpakken als op je swatch. Misschien dat het nog helpt wanneer je er een primer onder draagt, maar dit heb je wellicht al geprobeerd.

 3. 21 december 2018 / 09:02

  Oh jeetje het zag er zo veel belovend uit.
  Gelukkig kan je er nat wel mee uit de voeten en is het niet helemaal zonde van het geld, maar ik vind ook dat je van dit merk en voor deze prijs het palette ook droog moet kunnen gebruiken.
  Verder ziet het er wel heel mooi uit zo hoor

 4. petracupcake
  21 december 2018 / 10:45

  Ik ben dol op het merk Too Faced, maar soms zijn de kleuren niet zo heel erg gepigmenteerd.
  Ziet er wel leuk uit natuurlijk, en ook je look is supermooi!

 5. 21 december 2018 / 12:11

  Wat jammer dat hij tegenviel, ziet er namelijk wel mooi uit

 6. 21 december 2018 / 14:51

  Dit palette wilde ik ook kopen met 25% maar hij was uitverkocht, vooral de verpakking vind ik tof…alleen jammer van de kwaliteit x

 7. 21 december 2018 / 17:09

  Leuke kleurtjes wel maar jammer van de pigmentatie, ik vind wel dat een palette gewoon ‘droog’ gebruikt moet kunnen worden, niet iedereen is even handig met een make-up kwast *ikke dus* hahaha

 8. 22 december 2018 / 11:45

  Dit is echt zo’n typisch palette die ik er wel leuk uit vind zien maar nooit echt zou kopen. Jammer ook dat de shimmerkleuren zo tegenvallen!

 9. Lesley
  23 december 2018 / 01:42

  Fijne review, ik wilde deze ook kopen maar ben nu blij dat ik het niet gedaan heb. Ben wel groot fan van to faced maar vind zelf droog aanbrengen ook fijner

 10. ByChristiana
  24 december 2018 / 13:00

  Wat jammer dat die glitters tegenvallen. Je koopt natuurlijk niet voor niets een pallet met glinsterende kleurtjes, toch? Ik heb volgens mij nog nooit echt iets van Too faced gebruikt, maar ik experimenteer dan ook maar weinig met make-up;-)

 11. 2 januari 2019 / 20:08

  Jammer dat die glitters zo meh zijn! Die zijn juist het leukste, toch? Fijn je review, en ook dat je zo eerlijk bent!