Review | Sulfaatvrije shampoo en conditioner van Aruba Aloe

Welke shampoo zonder sulfaten is fijn

Een fijne shampoo en conditioner zonder sulfaten? Ik weet dat veel van jullie daar naar op zoek zijn! Speciaal daarom wil ik je vandaag de sulfaatvrije shampoo en conditioner van Aruba Aloe laten zien. Kijk je mee naar mijn review?

Mijn ervaringen met de haarverzorging van Aruba Aloe

Ken je de haarverzorging van Aruba Aloe al? Het merk is (nog) niet heel erg bekend in Nederland maar ik ben er erg enthousiast over. Afgelopen zomer schreef ik een review over de skincare van Aruba Aloe en die producten heb ik met veel plezier gebruikt. Het idee dat eerlijke, pure Aloë Vera gebruikt wordt spreekt mij erg aan, dit zijn fijne smeersels! Toen ik hoorde dat het merk ook een volledig assortiment heeft met shampoos en conditioners wilde ik die dan ook graag reviewen. Helemaal omdat ze allemaal sulftaatvrij zijn.
goede shampoo zonder sulfaten

Review sulfaatvrije shampoo en conditioner van Aruba Aloe

De full body shampoo van Aruba Aloe is een sulfaatvrije shampoo die hypoallergeen is en belooft gekleurd- of met keratine behandeld langer mooi te houden. Hij is hypoallergeen en speciaal gemaakt voor dames met normaal tot dun haar.

Ik val absoluut niet in die categorie, mijn haar is juist dik. Ik merkte dan ook snel dat mijn haar heel droog werd van deze shampoo en heb daarom een vriendin gevraagd de full body shampoo ook te testen. Zij was enthousiast over de shampoo, merkte dat haar haar er meer volume van kreeg maar dat het inderdaad wel wat droog werd. Deze grote fles van 370 ml kost €19.00.
Ervaringen met shampoo van Aruba Aloe

De geur van deze shampoo is poederig en vrijwel hetzelfde als de smeersels voor je huid. Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst zie ik geen SLS of SLES maar disodium laureth sulfosuccinate, wat een hele milde reiniger is. Verder valt me op dat de shampoo wel dimethicone bevat, parfum en natuurlijk de pure Aloë vera gel.
Ingredienten shampoo van Aruba Aloe

De bijpassende full body conditioner is ook voor normaal tot dun haar en belooft je haar te hydrateren en veel volume te geven. Ook deze fles bevat weer lekker veel inhoud en kost €19.00. Dat vind ik een prima prijs voor de hoeveelheid die je krijgt, zeker als je bedenkt dat ‘ie mooie ingrediënten bevat.
Shampoo zonder sulfaten

De pure Aloë vera gel staat op de tweede plek in de ingrediëntenlijst, wat een ware hydratatiebooster is voor je haar. Verder zie ik de vette Cetearyl alcohol, parfum en geen siliconen.
fijne conditioner zonder sulfaten

Is de haarverzorging van Aruba Aloe fijn?

Al met al vind ik de producten van Aruba Aloe nog steeds fijn en denk ik dat veel dames hier blij van worden. De ingrediënten zijn mooi en als je dun haar hebt denk ik dat je heel happy wordt van de sulfaatvrije shampoo en conditioner van Aruba Aloe omdat ‘ie volume geeft. Heb je dik haar zoals ik? Dan zou ik voor een andere shampoo gaan omdat mijn haar er heel droog van wordt.

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

 1. 23 november 2018 / 06:43

  Heb al zoveel enthousiaste reacties over dit merk gezien. Ben nu wel erg benieuwd

 2. ByChristiana
  23 november 2018 / 06:46

  He, wat apart wel siliconen in de shampoo maar niet in de conditioner? Meestal is het andersom toch? Op zich heb ik niet zoveel problemen met sulfaten in shampoos, ik let dus meer op siliconen omdat mijn haar daar zo snel vet van wordt.

 3. 27 november 2018 / 14:50

  Fijn dat de shampoo volume geeft, maar jammer inderdaad dat ie je haar droog maakt. Ik heb zelf de Color Viva shampoo en conditioner van Aruba Aloë uitgeprobeerd en was best onder de indruk van de ingrediënten en de vrij hoge concentratie van Aloë vera, uit mijn hoofd ook het 2e ingrediënt van de conditioner. Deze producten hadden ook een heerlijke poederige geur, deed me een beetje aan Zwitsal denken.