Mama | Voel jij je schuldig als je geniet van tijd voor jezelf?

me time

Afgelopen week zat ik in de wachtkamer bij de fysiotherapeut en betrapte ik me erop dat ik een kwartier te vroeg was. Dat was niet zomaar, nee ik was bewust te vroeg van huis weggegaan. Zo kon ik tenminste stiekem ongestoord belangrijke dingen op mijn telefoon doen, zonder het vrolijke gedartel van mijn peuter.

Lees; een bestelling plaatsen bij H&M haha. Ik deelde dit op Instagram en was verrast hoeveel mama’s dit ook deden!

Plezier zonder je kind

Dat bracht mij op het idee voor deze blogpost. Want aan de ene kant weet ik dat veel van mijn vriendinnen dit herkennen, aan de andere kant weet ik ook dat veel moeders daar een enorm schuldgevoel van krijgen. Je kind naar de oppas brengen terwijl je zelf vrij bent? Not done! Of die moeder die me gek aankeek toen ik zei dat ik zo geniet van mijn wekelijkse sportuurtje op zondagochtend, alleen al om de rust. Dat bracht mij op de vraag; Voel jij je schuldig als je geniet van tijd voor jezelf?Voel jij je schuldig als je geniet van tijd voor jezelf_

Voel jij je schuldig als je geniet van tijd voor jezelf?

Ik eerlijk gezegd helemaal niet. Ik plan regelmatig ‘me time’ in mijn agenda. Dat deed ik al 2 weken na Tess haar geboorte en voel me daar ook absoluut niet schuldig over. Me time is voor mij dat uurtje sporten op zondag maar ook een middagje shoppen met een vriendin, een massage of schoonheidsbehandeling of simpelweg een avondje met een goed boek, een kop thee en een fijn masker op mijn nagels rood lakken. Even geen mama zijn maar tijd voor mezelf. Dat is niet omdat ik op dat moment niet bij mijn kind wil zijn, nee dat is omdat ik gewoon een leukere mama ben als ik af en toe ook even alleen Natascha ben!

Zo besteed ik aandacht aan mijzelf

Terwijl ik dit typ geniet ik trouwens van zo’n heerlijke momentje alleen. Bloggen is namelijk voor mij ontspanning, iets wat ik met veel liefde doe. Ondertussen heb ik het Microlift Anti-Age vliesmasker van Biodroga op dat bomvol mooie ingrediënten zit en mijn huid een mini-liftingeffect geeft. Als ik deze er afhaal smeer ik mijn huid in met pure arganolie van Les Arbres du Maroc en lak ik mijn teennagels in de prachtige kleur Sassy Polish With Good Habbits. 3 producten die ik je kan aanraden om even de vrouw in jezelf naar boven te halen. Heerlijk, ik en mijn huid kunnen er weer tegenaan!

Hoe zit het met jou en tijd voor jezelf?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. ByChristiana
  20 oktober 2018 / 05:40

  Wat een goed artikel! Ik denk dat dit heel veel moeders aan het denken zet, en eigenlijk zet het mezelf ook aan het denken, en moet je nagaan, want ik ben niet eens moeder. Ik denk dat we met z’n alleen ongelofelijk druk zijn, of ons in ieder geval heel druk om dingen maken en toch al snel dat schuldige gevoel hebben van ‘oh, maar ik moet dit en dit en dit nog doen’. Hoog tijd dus om wat vaker van die rustmomentjes in te plannen, al dan niet met zo’n lekker maskertje op;-)

 2. 20 oktober 2018 / 17:31

  Ik heb het echt altijd even nodig tijd voor mezelf. Nu heb ik het weer veel meer nu mijn kinderen volwassen zijn kan ik weer gewoon mijn eigen tijd indelen maar toen ze klein waren had ik het echt soms even nodig. Even alleen winkelen, even naar de schoonheidsspecialiste of gewoon even lekker op de bank hangen als ze waren spelen of logeren. Belangrijk hoor, goed de tijd voor jezelf nemen, word je een betere mamma van.

 3. 21 oktober 2018 / 08:10

  Leuk om te lezen! Ik denk juist inderdaad dat je het wel nodig hebt tussen door om even wat voor je zelf te doen. Desnoods heerlijk thuis een maskertje of een lekker bad met een serie erbij. liefs gea http://www.glamview.nl

 4. 23 oktober 2018 / 09:00

  Leuk artikel! Heel af en toe betrap ik mezelf erop dat ik me schuldig voel omdat ik iets voor mezelf doe. Da’s een gevoel dat ik zelf niet heel makkelijk uitschakel 😉 Echt tijd voor mezelf maak ik tijdens het sporten, dat is sowieso een keer per week en dan gelijk 2 uur en ‘s avonds als de kleine op bed ligt. Dan ga ik lekker bloggen, mijn nagels lakken en een goede serie kijken.