Tips & tricks voor als je last hebt van statisch haar

tips bij statisch haar

Statisch haar, ik word er soms gek van! Zodra de truien in november uit de kast komen en de verwarming aan gaat heb ik er last van. En ondanks het mooie weer van de afgelopen dagen is het nog lang geen lente en is de periode van statisch haar nog niet voorbij. Dus wat kun je doen tegen statisch haar?

Wat kun je doen tegen statisch haar?

Volgens mij herkent iedere vrouw met lang haar het wel; statische lokken in de wintermaanden. Nu is het de afgelopen dagen heerlijk zonnig geweest maar aangezien de temperatuur nog steeds geen zomerse waarden aantikt heb ik last van statisch haar. Net zoals mijn peuter trouwens. Die klimt de hele dag onze bank op en af, waarna haar haar regelmatig rechtovereind staat. Staat staat d’r super schattig maar bij mezelf denk ik daar net even anders over haha.

Hoe kan het eigenlijk dat je haar statisch wordt?

Kort gezegd is de luchtvochtigheid als het koud is lager, en daardoor is je haar droger. Elektriciteit blijft dan aan je haar plakken en gaat knetteren als er wrijving ontstaat. Leuk en aardig hoor, maar hoe kom je er af?

Tips & Tricks als je last hebt van statisch haar

Kam je haar niet te vaak. Wil je wel regelmatig een borstel door je lokken halen? Spuit dan wat haarlak op je borstel, bij mij helpt dat echt. De keuze van je borstel is trouwens ook belangrijk. Het beste is om een borstel met varkenshaar te gebruiken, een plastic of metalen kam of borstel maakt je haar juist extra statisch.

Gebruik de juiste producten. Ik zweer bij de KMS revival crème, sinds ik die gebruik is mijn haar absoluut minder statisch. Dat deze crème zo goed werkt komt doordat het een vochtinbrenger pur sang is. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat alle haarverzorgingsproducten die je haar hydrateren goed zijn. Een moisturizing shampoo, conditioner of verzorgende oliën zijn voor mij dan ook een must have in de wintermaanden.

Maar de eerste stap begint terwijl je nog slaapt. In december kochten wij een nieuw bed en besloten we direct over te stappen op satijnen beddengoed. Naast dat het gewoon super comfy is, werkt dit satijnen beddengoed ook tegen statisch haar en wil ik het liefst niets anders meer. Ik ontving van Satin Sleepers een satijnen kussensloop waar ik heel enthousiast over ben. Deze satijnen kussenslopen zijn namelijk mega zacht waardoor ik minder klitten en knopen in mijn haar heb en het er glanzender uitziet, Bovendien zijn satijnen kussenslopen ook nog eens goed voor je huid en slaap ik er heerlijk op!
Wat kun je doen tegen statisch haar

Heb jij ook regelmatig last van statisch haar? Wat doe jij er tegen?

Foto shutterstock

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. ByChristiana
  19 februari 2019 / 06:39

  Satijnen kussenslopen, daar hoor en lees ik dus ook vaak allerlei positieve verhalen over. Het zou inderdaad beter zijn voor je haar, maar ook voor je huid. Ik was alleen mijn slopen heel vaak dus ik zou er een heleboel nodig hebben haha;-)

 2. 19 februari 2019 / 06:54

  Satijnen kussenslopen had ik idd ook gehoord. De crème kende ik nog niet

 3. 20 februari 2019 / 19:57

  Fijn artikel, ik heb hier ook zo’n last van. Een satijnen kussensloop schijnt goed te werken ja, maar ik vind dat zo rot slapen. Denk ik. Ik kan niet echt tegen gladde stofjes.. ik moet echt katoen hebben. Ze hadden jaren terug van Schwarzkopf een anti-statisch conditioner, die was zó fijn en werkte zo goed, maar ik heb ‘m nooit meer in de schappen gezien 🙁

 4. 22 februari 2019 / 18:43

  Gelukkig heb ik zelf geen last van statisch haar, maar heb ik weer andere haar-issues zo is mijn haar namelijk mega pluizig soms. Maar voor wie wel last heeft van statisch haar zijn dit super handige tips. Fijn ook dat de Satin Sleepers goed helpen tegen statisch haar en dat terwijl juist veel mensen denken dat je er statisch haar van krijgt

 5. 1 maart 2019 / 13:14

  Ik heb dus een dekbedset van satijn en als ik die erop heb, heb ik nooit last van stastisch haar. Nooit geweten dat dat in verband was met elkaar joh!