Tips voor het realiseren van je droominterieur

Tips voor het realiseren van je droominterieur

Het afgelopen jaar heeft onze woonkamer een make-over gehad en dat is iets wat ik met veel plezier gedaan heb. Úren bracht ik door op Pinterest. Heb jij nou net een huis gekocht of wil je jouw huidige interieur ook op de schop nemen? Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet over veel dingen nadenken om jouw perfecte interieur te realiseren. Máár deze dingen maken het je een stuk makkelijker:

Veel inspiratie verzamelen

Om je droominterieur te realiseren is veel inspiratie verzamelen essentieel. Want hoe meer inspiratie je verzamelt, hoe meer je erachter komt wat je wel en niet mooi vindt. Inspiratie voor jouw interieur verzamelen is op verschillende manieren mogelijk. Denk aan het bezoeken van woonboulevards, scrollen op social media, het lezen van woonblogs en het kijken in woonmagazines. Zoek van alles bij elkaar!

Maak een moodboard

Bij het verzamelen van die inspiratie is het slim om te bewaren wat je mooi vindt. Dit kan om het materiaal gaan, maar ook om de kleur of een specifiek meubel. Om jouw verzamelde ideeën beter op papier te krijgen is het een goed idee om een moodboard te maken. Zet hier alles op wat je mooi vindt. Zo kom je er niet alleen achter welk kleurenpalet voornamelijk naar voren komt, maar ook wat goed met elkaar zou matchen in huis en wat niet. Ook heel belangrijk!

Begin bij de muren en de vloer

Een van de eerste dingen waar je over na moet denken bij het creëren van een mooi interieur, zijn de muren en de vloer. Om de muren te pimpen kun je denken aan een mooie laag verf of tof behang. Daarnaast kun je het nog decoreren met behulp van muurdecoratie. Voor de vloer heb je eindeloos mogelijkheden. Niet alleen qua materiaal, maar ook qua kleur. Erover uit wat je met de muren en vloer wilt doen? Dan kun je daarna verder met de meubels en accessoires.

Een lichtplan opstellen

De verlichting speelt een grote rol in je interieur en is daarom belangrijk om aandacht aan te besteden. Vooraf een lichtplan opstellen is daarom slim om te doen. Dit doe je door de plattegrond van je huis erbij te pakken en te bepalen waar je welke verlichting wilt hebben. Maak hierbij onderscheid tussen basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

Schakel de hulp in van experts

Hulp inschakelen nooit kwaad, je kunt immers niet overal goed in zijn. Denk hierbij aan hulp van een architect/interieuradviseur. Experts op dit gebied weten als geen ander wat zij kunnen doen om jou aan een droominterieur te helpen. Zij hebben de juiste kennis en expertise in huis om op basis van jouw wensen te zoeken naar wat binnen je huis past.

Of je nu zelf aan de slag gaat met het realiseren van je droominterieur of hiervoor hulp inschakelt van een interieurarchitect: het is van belang dat je een interieur creëert waarbij jij je 100% goed voelt. Deze tips helpen je hopelijk alvast een eindje op weg!

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.