Tips voor mooi haar op een natuurlijke manier

Tips voor mooi haar op een natuurlijke manier

De afgelopen jaren heb ik ontelbaar veel producten getest die me mooier haar beloofden. Van betaalbaar tot luxe, ik doe alles voor mijn lange lokken en verzorg ze dan ook goed. Maar het kan veel makkelijker. Want wist je dat ook voeding bijdraagt aan de gezondheid van je haar?

Beauty van binnenuit

Genoeg lichaamsbeweging zorgt ervoor dat er meer bloed naar verschillende delen van je lichaam wordt gepompt, dus ook naar je haarwortels. Meer bewegen zorgt in theorie dus voor minder badhairdays. Net zoals stress vermijden. Als je veel stress ervaart maakt je lichaam meer adrenaline aan wat de doorbloeding van je hoofdhuid remt en de haarwortels aantast. Klinkt best logisch hé?

Het klinkt zo simpel, zorg dat je geen stress hebt. Maar in de praktijk weten we allemaal dat dat niet te doen is. Wat wel helpt? Maak na een drukke werkdag een lange wandeling om te ontspannen. Ga vaker naar de sportschool. Doe yogaoefeningen en mediteer. Daarmee verlaag je het stressniveau in je lijf en je hoofd.

Daarnaast zijn de juiste verzorgingsproducten voor je haar ook belangrijk. En dan bedoel ik niet alleen talloze shampoos, conditioners of serums. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een haarhanddoek van bamboe, die nat en fragiel haar beschermt tegen beschadigen. Samen met de haarverzorgingsexperts van HairLust geef ik je 3 tips om je haar op natuurlijke wijze mooi te houden:

Minder wassen

De kans is groot dat je de dag begint met een frisse douche. Dat is natuurlijk prima, maar eigenlijk moet je je haar zo min mogelijk wassen. In elk geval liever niet elke dag. Door shampoo (met sulfaten) te gebruiken was je namelijk ook het vetlaagje op je hoofdhuid weg dat je haar van nature beschermt. Je zult zien dat je haar meer gaat glanzen en volume krijgt naarmate je het minder wast. En geef je je haar wel een goede wasbeurt? Kies dan een shampoo op natuurlijke basis. Dus zonder chemicaliën die je hoofhuid irriteren of je haar futloos maken. 

Investeer in de juiste handdoek

Heb je wel eens nagedacht over een speciale handdoek voor je haar? Dat is echt geen overbodige luxe. Een gewone handdoek die je voor je lijf gebruikt is meestal gemaakt van katoen en voelt een beetje ruw aan. Een haarhanddoek is vaak gemaakt van bamboe en is veel milder voor je haar. Daardoor voorkom je dat je haar gaat pluizen of dat het beschadigt. Bovendien zorgt het ervoor dat je haar sneller droogt zodat het ook weer sneller kunt stylen. Ik gebruik dit al jaren en merk écht verschil. Ook een aanrader voor wie de CG methode gebruikt trouwens!

Een koude douche

Die douchebeurt in de ochtend, heb je het water dan het liefst zo warm mogelijk? Beter is het om de temperatuur een paar graadjes kouder te zetten. Om de dag lekker fris te beginnen natuurlijk. Maar het is ook een goed idee voor mooi haar. Het koude water stimuleert de doorbloeding van je hoofdhuid en sluit haarschubben. Als écht koud je te koud is, kun je ook een lauwe variant nemen. Dat is altijd nog beter dan een hete douche, want heet water droogt je haar uit en maakt het breekbaarder.

Succes morgenvroeg 😉

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 5 februari 2021 / 06:53

  Het enige wat ik nog mis vanuit jouw tips is een goede haar handdoek. Toch eens in gaan verdiepen

 2. 7 februari 2021 / 08:25

  Ik probeer inderdaad ook mijn haar uit te wassen met minder heet water. Koud doe ik niet, zo’n bikkel ben ik niet, haha;-) En verder slik ik extra vitamines voor huid, haar en nagels. Altijd lastig om te zeggen of dat echt iets doet, maar het kan in ieder geval geen kwaad.

 3. 7 februari 2021 / 13:31

  Handige tips! Ik wil al langer eens een alternatieve handdoek gaan gebruiken, heb er al veel over gelezen! Misschien toch eens werk van maken 🙂

 4. 8 februari 2021 / 13:25

  Ik probeer mijn haar ook niet zo vaak te wassen. Voor mij is dat vaak makkelijk, omdat ik toch praktisch alleen maar thuis zit. Die koude douche… nee die sla ik over haha.

 5. 8 februari 2021 / 20:00

  Fijne tips! De enige tip die ik opvolg is die van het niet vaak wassen van mijn haar. Gelukkig is dat met mijn droge haar ook niet echt nodig.