Hoe verzorg je een kindergebit?

Tanden poetsen met kinderen

Kids en tandenpoetsen; dat kan een enorm gedoe zijn. Want wat als jouw kind dit belangrijke, dagelijkse ritueel maar helemaal niets vindt? In deze blogpost deel ik mijn tips voor tandenpoetsen bij kinderen met je.

Tips voor tandenpoetsen bij kinderen

Dat tandenpoetsen belangrijk is, zowel voor jezelf als voor je kind hoef ik je niet te vertellen. Geadviseerd wordt tot 2 jaar het gebit van je kind tenminste één keer per dag te poetsen en vanaf zijn of haar tweede verjaardag tweemaal per dag. Om gaatjes te voorkomen in de melktandjes maar ook voor de toekomst. Als jouw kind tandenpoetsen geen probleem vindt is het een simpel onderdeel van de dagelijkse routine maar wat nou als het elke dag een gevecht is?

Maak er geen strijd van

Houd het leuk is mijn mantra en ik kan je vertellen, dat werkt. Zo zing ik gekke (of zelfbedachte) kinderliedjes over je mond open doen en je tanden laten zien én zorg ik voor een kindertandenborstel en tandpasta waar mijn kids blij van worden. Lucas, groot Paw Patrol fan, loopt het liefst de hele dag met ‘zijn eigen’ tandenborstel met daarop zijn grote held Marshall. Dat maakt twee keer per dag zijn tandenpoetsen een feestje. Tess, inmiddels 5, gebruikt een elektrische tandenborstel omdat dat beter is. Ook met haar favoriete helden; Disney’s Anna & Elsa.

tips tandenpoetsen kinderen

Een tandpasta met fluoride en een lekker smaakje en passend bij de leeftijd van je kind

Nu consumenten zich steeds bewuster worden van de ingrediënten die gebruikt worden in cosmetica, staat ook fluoride in de belangstelling. Er is een groep mensen die dit ingrediënt liever vermijdt en daarom kiest voor een kindertandpasta zonder fluoride. Dat onderwerp alleen al geeft genoeg stof voor een eigen blogpost, voor nu wil ik het graag houden bij mijn persoonlijke mening. Ik ben ab-so-luut geen voorstander van tandpasta zonder fluoride bij kids, omdat ze dit stofje nodig hebben bij het voorkomen van gaatjes in hun gebit. Het liefst een tandpasta die past bij hun leeftijd én een lekker smaakje heeft. De tandpasta van Ziaja (te koop bij Notino.nl) is een aanrader. Met de smaak van aardbeien en bovendien betaalbaar. Dat houdt het voor jou ook nog een beetje leuk!

tandpasta voor peuters

Heb jij nog eigen Tips voor tandenpoetsen bij kinderen om het leuk te houden?

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.