Mama | Voor het eerst met je baby op vakantie naar de zon

Mama | Voor het eerst met je baby op vakantie naar de zon

Tips voor vliegen met een baby. Vandaag vertel ik je alles over onze stedentrip en zonvakantie met een baby. Ik weet dat dit voor veel papa’s en mama’s best een dingetje is dus ik deel graag mijn tips en tricks met je.

Kleine wereldreiziger

Tess was ongeveer 5 maanden oud toen we voor het eerst op stedentrip gingen. Antwerpen was onze eindbestemming. Een bewuste keuze want met twee uurtjes rijden vonden we dit een mooie manier om uit te proberen of het voor ons werkte. Want met een baby op vakantie? Spannend!!!! Toen we eenmaal hadden ervaren dat dit prima te doen was wisten we dat we een maand later met vol vertrouwen naar Mallorca konden vliegen. Samen in het water spelen, de hele dag buiten zijn en de wereld verkennen. Heerlijk!

Ik kreeg veel vragen van mama’s die graag zelf ook graag op vakantie wilden maar het niet durfden. Aangezien de zomerperiode weer in zicht komt wilde ik graag mijn tips voor vakantie met een baby met je delen. Speciaal voor diegenen die twijfelen, omdat een zon, zee en vliegvakantie met een baby harstikke goed te doen is.

Tips voor vliegen met een baby

 • Bel je luchtvaartmaatschappij van te voren om te vragen welke spulletjes je voor baby je mee mag nemen. Je mag niet bij elke maatschappij een kinderwagen met 2 delen meenemen tot aan de gate. Wij mochten het bijvoorbeeld bij Transavia niet maar bij Aroflot weer wel.  Je kunt ook je maxi cosi in checken, heb je gelijk een autostoeltje op de plaats van bestemming!
 • Bang dat je kinderwagen eraan gaat? Herkenbaar haha. Naar Moskou hebben wij onze Joolz meegenomen (want drie dagen achter een buggy wandelen vonden we killing) maar tijdens een strandvakantie nemen wij altijd een cheap ass buggy via Marktplaats mee. Ik heb die dingen namelijk half gehavend uit het vliegtuig zien komen en dat vind ik zonde.
 • Heb je een draagdoek liggen? Neem die dan mee. Al is het alleen maar om op de plaats van bestemming je baby van het vliegtuig tot de babageband mee te nemen. Niet altijd krijg je namelijk bij het uitstappen al je kinderwagen terug, soms komt deze via de bagageband.
 • Heb je de mensen van de luchtvaartmaatschappij aan de telefoon over je buggy? Vraag ze dan gelijk hoeveel vloeistoffen en poedertjes je mee mag nemen voor je baby. Je mag namelijk gerust een beker water voor je meenemen door de douane. Die hoef je niet weg te gooien en na de douane nieuwe te kopen. Handig he?
 • Niet elke baby heeft last van zijn of haar oortje maar in het kader van better be safe than sorry: laat je baby drinken in het vliegtuig! Ook borstvoeding geven vond ik goed te doen. Is je baby direct lekker een half uurtje zoet.
 • Wist je dat er babywiegjes bestaan die je kunt bestellen? Meestal is dit alleen bij langere vluchten maar op onze vlucht naar Rusland (3 uur) zag ik ook een baby heerlijk in zo’n bedje liggen.
 • Zorg ervoor dat je genoeg hydrofiele doeken, schone luiers en kleding en eten en drinken bij je hebt. In de wc van een vliegtuig is een klaptafel om je kindje te verschonen.

Let ook op welk type kamer je boekt

 • Ga je op een korte stedentrip en is je kindje nog klein? Dan is één kamer prima te doen! Neem dan wel voor lief dat je op tijd je bed in duikt haha. Wij voelden ons er niet prettig bij om de babyfoon in de kamer te zetten en dan beneden een drankje te doen, dus wij doken samen met Tess rond half 8 ons bed in. We maakten de kamer dan heel donker en deden de tv aan zodra toen Tess sliep. Een drankje erbij, ondertiteling; prima te doen!
 • Ga je op zomervakantie? Dan is een 2 kamer appartement veel relaxter. Kan je kindje overdag een slaapje doen terwijl jullie in de woonkamer of op het balkon (nog beter!) lekker een boekje lezen.
 • Een appartement vind ik sowieso prettiger omdat je dan vaak de beschikking hebt over een keukentje. Ideaal om hapjes en drankjes voor je kleine op te warmen.
 • Vergeet niet vooraf nog even contact op te nemen met het hotel en check of er een babybedje voor je gereserveerd is! Overigens kan dit niet in elk hotel, dus het best kun je dit even checken voordat je boekt.

Ontspan en geniet

RELAX! Dat is misschien wel de beste tip die er is. Het komt goed, linksom of rechtsom. Als je het niet erg vindt om je aan te passen aan je kindje redden jullie je heus wel. Heeft jouw kindje echt regelmaat nodig? Ga dan pas na het slaapje op pad. Accepteer dat je vakantie anders wordt dan toen je nog geen kinderen had. Zo konden wij bijvoorbeeld  ‘s avonds niet tot laat het terras op, omdat Tess het allemaal veel te gezellig vond en het vertikte om te slapen. Dat was de dag erna weer niet zo’n succes haha dus hielden we hier rekening mee. Dus deden we een spelletje op het balkon, namen een drankje uit de bar mee en stonden de volgende dag weer vroeg op om samen te genieten.

Voor de mama’s onder jullie: hebben jullie nog tips voor vliegen met een baby? En vonden jullie de eerste keer ook zo spannend?

Foto: Holidays at sea with baby, via Shutterstock

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. 25 mei 2018 / 05:13

  Goede tips, hoewel de laatste echt het meest belangrijk is denk ik. Wij gaan over vijf weken voor het eerst met de kindjes vliegen. Spannend!

 2. 25 mei 2018 / 06:07

  Fijne blog! Hier ook nog een beetje twijfels over de vakantie. Wat gaan we doen. Heb je nog tips ook voor leuke appartementen? Kun je trouwens in je koffer gewoon babyvoeding meenemen? Mimi heeft speciale voeding dus dat is wel belangrijk

  • Natascha
   Auteur
   25 mei 2018 / 09:06

   Je kunt in je koffer gewoon alles meenemen wat je wilt hoor! Mits het geen explosieven zijn haha 😉 Wij hadden ook speciale voeding bij ons. Ik vind zelf Mallorca een heel fijne bestemming, is maar 2 uurtjes vliegen! Als je wilt weten in welk hotel wij zaten stuur ik je even een pb 🙂

 3. VWillemse
  25 mei 2018 / 07:20

  Handig deze tips.
  Ik moest het vroeger zelf maar uit fiedelen, toen mijn kids klein waren had je nog geen internet nml
  Maar ik was enorm makkelijk en nam ze alle drie vanaf de eerste week al overal mee naar toe.
  De beste tip is idd relaxt blijven en niet krampachtig aan een vast ritme vast willen houden.
  Mijn kinderen zijn inmiddels grote en vooral flexibele mensen geworden.
  Van die goedkope buggy is trouwens een hele goeie.

  • Natascha
   Auteur
   25 mei 2018 / 09:04

   Dank je wel! Wij namen Tess met 3 weken ook al mee naar een sushi restaurant 😉

 4. 25 mei 2018 / 13:18

  Ja de eerste keer vond ik spannend, ik had toen 2 kleine kids maar het ging heel goed 🙂