Kinderkleding ruilen met andere mama’s

kinderkleding ruilen

Toen ik zwanger was van Tess ontdekte ik; zet ergens het woord ‘zwanger’ of ‘kind’ voor en het is gelijk drie keer zo duur. Daarom ben ik fan van ruilen. Speelgoed, verzorgingsspullen óf kleding. Goed voor je portemonnee en de wereld.

Wat doe jij met spullen die je niet meer gebruikt?

De afgelopen dagen kreeg ik regelmatig opmerkingen van vrienden over de hoeveelheid advertenties die ik via Facebook heb geplaatst haha. Ook de Marktplaatsapp heb ik vaker geopend dan me lief was. Nu ik weet dat baby nummer twee een jongetje is heb ik veel typische meisjes spullen te koop aangeboden.

Dat verkopen doe ik sowieso regelmatig. Ik vind het gewoon zonde om spullen ongebruikt op zolder neer te zetten, ik wil geen huis tjokvol spullen.

Kleine kinderen hebben al zo veel spullen

Sinds ik moeder ben is die hoeveelheid ‘zolder spullen’ een stuk groter geworden. Tess krijgt veel cadeautjes, van kleding tot speelgoed. Maar wat moet ze met zoveel spullen? Ik geloof oprecht dat kinderen niet gelukkig worden van een hoeveelheid speelgoed waar een gemiddeld kinderdagverblijf jaloers op is. Ze kan toch niet met alles tegelijk spelen en eerlijk gezegd zorgt het er ook voor dat mijn huis lekker opgeruimd blijft.

En al die kinderkleding? Ik vind het echt zonde om zó veel geld uit te geven aan iets dat vervolgens in de kast blijft hangen. Vorige maand liet ik jullie in een uitgebreide shoplog nog de nieuwe garderobe van Tess zien, omdat ze een enorme spurt had gehad. Wat doe je dan met die oude kleding? Die wil ik niet allemaal in een grote bak op zolder stallen en dus geef ik het regelmatig weg aan vriendinnen of familie.
ervaringen kleding ruilen

Kinderkleding ruilen, is dat iets voor jou?

Afgelopen week zag ik om me heen meerdere events waarbij je speelgoed- of kleding kunt ruilen. Dit concept vind ik een toffe trend die helemaal in mijn straatje past. Op dit soort avonden neem je oude (maar nog wel draagbare!) kinderkleding mee, die je vervolgens ruilt tegen kleding die andere mama’s hebben meegenomen. En alles wat aan het einde van de avond overblijft wordt aan een goed doel gegeven. Mooi toch? Ik vind het zelfs zo leuk dat ik met het idee speel om zelf eens zoiets te organiseren.

Goed voor jou, je portemonnee, je kinderen én de wereld!

Wat doe jij met oude kinderkleding? Ruil jij die wel eens?

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. ByChristiana
  23 oktober 2019 / 06:09

  Haha, ik moest wel heel erg lachen om je zin; zet ergens het woord ‘zwanger’ of ‘kind’ voor en het is gelijk drie keer zo duur. Ik was laatst bezig met een artikel over trouwschoenen en toen schreef ik dus ook; als je ergens ’trouw’ voor zet, is het ook gelijk drie keer zo duur;-) Ik ruil eigenlijk nooit kleding, niet eens over nagedacht, maar in feite is het eigenlijk wel een heel slim idee.

  • Natascha
   Auteur
   27 oktober 2019 / 10:20

   haha ja ik ben niet getrouwd maar kan me heeeel goed voorstellen dat daarvoor precies hetzelfde geldt!

 2. 23 oktober 2019 / 09:13

  Ik heb heel veel babykleding weggegeven. Mensen vroegen toen veel: wil je het niet bewaren voor een 2e? Ik dacht toen: dan moet het weer een jongetje zijn en hij moet in hetzelfde seizoen geboren worden. Bovendien is heel veel dan ook niet meer mijn smaak denk ik. ‘Speciale’ en gekregen kleding heb ik wel bewaard. Speelgoed vooralsnog ook nog, Noud is nog geen anderhalf dus heb nog niet veel waar hij niet meer mee speelt!

  Kleding koop ik de laatste tijd ook wel eens bij 2e hands kinderkleding winkels. Ideaal wat mij betreft!!

  • Natascha
   Auteur
   27 oktober 2019 / 10:19

   Ik heb het dus bewaard met het idee; mochten we nummer twee krijgen en stel het is weer een meisje. Nu is het toevallig een jongen maar ook nog eens in een compleet ander seizoen haha. Dus de helft kan ik sowieso niet gebruiken.

 3. 25 oktober 2019 / 08:59

  Wat een leuk idee! Mijn dochter heeft van ons vorige buurmeisje (die was 2 jaar ouder) regelmatig kleding gekregen. En dan ging de kleding van mijn dochter weer naar het buurmeisje twee huizen verder op of naar de kringloop. Ik gooi eigenlijk nooit kleding weg of het moet echt “op” zijn 🙂