Vakantie aan het Lago Maggiore

Vakantie aan het Lago Maggiore

De afgelopen twee weken bracht ik door aan het Lago Maggiore in Italië waar we met z’n vieren intens hebben genoten! Vandaag wil ik dan ook graag wat heerlijke vakantiekiekjes met je delen en direct even bijpraten.

Weer wat vaker bijkletsen?

Hoi! Laat ik daar eens even mee beginnen. Want waar ik eerder regelmatig persoonlijke blogposts schreef is de laatste al weer een poosje geleden. Daar heb ik trouwens geen specifieke reden voor hoor. Op de één of andere manier had ik blijkbaar even niet de behoefte om alles online te delen, en kwamen er vooral veel beauty gerelateerde blogposts, reviews en tips en tricks online.

Misschien komt het ook wel doordat Corona natuurlijk ons hele leven op z’n kop zette. Je maakt stukken minder mee, werkt (in mijn geval) veel vanuit huis en dat in combinatie met twee kleine kindjes was soms best even pittig. Even er tussenuit was dan ook heel erg welkom! Vorig jaar durfden we het niet aan, dit jaar wel. Twee weken naar het Lago Maggiore in Italie. Met onze eigen auto zodat we (bijvoorbeeld in geval van nood) konden gaan en staan waar we wilden.

Lago Magiore tips

We boekten twee weken een stacaravan op een camping in Dormeletto. Voor het eerst met twee kleine kinderen en het was fantastisch. De kids hadden alle ruimte, een speeltuin en maakten al snel vriendjes en vriendinnetjes. En daardoor hadden wij ook af en toe een moment rust. Ik heb zelfs drie boeken uitgelezen!

Een bezoekje aan het eiland Isola Bella

Één van de tips wat betreft uitjes als je eens bij het Lago Maggiore bent, is Isola Bella. Dat is één van de Borromeïsche Eilanden in het meer. Elke zoveel minuten varen er bootjes naar dit eiland waar je gewoon wat rond kunt lopen, toeristische snuisterijen kunt kopen maar ook het prachtige paleis en haar tuinen kunt bezoeken. Daarvoor betaal je zo’n 18 euro entree (kids zijn gratis) en wat mij betreft is dit het geld absoluut waard. Het paleis is prachtig onderhouden en je kijkt je ogen uit. Het is allemaal even mooi! Zowel buiten als binnen.

Een dagje naar Milaan

Milaan ligt ook op ongeveer een half uurtje van het Lago Maggiore en is een stad die absoluut een bezoekje waard is. Je kunt je auto er heel goed op een parkeerterrein net buiten de stad parkeren en dan met de metro naar het centrum gaan. De meest bekende hotspot is de Duomo, oftewel de Dom. Deze kathedraal is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld en een meesterwerk van gotische kunst. We kochten vooraf een kaartje en konden eigenlijk zo doorlopen. Toch één van de voordelen van Corona…

We besloten ook het dak te beklimmen (oké ik beken; er is ook een lift en die namen wij haha) en dat was mogelijk nog imposanter dan de binnenkant. Wauw!

En tot slot: ben je in Milaan? Ga dan ook even naar Navigli. Hier vind je de gezellige grachten van Milaan en allerlei gezellige restaurants en winkeltjes.

Lago Maggiore omgeving

Maar waar we vooral heel veel uurtjes hebben doorgebracht zijn het zwembad en het meer. We hadden geluk met het weer en met een graad of 25 was wat verkoeling heerlijk.

Hoe is het met jullie? Hebben jullie een fijne zomer gehad?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 27 september 2021 / 08:05

  Fijn dat jullie zo genoten hebben! Wat ging de zomer snel. Ik heb het idee dat ik 1 keer met mijn ogen heb geknipperd en nu is het al weer bijna herfst;-) Mooi zeg, dat paleis, ik vind het ook altijd leuk om zulke plekken te bezoeken wanneer we op vakantie zijn.

 2. 27 september 2021 / 09:02

  Waauw, wat een prachtige locaties hebben jullie bezochten, zag er geweldig uit! Kan toch eens deugd doen zo eens helemaal eruit, lekker warm weer en genieten maar!

 3. 28 september 2021 / 14:27

  Wat een prachtige foto’s! Een heerlijke vakantie zo te zien. 🙂

 4. 2 oktober 2021 / 15:10

  Ziet eruit alsof jullie een heerlijke vakantie hebben gehad. Ik zou zeker ook nog eens naar Milaan willen, lijkt me een te gekke stad. Prachtig ook de dom. Doet me aan de Notre Dame denken qua architectuur. Genieten he om er weer ff helemaal uit te zijn. Wij durfden het vorig jaar ook niet aan en gingen dit jaar met de auto naar Spanje. Ook om dezelfde redenen als jullie. Ik voelde me trouwens veiliger in Spanje dan in Nederland waar de een na de ander corona kreeg. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer helemaal als normaal op vakantie, maar dit was al genieten vond ik. Helemaal omdat we zo weinig zomers weer hadden in Nederland.