Mijn vegan skincare routine met SO’BiO étic

Waar koop je so bio etic

Vandaag wil ik je graag kennis laten maken met de biologische skincare van SO’BiO étic. Ik ontdekte dit merk een paar maanden geleden en de producten vallen absoluut in de categorie mooie smeersels! Kijk je mee?

Vegan skincare van SO’BiO étic in Nederland

Ken je het merk SO’BiO étic al? Dikke kans dat je er nog niet veel over gelezen hebt want tot voor kort was dit merk vooral populair in Frankrijk. Sinds september is het ook in Nederland te koop (bij DIO en DA) en dat is leuk nieuws. Niet alleen omdat ik erg enthousiast ben over deze smeersels, ook omdat alle producten die het merk in Nederland verkoopt vegan én super betaalbaar zijn.

SO’BiO étic verkoopt drie soorten producten; een uitgebreide hydra aloe vera lijn voor de gevoelige huid, een anti-aginglijn met arganolie en een BB cream. Ik gebruik nu een tijd de BB cream én meerdere producten uit de precieux argan anti aging lijn van SO’BiO étic en vertel je daar vandaag alles over.
Ervaringen met so bio etic

Review | SO’BiO étic producten met arganolie

De Precieux argan producten van SO’BiO étic hebben één ding gemeen; arganolie. Ik heb al vaker over dit ingrediënt geschreven, ik ben er gek op! Mijn huid knapt er enorm van op en het is een goed middel in de strijd tegen huidveroudering. SO’BiO étic gebruikt 100% pure olie uit Marokko met een lichtzoete geur die je in alle producten ruikt. Bijvoorbeeld in het anti-aging micellar water dat in een lekkere grote fles van 500 ml zit. Dit is een milde reiniger die mijn make-up er tot het laatste restje afhaalt. Deze fles kost €8,95.
SO’BiO étic micellair water review
micellair water van SO’BiO étic

Na het reinigen van mijn huid gebruik ik het Précieux Argan Firming Serum. Als ik de ingrediëntenlijst (die behoorlijk lang is!) bekijk zie ik laurier water, glycerine en wat natuurlijke alternatieven voor siliconen. Arganolie staat relatief hoog in de lijst en ook zie ik hyaluronzuur. Wat me wel opvalt is dat het serum Benzyl alcohol en parfum bevat, jammer.

Het serum is super licht, trekt snel in en is absoluut niet vet. Voor deze tube betaal je €14,95.
Précieux Argan Firming Serum review
ervaringen serum van sobioetic

Nadat ik het serum heb aangebracht gebruik ik de bijpassende dagcrème. Deze pot met 50 ml inhoud kost €11,95. Ook dit smeersel is absoluut niet vet maar wel voedend genoeg om met dit koude weer mijn huid voldoende te verzorgen. Als ik de ingrediëntenlijst bekijk valt me op dat de arganolie weer vrij bovenaan staat, ik zie vette alcohol, Benzyl alcohol, parfum, een witte kleisoort en veel voedende, natuurlijke ingrediënten.
Review Précieux Argan dagcrème Anti-Age
Précieux Argan dagcrème Anti-Age review

In de avond gebruik ik de bijzondere night gel, die ik niet zomaar bijzonder noem. Wat mij betreft is dit absoluut de topper van SO’BiO étic! In eerste instantie denk je dat je hier te maken hebt met een lichte gel maar zodra je de crème in je handen wrijft verandert ‘ie in een olie, cool! Hij is dan ook iets vettig maar de zonnebloem- en arganolie trekken super snel in. Dat maakt dit een heerlijk product om in de nacht te gebruiken. Dit potje, dat 100% natuurlijk is, bevat 40 ml en kost €13,95.
review Précieux Argan nacht-gel Anti Age
Précieux Argan nacht-gel Anti Age review

Tot slot heb ik ook de BB cream van SO’BiO étic voor je getest. Het hoofd bestanddeel van deze BB cream is granaatappelolie en is daardoor lekker voedend voor de wintermaanden. In vergelijking met deze meeste BB creams die ik heb gebruikt is deze vrij vol van textuur en dekt ‘ie ook heel goed. Op de swatch hieronder kun je goed zien hoe ik dat bedoel.
SO’BiO étic BB cream review
BB-cream van So bio etic

Zijn de producten van SO’BiO étic fijn?

Absoluut! Dat ik enthousiast ben is vast geen verrassing meer toch? Het enige wat ik jammer vind aan de producten die je in deze blogpost ziet is dat ze niet voor 100% uit mooie ingrediënten bestaan en dat de dag- en nachtcreme in een potje zitten. Verder ben ik heel enthousiast! Alle producten van SO’BiO étic zijn geschikt voor veganisten en zijn bovendien lekker betaalbaar. Mijn huid reageert er goed op en ik kan nu al niet meer zonder de bijzondere night gel. Ik ben fan!

Ken jij de producten van SO’BiO étic al?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Comments

 1. 29 november 2018 / 06:05

  Ik kende dit merk helemaal niet maar klinkt veel belovend

 2. Anna Gerrie - beautyonthefarm.nl
  29 november 2018 / 06:48

  Ik heb nog nooit van dit merk gehoord, maar het klinkt wel goed! Vooral die night gel lijkt mij heel bijzonder.

 3. 29 november 2018 / 07:56

  Wat een mooie producten! Snap dat je enthousiast bent, klinkt heel goed!

 4. 29 november 2018 / 09:36

  Ik koop dit merk regelmatig als ik in Frankrijk ben.
  Echt suuuuper fijn he?!

 5. 29 november 2018 / 11:06

  Jammer van de alcohol dat vind ik ook altijd jammer in een gezichtsproduct en eigenlijk tegenwoordig niet echt meer nodig om erin te stoppen, dat kan beter. Maar klinkt verder allemaal dikke prima

 6. Sonja
  29 november 2018 / 17:44

  Ik kende dit merk nog niet. Die night gel ziet er interessant uit.

 7. 1 december 2018 / 08:55

  Tot voor kort kende ik het merk nog niet, maar zag het laatst op Instagram voorbij komen. Leuk om er nu wat meer over te lezen! Helaas dat sommige producten parfum bevatten daarom lijkt de night gel mij het meest interessant.

 8. 1 december 2018 / 21:11

  Wat een tof merk. Love vegan merken! Die bb cream heeft een prachtige dekking. Het micellar water ziet er ook goed uit, maar jammer van de alcohol erin!