Verbrande huid? Dit geeft verlichting!

Tips bij een verbrande huid door de zon

We zitten officieel midden in een hittegolf jongens. Iedereen weet dat het belangrijk is je te beschermen tegen de zonnestralen maar het kan natuurlijk onverhoopt toch gebeuren dat je verbrand. Deze tips geven verlichting.

Oeps, ik ben verbrand!

Er is niets mis met even lekker in de zon zitten. Voor je dagelijkse dosis Vitamine D of om je humeur op te peppen. Maar te lang in de zon is een ander verhaal. Dat hoeft niet perse uren bakken op het strand te betekenen. Soms is de zon zo verraderlijk sterk dat je met een half uur al behoorlijk kunt verbranden. Je hoeft geen dermatoloog te zijn om te weten dat dit super slecht is.

Bovendien is je huid verbranden ook enorm pijnlijk. Daarom vermijd ik de zon tijdens de heetste uren van de dag en schrijf ik in de zomer zo enorm veel blogposts over fijne zonnebrandcremes.

Wat doe je als je verbrand bent door de zon?

Maar zelfs wie zich goed beschermt kan toch per ongeluk een keer verbranden. Er zit een groot verschil tussen een beetje verbrand, of heel erg verbrand zijn. Als je een beetje verbrand bent heb je misschien wat aan onderstaande tips. Ben je heel erg verbrand en heb je blaren? Raadpleeg dan zeker een arts!

Tips bij een verbrande huid door de zon

 • Aloë Vera is één van de beste smeersels tegen zonnebrand. Ik vind het heerlijk om een aftersun met Aloë Vera te gebruiken maar als je écht verbrand bent koop je het best pure Aloë Vera.
 • Gebruik Aftersun in plaats van een bodylotion. Smeer zeker geen romige, dikke crème. Door het vettige laagje kan de warmte uit je huid niet goed weg. En als je verbrand bent wil je dat juist.
 • Neem een bad of douche met lauwwarm water, hierdoor gaan je poriën openstaan en kan de warmte weg. Heb je een bad? Doe er dan wat havermout bij. Dat verlicht de pijn.
 • Leg schijfjes komkommer op je huid. Extra fijn voelt het als je ze direct uit de koelkast haalt.
 • Je kunt je huid ook met yoghurt insmeren, of koude theezakjes gebruiken, dit heeft dezelfde verkoelende werking.

Zorg er tot slot voor dat je je verbrande huid met rust laat. Vermijd de directe zon minimaal 48 uur, maar liever langer. Heb je blaren, hoofdpijn of voel je je niet lekker? Twijfel je? Bel dan gewoon je huisarts.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 10 augustus 2020 / 07:22

  Het is gelukkig al heel lang geleden dat ik echt verbrand ben door de zon. Nu smeer ik niet alleen veel beter, ook vermijd ik zon veel bewuster. Ik kan er slecht tegen, deze temperaturen helemaal haha;-)

 2. 10 augustus 2020 / 09:42

  Ik ben vorige week verbrand in mijn nek. Deze prutser had zich ingesmeerd met het haar los en daarna heb ik mijn haar vast gemaakt… Handigheid is niet te koop. Bedankt voor je tips! Vooral producten met aloë vera vind ik echt heerlijk!

 3. 10 augustus 2020 / 17:33

  Handige tips. Ondanks het vele smeren met facor 50 is mijn rechter schouder een beetje verbrand (en dat is ook het enige lichaamsdeel dat verband is,…..)