Wat is het verschil tussen natuurlijke- en chemische zonnefilters?

Op Beautyopinie.nl vind je veel reviews van zonnebrandcrèmes want het is immers dé basis van mijn beautyroutine in warme maanden en beste tip als het gaat om huidveroudering. Veel gehoorde termen in zonnecrèmeland zijn natuurlijke- en chemische zonnefilters. Dan pluis ik natuurlijk ook ingrediëntenlijsten voor je uit en vertel je over zonnefilters. Maar wat is het verschil tussen natuurlijke- en chemische zonnefilters?

Wat is de beste zonnebrandcrème?

Wat is de beste zonnebrandcrème? Ja, dat is een lastige vraag! Het ligt er maar net aan wat jij belangrijk vindt. Ik heb al heel veel producten getest, met zowel natuurlijke- als chemische zonnefilters. Hier vind je een lijstje van mijn zonnebrandcrème reviews. Ga je zelf op zoek? Dan is het handig om eerst het verschil tussen natuurlijke- en chemische zonnefilters te weten.

Wat is het verschil tussen natuurlijke en chemische Uv-filters?

Grof gezegd zijn er 2 soorten zonnefilters: chemische en natuurlijke zonnefilters. Het grootste verschil is dat chemische (ook wel synthetische) filters ingrediënten bevatten die worden opgenomen IN je huid en daar de UV-straling absorberen. Natuurlijke (ook wel minerale) zonnefilters leggen daarentegen een laagje OP je huid dat het zonlicht weerkaatst.

Zijn chemische zonnefilters slecht voor je?

Niet persé. Chemische filters zijn vaak erg stabiel en beschermen goed tegen schadelijke Uv-straling. Maar veel mensen vinden het geen prettig idee dat (sommige) chemische filters je lichaam binnendringen en vermijden dus chemische filters. Bovendien is de kans op een allergische reactie bij deze filters groter. Ook zijn ze niet goed voor het milieu en het leven onder water.

Bekende populaire chemische zonnefilters zijn: avobenzone, oxybenzone, benzofenon-3, octocryleneoxybenzone en octyl methoxycinnamate.

Natuurlijke zonnefilters

Als je het verhaal hierboven leest snap je vast waarom natuurlijke zonnefilters populair zijn. Het nadeel is alleen dat ze bekend staan om de witte waas die ze achter laten. Om dat te voorkomen gebruiken veel fabrikanten nanodeeltjes. Het nadeel daaraan is dat die ingeademd lijken te kunnen worden en in de bloedbaan terecht kunnen komen. Bekende natuurlijke zonnefilters zijn zinkoxide en titanium dioxide.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. VWillemse
  13 april 2020 / 08:32

  Oeh ben heel benieuwd.
  Zelf heb ik dr Leenarts ontdekt, die heeft een super fijne, hypoallergene , niet vette of witte film achterlatende betaalbare anti zonnenbrand creme.
  Dus voor de allereerste zonnenstralen heb ik iniedergeval al iets in huis.

  • Natascha
   Auteur
   13 april 2020 / 11:55

   drie keer raden waar ik ook heel enthousiast over ben 😉

 2. 14 april 2020 / 15:20

  Handig artikel, ik had geen idee dat een crème eigenlijk beter is dan een spray.