Review | Vichy Aqualia Thermal

Vichy Aqualia Thermal review

In deze Vichy Aqualia Thermal review laat ik je een aantal producten zien uit de hydraterende skincarelijn van Vichy. Ik heb deze producten door de jaren heen al vaker gebruikt en vertel je hieronder waarom, hoe het zit met de ingrediënten en of dit aanraders zijn voor jou (of niet!).

Vichy Aqualia Thermal review

Aqualia Thermal is de naam van de gezichtsverzorgingslijn van Vichy die bestaat uit een hoge concentratie mineraliserend water en geschikt is voor de huid die hydratatie nodig heeft. Als Vichy fan kocht ik deze lijn door de jaren regelmatig omdat ‘ie precies doet wat ik graag wil dat een crème doet: hydrateren. Bovendien is deze lijn erg licht van structuur en ook dat vind ik prettig. Verwacht zeker geen zware crèmes die lang moeten intrekken.

Aqualia Thermal licht review

De Aqualia Thermal crème is er in een rijke en een lichte uitvoering (zowel met als zonder SPF). Ik gebruik liever een aparte SPF en koos dan ook voor deze lichte dagcrème van Aqualia Thermal. Deze is ideaal wanneer je een gecombineerde of normale huid hebt die wel wat hydratatie kan gebruiken. Hij is namelijk inderdaad super licht, trekt snel in en mijn huid lijkt hem als het ware op te slurpen. Heb je een droge huid? Dan zou ik voor de andere versie gaan.

al Rehydraterende crème review

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk zie ik water, glycerine, caprylic, (uitdrogende) alcohol, verzachtende ingrediënten, sheaboter, suiker mannose, vet alcohol, hyaluronzuur, stabilisators, bewaarstoffen, citroenzuur en parfum. Niet heel bijzonder, zowel niet in positieve als negatieve zin.

Aqualia Thermal Rehydraterende crème review
Aqualia Thermal Rehydraterende crème ingredienten

Aqualia serum review

Onder de dagcreme gebruik ik het bijbehorende serum van Aqualia Thermal om mijn huid nét even dat extra’s te geven. Ook dit serum lijkt als het ware door mijn huid op geslurpt te worden, is dun van structuur en ruikt bovendien fan-tas-tisch. Net zoals al deze Vichy Aqualia Thermal producten is de geur heerlijk fris. Héél erg fijn om de dag mee te beginnen.

Aqualia Thermal Rehydraterend serum

De ingrediënten van dit serum zijn voor 97% van natuurlijke oorsprong: water, glycerine, uitdrogende alcohol (alcohol denat), hydraterende stoffen, suiker mannose, hyaluronzuur, salicylzuur, sodium hydroxide, natuurlijke oliën, bewaarmiddelen en een kleine hoeveelheid parfum.

Aqualia Thermal Rehydraterend serum ingredienten

Aqualia Thermal nacht spa review

Tot slot gebruik ik tegenwoordig ook de nachtcreme uit deze Vichy lijn. De Aqualia Thermal nacht spa is een hydraterende creme-gel die ook weer lekker snel intrekt. Hij is een stuk minder vol dan ik had verwacht van een nachtcreme maar toch merk ik absoluut verschil. Hij hydrateert super goed en maakt mijn huid heerlijk zacht. En wil je eens wat meer? Dan kun je hem ook wat dikker opsmeren en even laten zitten. Als een soort maskertje.

Aqualia Thermal nacht spa review

De kleur van deze lichte crème is blauw en bevat nét even wat meer voedende ingrediënten. Niaciamide staat hoog in de INCI ingrediëntenlijst, naast water, propanediol, sheaboter, hydraterende ingrediënten, dimethicone, squalane en ook valt mijn oog op bewaarstoffen, hyaluronzuur, cafeïne, ginkgo biloba, vet alcohol en parfum.

Aqualia Thermal nacht spa ingredienten
review Aqualia Thermal nacht spa

Zijn de Vichy Aqualia producten goed?

Nou, ik ben in elk geval fan! Als ik héél kritisch naar de ingrediëntenlijst kijk kan ik best een paar opmerkingen maken maar het effect is echt heel fijn. Door de jaren heen heb ik heel wat producten getest en regelmatig kom ik weer terug bij Vichy Aqualia. Deze producten zijn licht, hydrateren als een malle en zijn bovendien mild. Mijn huid komt er van tot rust en voelt heerlijk zacht aan.

Heb jij ervaring met de producten uit deze Vichy Aqualia Thermal review? Ik ben benieuwd of jij net zo enthousiast bent als ik!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 23 oktober 2021 / 06:03

    Ik sluit me volledig bij jou mening aan. Omdat Vichy bij de apotheek verkocht wordt, denken veel mensen automatisch dat de producten super geschikt zijn voor een gevoelige huid, maar in feite bevatten veel Vichy producten best wat ’twijfelachtige’ ingredienten. Dat neemt niet weg dat ik de Vichy producten ook heel fijn vind, ik heb eigenlijk nog nooit een product van het merk gehad wat echt tegenviel.

  2. 27 oktober 2021 / 11:10

    Ik heb een make-up remover van Vichy gehad waar ik super tevreden over was en ook meerdere keren heb gekocht. Qua ingrediënten is deze ook helemaal top.

    Omdat er parfum in deze Aqualia producten zit zou ik het zelf niet kopen. Ben toch een beetje voorzichtig daarmee.