Vijf favorieten van Essence en Catrice

Beste producten van Essence

Fijne make-up producten hoeven écht niet duur te zijn, dat bewijzen Catrice en Essence al jaren. Vandaag deel ik vijf producten van deze merken met je. Stuk voor stuk aanraders die ik bijna dagelijks gebruik momenteel.

Als je BeautyOpinie.nl al wat langer volgt dan weet je dat beauty voor mij niet om lagen make-up gaat. Ik ben gék op mooie make-up producten maar dat betekent voor mij niet hoe meer hoe beter. Sterker nog; less is more. Make-up om je sterke punten te accentueren en hier en daar wat te verdoezelen. De producten die ik gebruik passen daar dan ook bij, en zijn over het algemeen een mix van high-end en lekker betaalbaar. Omdat ik aankomend jaar wat vaker betaalbare producten met je wil delen (alles is immers al duur genoeg!) heb ik vijf producten uit mijn dagelijkse make-up koffer gepakt waarmee ik deze naturel look maakte:

Essence Skin Lovin’ Sensitive mineraal poeder

De Essence Skin Lovin’ Sensitive mineraal poeder geeft een matte, blurry finish zonder dat ‘ie je huid verzwaart. Hij geeft mijn huid een frisse en fijne uitstraling en je ziet hem niet zitten. Bovendien bevat ‘ie voedende ingrediënten zoals aloë vera en mineralen.

Essence Skin Lovin' Sensitive mineraal poeder

Essence Brow Pomenade + Brush

Elke dag héél even aandacht besteden aan je wenkbrauwen doet ook wonderen voor een frisse, opgemaakte look. De Essence Brow pomade + brush is een tool waarmee je dat heel snel doet. Aan de achterkant van de pen zit de pomade, waar je het gebogen borsteltje in dipt. Daarmee kun je makkelijk je wenkbrauwen in model brengen. Ik gebruik kleurnummer 2, een mooie assige tint voor een natuurlijk resultaat.

Essence Brow Pomenade + Brush

Catrice Advent Beauty mini oogschaduwpalette

Vorige maand scoorde ik de limited edition Catrice Advent Beauty mini oogschaduwpalette in de kleur Dazzling Pink. Hij is online en in de winkels nog te vinden dus daarom laat ik hem je graag zien. Een verrassend goed gepigmenteerd oogschaduwpalette met kleuren die perfect matchen bij groene ogen. Roze is misschien niet iets waar je snel aan denkt maar de combinatie met bruin is prachtig.

Adventskalender Mini Eyeshadow Palette van Catrice

Essence eyeliner pen

Op dagen dat ik mijn geen zin heb om oogschaduw aan te brengen gebruik ik de eyeliner pen van Essence. Het is lang geleden dat ik zo onder de indruk ben van een budget eyeliner, deze doet écht niet onder voor de high-end merken die ik eerder altijd gebruikte. Je brengt ‘m brengt makkelijk aan (zelfs als je net als ik een klungel bent!), hij blijft de hele dag zitten en is intens zwart.

Essence eyeliner pen

Essence Lash princess mascara

Tot slot gebruik ik bijna elke dag de populairste mascara van Essence. Ruim zeven (!) jaar geleden schreef ik al deze Essence Lash princess mascara review. Hoewel de kwaliteit van die review belabberd is, is mijn mening onveranderd. Deze mascara lijkt erg op de Hypnose Drama van Lancome. Het effect van deze budgetparel is nagenoeg hetzelfde maar dan stukken goedkoper. Niet voor niets ben ik zeven jaar later nog steeds fan!

Essence Lash princess mascara

Vinden jullie het leuk om vaker te lezen over betaalbare make-up en skincare? Of ga jij toch liever voor luxe?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. 26 januari 2022 / 20:46

  Ik vind de afwisseling juist wel leuk tussen budget en high end producten! essence en CATRICE bewijzen wel dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn!

 2. 27 januari 2022 / 09:11

  Ik draag niet heel veel make-up, dat wil zeggen; ik draag en gebruik vrijwel altijd dezelfde producten en om die reden koop ik dus liever 1 wat luxer product dat ik echt op maak dan diverse goedkopere spulletjes die ik dan vervolgens nauwelijks pak.

  • Natascha
   Auteur
   27 januari 2022 / 09:46

   Ik draag ook niet veel make-up hoor (soms dagen helemaal niet). Zo heb ik ook helemaal niet zoveel make-up en gebruik ik altijd dezelfde items. Maar dat zijn voor mij niet persé dan ook dure producten. Sommige goedkope spulletjes vind ik net zo goed (of beter!).

 3. 27 januari 2022 / 18:41

  Ik vind een mix van beide heel leuk! Ben nu trouwens wel erg benieuwd naar de eyeliner, kan me herinneren dat ik die jaren geleden ook vaak heb gebruikt. Misschien toch maar weer eens aanschaffen…

 4. 31 januari 2022 / 19:45

  Ik gebruik zelf een mix van wat goedkopere merken (Hema, Sleek,L’Oréal) en wat duurdere merken (Lancôme, Urban Decay).