Vijf fijne producten voor mooie handen & nagels

fijne producten voor mooie handen & nagels

Nu de herfst is begonnen, de dagen kouder worden en de kachel weer aan gaat zijn mijn handen mega droog en mijn nagels een ramp. Herkenbaar? Misschien heb je dan wat aan deze fijne producten waarmee je je gegarandeerd weer poezelige handjes krijgt.

Wat helpt tegen droge handen?

Hebben jullie ook van die mega droge handen de laatste weken? Ik kan echt merken dat het seizoen is veranderd. Tel daar het vele handen wassen plus die ontsmettende alcohol gels die je tig keer per dag smeert bij op en tadaa; mijn handen zijn zo droog dat ze zelfs pijn doen! Bovendien breken mijn nagels al af als ik er naar kijk.

Het is dan ook tijd om weer wat extra aandacht aan mijn handen en nagels te besteden. In de woonkamer staat nu standaard een tasje met een aantal fijne producten zodat ik elke avond, tijdens het televisie kijken, geen excuus heb om mijn handen niet te verzorgen. Een tip voor als jij dit ook altijd vergeet.

Smeren, smeren en smeren

Smeren, smeren en nog eens smeren is toch wel de basis van zachte handen. Momenteel ben ik groot fan van de Bioderma Atoderm cream hand & nails. Deze handcrème is geschikt voor de zeer droge gevoelige en atopische huid. Hij bevat sheaboter, glycerine en vaseline en geen parfum. Mijn handen worden er héérlijk zacht van en hij trekt bovendien lekker snel in zonder vet te worden.

Bioderma Atoderm cream hand & nails review

Wil je liever geen handcrème met minerale olie gebruiken? Dan vind je denk ik erg blij van deze deze handcrème van Loveli. Deze Honey Suckle variant heeft een zacht zoete geur, trekt ook mega snel in en is gemaakt op basis van kokosolie en mangobutter.

Loveli honey suckle handcream review

Om je nagels sterk te maken en je nagelriemen soepel te houden moet je ook veel smeren. Op mijn nagelriemen gebruik ik graag de Essence nail & cuticle serum scrub. Dit vegan serum bevat rozenwater en aloë vera en parels van jojobaolie die zorgen voor een mild exfoliërend effect. Dankzij de pipet applicator kun je hem makkelijk aanbrengen en inmasseren. Bovendien is ‘ie super betaalbaar, dit serum kost nog geen twee euro.

essence nail & cuticle serum scrub

Smeren met natuurlijke olie is ook iets dat ik je kan aanraden! Er zijn talloze soorten nagelriemolie te koop, die je daarna ook prima zelf kunt ‘re-fillen’ met je eigen, favoriete olie. Dit maakt niet alleen je handen zacht, ook is het heel goed voor je nagelriemen én je nagels worden er sterk van. Ik gebruik liever een olie dan een nagelversterker, werkt even goed en bevat geen ‘slechte’ ingrediënten. Wist je dat je hier ook prima olijfolie voor kunt gebruiken?

Producten voor zachte handen

Tot slot houd ik mijn nagels tegenwoordig kort met de Essence glasvijl. Deze is speciaal gemaakt voor extreem gevoelige of broze nagels en is daardoor heel zacht. Meestal gebruik ik van die goedkope, kartonnen nagelvijltjes maar deze is absoluut stukken fijner, echt een aanrader!

essence vijl

Wat zijn jouw favoriete producten om je nagels te verzorgen?

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 13 oktober 2021 / 06:10

  Ik ben altijd fan van de sheaboter crème van L’Occitane. De laatste tijd gebruik ik de handcreme van Clarins elke avond voor het slapen gaan en die vind ik ook heel fijn. Ik zou alleen nog iets speciaal voor de nagelriemen moeten gebruiken.

 2. 14 oktober 2021 / 14:34

  Oh wat een handige tips/producten, die essence scrub wil ik wel eens testen.

 3. 14 oktober 2021 / 18:04

  Altijd als ik handcreme zie dan denk ik, shit.. ik heb het.. maar gebruik het nooit terwijl zeker nu mijn handen het steeds meer nodig hebben!

 4. 18 oktober 2021 / 18:58

  Ik gebruik graag de Bio-oil huidverzorgingsolie voor mijn nagelriemen. Vind de geur ervan ook zo fijn en verder gebruik ik momenteel Healing Hands handcrème van The Ohm Collection.