Vijf keer minerale SPF voor je gezicht

SPF zonder chemische zonnefilters

Vandaag laat ik je een aantal zonnebrandcrèmes zien. Speciaal voor je gezicht, met minerale zonnefilters die geen van allen een witte waas achter laten. Dit was namelijk de meest gestelde vraag van de afgelopen weken: fijne minerale SPF voor je gezicht. En your wish is my command.

Minerale zonnefilters speciaal voor je gezicht

Squalan SUN15 en SUN30 – €39,00 *

Squalan is een merk dat ik onlangs ontdekt heb en waar ik mega enthousiast over ben. Squalan verkoopt allerlei producten op natuurlijke basis en dat zijn deze zonnebrandcrèmes dan ook. Er zijn twee verschillende versies; de SUN15 en SUN30. Twee hydraterende crèmes met minerale filters (nano versie van Zinc Oxide en Titanium Dioxide) die je beschermen tegen UVA en UVB stralen.

Afgelopen week heb je hier kunnen lezen dat ik normaal gesproken niet zo’n fan ben van nano maar de producten van Squalane bevatten deeltjes die zo ontwikkeld zijn dat ze alleen oppervlakkig in trekken. Daardoor zijn ze op Europees niveau goedgekeurd en niet schadelijk voor jouw huid of het milieu. Bovendien zit er onder andere frambozenzaadolie, kokosolie en jawel, Squalane in, dat je huid voedt. Deze cremes beschermen dus niet alleen tegen de zon maar zijn ook super voedend.

Squalan zonnebrandcreme review

Naast het verschil in beschermingsfactor is de SUN15 lichter van structuur dan de SUN30 en dat is dan ook mijn favoriet. Maar allebei smeren ze goed uit en laten ze geen witte waas achter. Extra pluspunt is de verpakking; ideaal om mee te nemen in je tas. Zeker omdat het een fijne zonnebrandcrème is om aan het zwembad je gezicht mee in te smeren. Dit is een aanrader voor je zomervakantie!

Squalan zonnebrand review

Paula’s choice Defense & Essential Glow Moisturizer – €34 & €39 *

Niet iedereen wil dagelijks een speciale zonnebrandcrème voor het gezicht gebruiken, veel vrouwen smeren in deze periode extra met een dagcrème met UVA en UVB bescherming. Dé reden dat ik je de populaire Paula’s Choice superlight daily wrinkle defence en de essential glow moisturizer laat zien. Beide dagcrèmes bevatten de minerale zonnefilters Zinc Oxide (helaas wel weer de nano variant) die je beschermen tegen UVA en UVB. Bovendien bevatten ze anti-oxidanten en (zoals ik van Paula’s Choice gewend ben) lekker veel voedende ingrediënten die echt wat voor je huid doen. Plus een licht kleurtje waardoor je je foundation of BB cream eventueel kunt laten staan.

Paula's choice Defense Dagcrème SPF 30 review

De dagcrème in de rode tube, de essential flow moisturizer, is fijn als je een wat droge huid hebt omdat ‘ie erg voedend is. Misschien valt je op dat de ondertoon van deze crème iets grijzig is, hij is dus vooral geschikt voor lichte huidskleuren. De blauwe tube, de Paula’s Choice superlight daily wrinkle defence, is een stuk lichter van structuur en heeft een ondertoon die voor meer huidjes geschikt is. Dit is mijn favoriet!

Avene fluide mineral teinte spf 50 – €16,40

Mijn favoriete minerale SPF voor het gezicht wanneer ik zin heb in een make-uploze dag: de Avene fluide mineral teinte spf 50. Hij is super licht van structuur en absoluut niet vet, bevat alleen maar minerale zonnefilters (helaas ook weer nano), geen parfum of alcohol en heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een kleurtje.

Deze crème corrigeert lichte oneffenheden en is dan ook perfect voor zomerse dagen wanneer je liever geen make-up draagt maar er toch nét even wat verzorgder uit wilt zien. Onder mijn make-up doet hij het trouwens ook prima hoor. Ondanks dat ik niet zo’n fan ben van nano technologie vind ik deze crème wel héél erg fijn en gebruik ik hem graag.

Avene fluide mineral teinte spf 50 review

Eucerin Photoaging control sun fluid – €16,90

Tot slot wil ik je ook nog de Photoaging control sun fluid laten zien. Eigenlijk past hij niet in deze blogpost omdat deze zonnebrandcrème niet alleen maar minerale filters bevat. Nu is dat zeker niet slecht, integendeel zelfs! Deze zonnebrandcrème bevat (chemische) zonnefilters waar onder andere Jetske Ultee erg positief over schrijft.

Misschien ken je al, want ik schreef er vorig jaar een uitgebreide review over. Sindsdien ben ik ‘m blijven gebruiken en ook dit jaar is deze zonbescherming van Eucerin weer favoriet! Het is een erg fijne zonbescherming als je op zoek bent naar een substantie die absoluut niet vet is. Sommigen kunnen het misschien een nadeel vinden dat er alcohol denat in zit maar persoonlijk heb ik daar geen problemen mee. Dat maakt deze crème juist zo licht en daardoor geschikt voor elke dag. Hij laat geen witte waas achter, trekt snel in en bevat geen parfum.

Meer weten? Check dan deze uitgebreide Eucerin Photoaging control sun fluid review.

Eucerin Photoaging control sun fluid r

Hopelijk heb je inspiratie op kunnen doen in deze blogpost met minerale SPF voor je gezicht. Mochten er nog producten zijn waar je meer over wilt weten, let me know! Ben je benieuwd naar mijn favoriete producten voor je lichaam? Houd de blog dan in de gaten want daarover verschijnt morgen een artikel.

Producten met een * heb ik ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 19 mei 2021 / 07:09

  Ik moet zeggen dat ik niet perse let op minerale of chemische filters, maar wel goed smeer! Ik heb toevallig dit jaar ook een zonnebrand van Avene ontdekt speciaal voor het gezicht die ik erg fijn vind.

 2. 19 mei 2021 / 16:01

  De Paula’s Choice Essential Glow Moisturizer heb ik net binnen gekregen en ben heel benieuwd wat ik ervan vindt!

 3. 31 mei 2021 / 09:40

  Fijn artikel! Ik gebruik zelf ook een dagcreme met SPF 50 van Paula’s Choice uit de Resist lijn. Heb deze crème al voor de derde keer als het niet de vierde is inmiddels gekocht. Ik ben nu ook benieuwd geworden naar de superlight daily wrinkle defence van PC! De Essential Glow Moisturizer (jij schreef overigens “Flow” ;-)) heb ik ook gehad, maar vind de Resist dagcreme fijner.

  • Natascha
   Auteur
   31 mei 2021 / 11:30

   Dank je! ‘Flow’ past best bij deze creme als omschrijving haha maar ik heb het reeds aangepast 😉