Tips bij het vinden van jouw perfecte jurk

tips kopen jurk

Als er één kledingstuk is waar ik me op en top vrouw in voel dan is het wel de jurk. Bovendien: het zit comfortabel, je bent met één kledingstuk ready to go en hij is geschikt voor elke gelegenheid. Als je de juiste jurk kunt vinden tenminste. Vind je dat lastig? Ik heb een paar tips voor je op een rij gezet.

Shop je online? Meten is weten

Eigenlijk zou elk kledingstuk je perfect moeten passen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als er op kledinggebied één ding is waar ik de kriebels van krijg dan is het een kledingstuk dat te klein is. Dat is vaak zó onflatterend! Daarom heb ik de neiging mijn kledingstukken snel te groot te kopen maar ook dat wil je eigenlijk niet.

Daarom meet ik tegenwoordig mijn jurken (of eigenlijk alle kledingstukken) op. Een truckje dat ik leerde bij het online shoppen voor mijn kinderen. Kijk eerst eens welke jurken er al in jouw kast hangen en die je mooi passen. Meet ze vervolgens op en bekijk online de maattabel van het item dat je op het oog hebt.

Shop the shape, not the size

Deze quote is van mijn favoriete stylist Edith Domen en slaat wat mij betreft de spijker op z’n kop. Het past ook een beetje bij het opmeten van je lijf/favoriete kledingstuk. De ene maat is namelijk de andere niet! Elk merk valt weer anders en soms kun je er zelfs per merk niet vanuit gaan dat de maatvoering gelijk is. Daarnaast heeft iedere jurk ook nog eens een andere pasvorm. De pasvorm ervaar je het beste door meerdere jurkjes aan te passen. Probeer ook eens iets wat je normaal zou laten liggen en kijk eens hoe het staat. Wie weet doe je nieuwe inzichten op! Enne, terughangen kan altijd.

Welke jurk past bij welk figuur?

Toch zijn er wel een aantal vaste ‘richtlijnen’ waarmee je de juiste pasvorm voor jouw figuur uitkiest. Het is daarom slim om vooraf eens goed in de spiegel te kijken en de contouren van je lichaam in je op te nemen. Welk lichaamstype heb jij?

Een A figuur? Dan moeten jurkjes soepel over de rondingen van je heupen vallen en iets uitlopen naar de zoom toe. Vooral taps toelopende jurkjes zijn dan minder geschikt. De spreekwoordelijke appels kunnen met een wikkeljurk een mooie taille creëren. Ook jurkjes waarbij de stof onder de taille losjes naar onderen valt doen het goed. Ben jij iemand met een recht figuur? Ga dan voor een jurk met een hoge taille want hierdoor leg je het accent op jouw sterke plek. En dames met een X-figuur? Die kunnen vrijwel alle jurkjes hebben, lucky bastards!

Heb jij moeite met het vinden van de perfecte jurk?

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 8 oktober 2021 / 15:14

  Leuk artikel. Skater dress model is mijn favoriet. Net zoals kortje jurkjes, die staan mij ook altijd goed

 2. 10 oktober 2021 / 11:40

  Prachtige foto van jou, ik gok dat ie tijdens je vakantie in Italië is genomen.

  On topic: Er zijn misschien hier en daar wat uitzonderingen, maar de meeste jurken in mijn kast heb ik in een fysieke winkel gekocht en daar ook gepast. Ik vind het online echt lastig, soms weet je je maat van een bepaald merk omdat je al er vaker kleding van heb gekocht, maar dan moet je niet 12 kilo afvallen zoals ik eerder dit jaar deed want dan moet je toch weer gaan passen.

 3. 12 oktober 2021 / 05:12

  Kleding is voor mij sowieso een uitdaging, doordat je de kromming van mijn ruggengraat snel ziet doordat kleding scheeftrekt. Daarom slaag ik vooral wanneer ik echt in een winkel ben voor een jurkje.