Help! Hoe vermaak ik mijn peuter 12 uur lang in een vliegtuig?

vliegen met een peuter

Hoewel onze kleine uk nog maar 2,5 jaar oud is, heeft ze al best wat van de wereld gezien. We hebben een aantal korte vluchten met haar gemaakt en dat ging prima. Maar om eerlijk te zijn vind ik het idee dat ik over een paar weken maarliefst 12 uur met een peuter in een vliegtuig zit best een beangstigend idee. Help!

Vliegen met een baby? No problem!

Vorig jaar schreef ik een blogpost over het vliegen met een baby want waar anderen problemen zagen vond ik dat juist heerlijk! Mijn kleine baby sliep lekker tijdens de vlucht, dronk wat melk en we kregen overal waar we kwamen een voorkeursbehandeling.

Toen we met onze dreumes naar Mallorca en Moskou gingen werd dat echter een ander verhaal. Tijdens onze vlucht naar het Spaanse vakantie eiland spuugde ze me onder en onderweg naar Moskou heeft ze de helft van de reis gehuild. Dat konden de zakenmannen in pak naast ons niet zo waarderen maar ach. Ik kon dat makkelijk van me af zetten die paar uurtjes.

Maar 12 uur vliegen met een peuter?

Een vlucht van 12 uur is wel andere koek! Vorig jaar had ik voor het eerst het gevoel dat ik over mijn vliegangst heen was maar nu het dichterbij komt vind ik het toch spannend. Mag best toch?

Om mezelf af te leiden ben ik aan het bedenken hoe ik Tess al die uren ga bezig houden:

 • Volgens mij begrijpt Tess zo langzamerhand wel wat een vliegtuig is, ze wijst er ook steeds naar in de lucht. Een paar dagen voor vertrek wil ik er écht met haar over gaan praten. Over hoe leuk vakantie is en hoe dat allemaal gaat in zo’n vliegtuig.
 • Sinds kort hebben we een IPad in huis, en die gaat natuurlijk mee. Ik moet nog een lijstje maken met leuke spelletjes. Heeft één van jullie nog leuke tips? Liefst geen spelletjes die halverwege vragen om een extra betaling want daar word ik inmiddels flauw van.
 • Ik pak allemaal kleine cadeautjes in die ze gedurende de reis mag open maken. Van boekjes, tot puzzels en potloden. Alles om haar weer even bezig te houden.
 • Voldoende eten en drinken meenemen lijkt me een goed plan. She loves food en het houdt d’r even stil.
 • Is ze niet meer te entertainen? Dan wil ik rondlopen met haar en een praatje maken met de stewardessen. Dat doe ik sowieso altijd als ik vlieg, een tip uit mijn vliegangstcursus waar ik veel baat bij heb.

En verder ga ik mega keihard duimen dat ze tussendoor even gaat slapen haha. Lukt dat niet en heeft ze last van het tijdverschil? We hebben de eerste dag gelukkig compleet gereserveerd om bij te komen en houden de eerste dagen een rustig reistempo aan. Het enige wat we dan kunnen doen is go with the flow!

Heb jij nog tips voor het vliegen met een peuter?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

 1. Marian zw
  4 april 2019 / 05:30

  Waar vlieg je naar toe in de USA? Wij wonen sinds 5 maanden in Oregon, landen dan in Portland, dat is ruim 10 uur vliegen vanaf Amsterdam. Mijn ervarig is dat kids het prima doen in het vliegtuig. Gewoon af en toe even een rondje wandelen met ze. Filmpje kijken en hopen dat ze toch wat slapen! Hele fijne reis. Grand Canyon is echt zoooo mooi. Zijn er vorige week geweest, was hier sprinbreak, dus een prachtige roadtrip gemaakt

  • Natascha
   Auteur
   4 april 2019 / 07:32

   Dank je wel Marian! Wij vliegen op SF, en jouw berichtje stelt me weer gerust 😉