Breng jij je huidverzorgingsproducten in de juiste volgorde aan?

Breng jij je huidverzorgingsproducten in de juiste volgorde aan?

Een dagcrème, een nachtcrème, serums, ampullen, scrubs, reinigingsfoam, essence, toners, gezichtsmaskers. Pfff, ben je me al kwijt? Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende soorten huidverzorgingsproducten op de markt! Zie jij door de bomen het bos niet meer? Weet je niet precies wanneer je welk product gebruikt?

Dit is de juiste volgorde voor je huidverzorging

Als beautyblogger heb ik waarschijnlijk meer producten in mijn badkamer staan dan de gemiddelde Nederlandse vrouw. Maar als jij mijn blog leest is de kans groot dat je ook een bovengemiddelde interesse in skincare hebt. Heb ik dat goed?

Dan wil je natuurlijk dat je jouw huidverzorgingsproducten zo optimaal mogelijk gebruikt. Zeker wanneer je ook nog eens flink geld uitgeeft aan goede skincare. Want wanneer je je net verdiende salaris hebt uitgegeven bij Douglas, wil je natuurlijk dat producten ook écht wat voor je huid gaan doen. Maar wist je dat je die producten wel in de juiste volgorde moet gebruiken? Pas dan profiteer je optimaal van je fijne smeersels!

juiste volgorde voor je huidverzorging

Stap 1: Reinigen is de basis

Begin altijd met je reinigingsproducten. Ik roep het regelmatig; niets is zo belangrijk als het schoonmaken van je gezicht. Gebruik je een reinigingsproduct op oliebasis? Start dan altijd hiermee. Daarna kun je eventueel een tweede reiniger gebruiken op basis van zeep. In mijn geval betekent dat dat ik mijn huid nog even schoonmaak met een watje met micellair water. In het gezichtsreininigingsassortiment van Douglas vind je elektrische gezichtsborstels waarover ik laatst al een blog schreef. Met deze borstel masseer je je huid en kan je het vuil op je huid beter verwijderen.

Stap 2: Scrubben of exfoliëren

Is het vuil éénmaal weg? Dan is het tijd om te scrubben of te exfoliëren en daarmee de dode huidcellen te verwijderen. Dit maakt je huid stralender, zachter en zorgt ervoor dat de werkzame stoffen uit je huidverzorging beter opgenomen kan worden.

Stap 3: Breng een masker aan

Omdat werkzame stoffen nu optimaal opgenomen kunnen worden is het tijd voor wat extra voeding door middel van een masker. Gebruik zeker niet elke dag een masker, 2 keer in de week is eigenlijk mooi. Hangt ook een beetje af van wat voor soort masker je gebruikt, dus je kunt het best even op de verpakking kijken wat voor jou de beste frequentie is.

Stap 4: Een toner om je huid weer in balans te brengen

Met een toner breng je de pH-waarde van je huid weer in balans én verwijder je de laatste restjes vuil. Nu is je gezicht klaar voor alle fijne smeersels!
De juiste volgorde om je huidverzorgingsproducten aan te brengen

Stap 5: Een essence?

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen deze stap in z’n routine heeft maar ik wel! Sinds ongeveer een jaar heb ik een essence opgenomen in mijn skincare routine, omdat dit je huid een enorme boost geeft. In Europa is het niet heel populair maar in Azie wel. Omdat het actieve bestanddelen bevat die je als het ware in je huid klopt waardoor de werkzame stoffen in je skincare nóg beter worden opgenomen.

Stap 5: Kies een fijn serum

Voordat je een dag- of nachtcrème gebruikt breng je een serum aan. Deze bevat een hogere concentratie werkstoffen en is daardoor ook vaak wat duurder. Een serum is vaak licht van structuur en trekt snel in. Kies er eentje die past bij wat je huid nodig heeft.

Stap 6: Tot slot smeer je een dag- of nachtcrème

En de laatste stap is je favoriete dag- of nachtcrème. Veel Nederlandse vrouwen gebruiken hiervoor hetzelfde product maar ik heb een voorkeur voor twee verschillende crèmes. Ik vind het prettig om in de avond een wat voller product te gebruiken en overdag ben ik juist fan van lichte crèmes. In deze laatste stap is het trouwens ook super belangrijk dat je aan een SPF denkt, ook in de wintermaanden.

Hoe ziet jouw skincare routine eruit?

Foto via Shutterstock skincare routine

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. 7 maart 2019 / 14:53

  Eerst deed ik maar wat (dat idee had ik tenminste haha) en sinds ik mij meer verdiep in huidverzorging, hou ik mij elke ochtend en avond aan een bepaalde routine x

 2. 8 maart 2019 / 10:26

  Mijn volgorde is in ieder geval goed zo te zien .. ik mis alleen de essence in mijn verzorgingsroutine.

 3. 8 maart 2019 / 16:09

  Yes, ik gebruik mijn producten in de juiste volgorde! Zou wat zijn om als beautyblogger de verkeerde volgorde te hanteren, haha!

 4. 24 maart 2019 / 18:12

  Wat een handig overzichtje zeg. Soms is dat gewoon fijn om even weer op een rijtje te zien. Zeker met serum ben ik nog wel eens in de war of je die nou voor of na je creme aanbrengt.