Waar je op moet letten als je een nieuwe zonnebrandcrème koopt

Waar je op moet letten als je een nieuwe zonnebrandcrème koopt

Eerder vertelde ik je al over zonnefilters die je liever niet in je zonnebrandcrème ziet. Maar wist je dat er ook andere stoffen zijn die niet goed zijn voor je huid en je dus beter kunt vermijden? In deze blogpost vertel ik je waar je op moet letten als je je nieuwe zonnebrandcrème koopt.

Hier let ik op als ik een nieuwe zonnebrandcrème koop

Als ik een nieuwe zonnebrandcrème koop dan vind ik het belangrijk dat ‘ie lekker uitsmeert, dat er geen parabenen in zitten en dat ‘ie ook nog eens een beetje betaalbaar is. Maar er zijn meer dingen waar ik op let:

 • Als eerste check ik of een zonnebrandcrème geschikt is voor je gezicht, lichaam of allebei. Over het algemeen zit er weinig verschil tussen hoor maar in een zonnebrandcrème speciaal voor het gezicht zitten vaak meer verzorgende ingrediënten en is de substantie minder vet.
 • Het is slim om in de ingrediëntenlijst te kijken of er alcohol of parfum in het product zit. Mijn voorkeur gaat uit naar crèmes waar dit niet in zit omdat beide ingrediënten je huid uitdrogen.
 • Ga je voor een spray? Dikke kans dat de fabrikant gebruik heeft gemaakt van nanodeeltjes waarvan je niet wilt dat deze in je longen terecht komen. Dat is voor mij de reden om zelf alleen maar zonnebrandcrèmes te kopen. Sowieso vind ik dat fijner omdat een spray vaak alle kanten uitsprayt waardoor het minder zuinig in gebruik is en ik niet dik genoeg smeer. Maar hé that’s up to you.
 • Kies de juiste SPF zodat je goed beschermd bent en niet verbrand. Wil je hier meer over weten? Twee jaar geleden schreef ik een blog over hoe je de juiste SPF kiest.
 • Tot slot is het ook belangrijk om na te denken over de UV filters in je nieuwe zonnebrandcrème. Kies je bewust voor minerale zonnefilters? Of wil je het omstreden oxybenzone liever niet op je huid smeren? Dan is mijn laatste blog over schadelijke zonnefilters misschien interessant voor je!

Waar let jij op als je een nieuwe zonnebrandcrème koopt?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

 1. 25 april 2019 / 20:15

  Goede tips! Was van plan om een spray te kopen. Ik vond de zonnespray van La Roche Posay van Anthelios namelijk erg fijn. Maar nu ik lees over nanodeeltjes die je niet in je longen wilt hebben begin ik toch te twijfelen. Helemaal niet bij stil gestaan. Ga snel ff je andere artikel lezen.

 2. 12 mei 2019 / 10:29

  Wat een fijne tips. Goh ik wist helemaal niet dat er nano deeltjes in een spuit variant van zonnebrandcrème zit en dat het slecht is voor je longen. Bedankt voor de info!